Den första och så viktiga dagen

Så var dagen som alla skidälskare väntat på äntligen här, OS-premiär med damernas Skiathlon över 15 km. Vi vet alla hur den slutade, men denna första dag förtjänar lite extra uppmärksamhet. För som vi har väntat och som vi har längtat!

Viasat inledde uppladdningen redan innan klockan nio och snart började dagen med en fjärdeplats i snowboard slopestyle, vilket kändes grymt kul, men ändå lite olycksbådande inför övriga OS. Skulle det bli en massa fjärdeplatser även framöver? Att titta på denna tävling var en riktigt bra uppladdning för att komma i stämning. Betydligt bättre än en invigningsceremoni, tycker vi. 

Sotji välkomnade åkarna med strålande solsken och spåren verkade vara perfekt preparerade, vilket gjorde att pulsen och peppen höjdes ännu mer inför loppet. Det kändes också som att vallningen inte skulle kunna bli helt avgörande, det är ett spänningsmoment som vi kan vara utan just i detta mästerskap.

Vi är positivt överraskade av sändningarna från viasat. Trots att man saknar Hård och Blomman från SVT är gratissändningarna i TV3 relativt fria från reklam. Elofsson är lika stabil och kunnig som vanligt, och levererade analyser som förgyllde eftersnacket. Även viaplay utvärderades, och gav möjlighet att i efterhand se utvalda delar av loppet om och om igen. Och det skulle visa sig finnas guldkorn som är värda att se om och om igen. För vilket lopp, och vilket ryck av Kalla. Stort grattis till skiddrottningen Björgen, Kalla och Weng! Ett silver är ju fantastiskt och nu vill vi bara att OS fortsätter leverera spänning och fina resultat!

Avslutningsvis skickar vi våra tankar till Astrid Uhrenholdt Jacobsen och hennes familj.