Härliga nagelbitare

Trots den stora norska dominansen var det riktigt kul att kolla på längdskidor idag! Varken dam eller herrloppet blev några sömnpiller utan det var ju spännande nästan rakt igenom.

Med andra ord gjorde jag rätt i att inte sticka iväg och åka långfärdsskridskor idag.

Dock hade jag nog knappt pallat kolla tävlingarna om vi inte haft Calle och Kalla högt upp i startlistorna. De båda fick agera en fin krydda till den den annars lusekoftsmakande buffé man blev erbjuden..

Samt ett stort tack till Johaug och Krogh som bjöd upp till ordentlig fight mot giganterna Bjørgen och Sundby. Ett tag tänkte jag att Krogh skulle klara av att följa Sundby hela vägen in till mål men till slut lyckades skäggmannen skruva upp tempot liite mer än vad Krogh mäktade med. Det var rätt mäktigt.

Sen trodde jag faktiskt Halfvarsson skulle klara sina kombatanter som han hade omkring sig i spåret men kroknade ju rejält i slutet. Dock ändå ett riktigt fint lopp ändå. Sexa idag och bäste ickenorsk idag igen.

Richardsson åkte stabilt men inte direkt glimrande. Tolva i mål. Johansson och Nelson körde på bra i början men kroknade på slutet. 20:e respektive 42:a. 42 var även Jönssons placering för de lyckades glida in på samma tiondel, han och Nelson.

På damsidan igen gjorde Kalla ett skapligt lopp, Ingemarsdotter likaså. Eller, dom åkte båda bra så klart…

Nu stänger vi Lillehammerbutiken och förhoppningsvis även Norgedominansen när vi blickar framåt mot Davos och deras 2km-slinga de lyckats skrapa ihop. Det känns lite som om snöbristen börjar bli ett återkommande problem för arrangörerna av världscupen. Kanske dags att byta platser till mer snösäkra områden??