Halfvarsson trött på tårta

I en intervju i Expressen berättar Calle Halfvarsson om sin tid i OS. Till skillnad från allt medaljrus vi och många av utövarna fått uppleva har Calle mest suttit och varit purken över att han inte fått åka samt hur dålig tajming det var med magsjukan.

”Jag gick och släpade runt där i OS-byn med väldigt blandade känslor. Det enda jag gjorde var att fira de andras medaljer. Det var tårtkalas varje kväll. Alltså, jag är verkligen glad för de andras skull. Men jag åkte inte till OS för att äta tårta.”

Det måste varit en väldigt konstig känsla. Till slut, när han fick reda på att han inte fanns med bland de fyra inför femmilen, bestämde han sig för att åka hem för att ladda om inför världscupen, där han faktiskt ligger femma totalt. Då, väl hemma nås han av nyheten att Hellner blivit sjuk och det finns en plats.

Too late. Stackars jävel.

Tur för Halfvarsson händer det något i hans hoods nästa år:

”VM på hemmaplan! Det är det största målet i karriären känns det som.”