Jönsson tar ännu en konstig medalj

Emil Jönsson kommer åka hem från OS med två brons. Två riktigt konstiga brons. Frågan är om han kommer vara glad, missnöjd, förvirrad eller bara lättad?

Idag tog han, tillsammans med Teodor Peterson, ännu en konstig medalj.

Finland, Ryssland och skrällen Tyskland låg i en division för sig när endast upploppet återstod. Jag tänkte att Jönsson än en gång inte håller för trycket, och rätt som det var gör Jauhojärvi en riktigt grisig cross-åkning rätt framför Tscharnke och vips ligger tysken där i backen. Det var även sjukt nära att även Kriukov näsade, men han gjorde ett magiskt balansnummer och klarade sig. Helt plötsligt hade Sverige medalj, en Jönsson-medalj!

Jag är glad för gossarna men samtidigt måste jag säga att vi måste få bort dom här krascherna. Det håller inte att 2 av fyra sprinttävlingar avgörs genom att folk ramlar. I OS. OK att det är mycket anspänning och en hel del som står på spel men jag vill inte att längdskidor ska bli shorttrack.

11 medaljer nu. Insane!!

Northug såg stark ut idag men Hattestad körde slut på låren redan i semin. Stackare. Å andra sidan har Hattis redan ett guld, men surt för Petter. Inte en enda medalj hittills!!