08 februari 2014, av Oskar

SILVER till Kalla efter omöjliga Bjørginator!

Skiathlon-förbannelsen är bruten!!! Silver!!

Charlotte Kalla gjorde allting rätt idag. Tyvärr var det en annan som också gjorde allting rätt: Bjørginator heter hon.

Men vi börjar med Kalla. Jag tyckte hon såg lite sliten ut nästan hela tiden. Eller, hon är ju med utan kollaps men det såg ut som om hon slet lite. Jag bet på mina naglar och tänkte ”inte en fjärdeplats tack! Inte!!”

Det blev ingen fjärdeplats. Det blev istället ett mäktigt ryck i sista backen där det först såg ut som om hela gänget parkerades när Kalla gick på treans växel, men när man gick över på tvåan kunde Bjørgen gå i kapp och la sig som ett frimärke fram till sista kurvan då hon gick om och såg till att Norge fick det första, och förmodligen inte det sista, guldet.

Det var lite tråkigt att man bara följde tätgänget under tävlingen. Emma Wikén gick ju enormt starkt, speciellt i slutet och slutade nia. Det fick vi inte se alls. Iofs svårt att följa flera klungor samtidigt men det borde ju gå.

Britta Johansson Norgren spände bågen under den klassiska delen men föll sen som en sten tyvärr. Sara Lindborg blev 20:e vilket är helt OK.

Hej heja Kalla!!!

Till sist måste jag säga att jag saknar Blommans ”HmMMmmmmmmm” som fan. Det känns inte som OS på riktigt på något sätt även om Forsberg/Öhrstig skötte sig helt OK.

165 kommentarer till ”SILVER till Kalla efter omöjliga Bjørginator!”

Så härligt att se Kalla åka skidor idag, som hon körde. Stort Grattis CK!

Inlagd: 2014-02-08, 12:53
Skriven av: Maria

Så upphetsad över att hon inte nöjde sig med att ligga kvar som trea eller nått in i stadion utan verkligen försökte gå för guld och det kändes ta mig fan som att till och med bjørgens lår var nära att bli toastade när kalla tände webergrillen.

MÄKTIGT. Det är så här os ska vara! :D

Tycker för övrigt att viasat än så länge gör sändningarna bra. Klart att man är bekväm med svt men finns eg inget att klaga på mer än att det är annorlunda med andra kommentatorer.

Inlagd: 2014-02-08, 12:58
Skriven av: Andreas

GRATTIS KALLA, vilken kämpe, gjorde allt rätt! Ett litet grattis också till Wikén. Då har vi två som är i form för en kommande staffett. Lindborg också ok. Hoppas bara att man inte tar ut Ida till startsträckan för då blir det mycket att hämta in.
Sen var det lite ”kul” att ha så rätt om Britta som jag skrev tidigare:
”Rädd för att Britta, som vanligt, ser blytung och seg ut efter den klassiska delen eftersom hon säkert försöker hänga med norskorna hjälpligt de första kilometrarna. Vi får hoppas att Kalla inte rusar första 10 min utan kör taktiskt. Tror hon tar medalj, delvis pga att Kowa inte räcker till”

Inlagd: 2014-02-08, 13:07
Skriven av: Patrik

Jag är väldigt imponerad över hur Kalla genomförde loppet. När hon gjorde rycket var det för guld, inte enbart för att säkra en medalj. I intervjun berättade hon att hon innan loppet förväntat sig att det skulle gå snabbt på sista varvet, men när det inte gick så fort la hon om sin plan och gjorde ett ryck. Jag tycker inte hon kunde gjort något annorlunda, Björgen är för bra i skiathlon helt enkelt. Det är väl dessutom oerhört sällan Björgen inte vinner denna distans?

Inlagd: 2014-02-08, 13:09
Skriven av: Sanna

Tror ni att norskorna var påverkade av dödsbeskedet av Astrids bror igår? Kan det ha varit en anledning att de inte gick snabbare på sista varvet? De verkar ju iaf på intervjuerna efteråt som att johaug var påverkad för hon är verkligen inte nöjd med en fjärdeplats.

Inlagd: 2014-02-08, 13:11
Skriven av: Andreas

Mycket bra kört av Kalla. Skönt med en OS medalj första dagen. Wikéns bästa för säsongen. Annars var det underkänt av Britta, knappt godkänt av Sara.

Inlagd: 2014-02-08, 13:14
Skriven av: Astrid

Kalla står som väntat över sprinten på tisdag för att koncentrera sig på 10 klassiskt på torsdag, meddelas det från presskonferensen. Bra beslut!

Inlagd: 2014-02-08, 13:20
Skriven av: Per

Per: Bra!!!!! Hur har du fått fatt i presskonferensen? Sänds den på viaplay nånstans????

Inlagd: 2014-02-08, 13:22
Skriven av: Joel Burman

Hur norskorna påverkades? Jag vet inte om det bara skulle vara negativt, kan vara så att man gick 110% av den anledningen. Jag tror att dessa tjejer är fullblodsproffs och kan fokusera. Ser bilder på en glad Kalla och är det bara jag som tycker att hon bara blir mer lik Magda Forsberg för varje år?

Inlagd: 2014-02-08, 13:26
Skriven av: nn

Nej, såg uppgiften i Aftonbladet och att det pågick presskonferens så gissade bara att det kom därifrån.

Inlagd: 2014-02-08, 13:30
Skriven av: Per

Jag tror på Hellner i morgon efter Kallas lopp. Han brukar göra som Kalla. :)

Inlagd: 2014-02-08, 13:46
Skriven av: nn

Bra åkt av Charlotte idag och vi kan hoppas på mera. Formen tycks vara på väg.

Inlagd: 2014-02-08, 13:57
Skriven av: Knut

Falk vann i skandinavisk cup, Setllin trea och Öberg femma

Inlagd: 2014-02-08, 14:08
Skriven av: JonasE

Eh ja, skulle nog vilja drista mig till att påstå att Kallas form är lite mer än ”på väg”…

Inlagd: 2014-02-08, 14:45
Skriven av: Freddy

Knut? Tja om inte Kalla skulle vara i form nu så skulle jag undra vad du menar med form… Rätt stum i toppen av backen men det räckte med en liten liten del av utförslöpan för återhämtning, på höghöjd. Så kunde hon dra till med ett ryck som endast Bjørgen kunde följa. Att Bjørgen skulle ta hem spurten var självklart. Luckan bakom var ordentligt så det blev som ingen kamp om silvret.

Inlagd: 2014-02-08, 15:27
Skriven av: Aliide

Jäkligt kul med Kalla, har verkligen hoppats men inte vågat tro på att det skulle gå. Finns ju alltid något orosmoment, men nu verkar det mesta gå vägen.
@nn
Japp, Hellners och Kallas karriärer har hittills löpt väldigt parallellt, med undantag för vissa upplagor av Tds. Hoppas det fortsätter nu under OS.

Sedan måste jag säga att jag är väldigt glad över Wikens insats också. Även slopestyle-Sven verkar vara en skön lirare, vars prestationer gladde.

Inlagd: 2014-02-08, 17:59
Skriven av: Perp

Måste säga attTV-3:s sändning var klart över förväntan. Och det bästa är att vi slipper en stel och opersonlig Yvette.

Inlagd: 2014-02-08, 18:20
Skriven av: tord

Har försökt hitta medaljutdelning damer, påTV3,Viasat , SVT. Intet går att hitta annat än ryska schlagersångerskor. Oj vad jag blir less att leta hela tiden.

Inlagd: 2014-02-08, 18:21
Skriven av: nn

nn: har du kollat på viaplay eller i viasats OS-app?

Inlagd: 2014-02-08, 18:27
Skriven av: swestam

swestam: Jo nu har Viasat lag upp en snutt. Men jag hade gärna sett hela cermonin.

Inlagd: 2014-02-08, 18:31
Skriven av: nn

Kollade på avslutningen igen och Kallas (och Björgens) sista knappt 2 minuter var faktiskt brutal. Weng är distanserad med 13 sekunder på 1.50 minuters åkning. Vad kan det vara? 500 meter?

Inlagd: 2014-02-08, 18:53
Skriven av: Per

En varning för Saarinen på 10km, hon gjorde ett fantastiskt lopp. Var bara 15sek efter. Den formen har jag inte sett sedan 2009 om ens då. Vore kul med SWE, NOR, FIN på pallen om man nu får önska sig.

Inlagd: 2014-02-08, 18:59
Skriven av: nn

nn
Riktigt imponerad av Saarinen, kul att hon får ut sin kapacitet. Wiken gör det fantastiskt, riktigt kul att hon visar att hon hör hemma i toppen och där finns mer i den kroppen.

Vilken härlig dag, tror också norskorna blir ännu farligare framöver kan tänka mig att de ändå var påverkade av det tragiska som hände innan.

Inlagd: 2014-02-08, 19:04
Skriven av: Gunnar

Veldig glad for at Kalla var tilbake i kjempeform i dag.

Inlagd: 2014-02-08, 19:07
Skriven av: Gunnar Bull

Oj vad glad Kalla är! Otroligt härligt att se. Det här betydde otroligt mycket för henne. (Ännu mer än guldet i Vancouver?) Mycket välförtjänt dessutom. Hon har uppenbarligen jobbat mycket fokuserat under lång tid för att förbättra sig. Precis det många här på Skidpepp efterlyste förra säsongen .

Inlagd: 2014-02-08, 19:09
Skriven av: Per

Till skillnad från Kowa var hon dessutom ödmjuk nog att tacka ja till inbjudan från Björgen & Co. att träna med norskorna och lära sig av de bästa.

Inlagd: 2014-02-08, 19:11
Skriven av: Per

Virket ikke som om Bjørgen brukte mye krefter i dag. Hun må jo ha en helt vill form. Tettet luka til Kalla ganske lett. Tror Johaug kommer sterkere på 3milen. Bra kjørt av Kalla. Gjorde jo eneste rett for å sjanse på gullet. Blir spennende å se hvor mange gull Bjørgen tar.

Inlagd: 2014-02-08, 19:12
Skriven av: Sven

Gledelig for Kalla, men hun har jo gull fra Vancouver så det er vel det som gjelder.

Inlagd: 2014-02-08, 19:13
Skriven av: Sven

Per, den utväxling Kalla gör är vansinig, det var ju bara Björgen som kunde följa och Kalla slår Weng med 11,4 sek!

Inlagd: 2014-02-08, 19:33
Skriven av: Aliide

”Till skillnad från Kowa var hon dessutom ödmjuk nog att tacka ja till inbjudan från Björgen & Co. att träna med norskorna och lära sig av de bästa.”

Kudos til Kalla som vet hva hun skal gjøre og har intelligensen som skal til for å lykkes. Synd man ikke kan si det samme om Haag som hadde det samme potensialet.

Inlagd: 2014-02-08, 19:36
Skriven av: Neithiri

Björgen tar guld i varenda lopp hon vill och ställer upp i! Och hon är värd varenda ett! Finns och fanns det ens en mer komplett åkare? Är det 63 el 64 WC-segrar hon har? Eller blev det två till i Toblach? Andra blir glada över att ha typ fyra-5 stycken ;-)

Inlagd: 2014-02-08, 19:42
Skriven av: Aliide

Neithiri, vad betyder Kudos? Orkar inte slå upp det…

Inlagd: 2014-02-08, 19:44
Skriven av: Aliide

Dagens resultat er helt normalt. Johaug og Weng som kjørte Tds fra a til å, skal være disse få sec. bak Bjørgen og Kalla. Weng som er bare 22 år gjør jo et strålende løp, og regn med at Johaug kommer sterkere tilbake når hun får siste døgnets hendelser litt på avstand….Hun hadde tross alt vært Astrids bror beste venn..

Inlagd: 2014-02-08, 19:46
Skriven av: tolsrav

Sven: Jo, Kalla gick helt klart för guld men du måste ha i åtanke att det bara är hennes andra individuella medalj i mästerskapssammanhang. Sedan var ju Björgen klart före i mål men jag kan inte minnas när hon var så utpumpad efter målgång sist. Visst är Björgen i superform men hon hade inte ett uns mer och ge när hon gick över mållinjen.

Inlagd: 2014-02-08, 19:49
Skriven av: Per

Aliide: Kudos betyr berømmelse eller anerkjennelse ved å være kjent grunnet en handling eller noe man har oppnådd.

Inlagd: 2014-02-08, 19:54
Skriven av: Neithiri

Vad tror ni om morgondagen? Hur klarar Dario skate? Blir det Legkov, Northug eller Hellner? Blir ett spännande lopp och svårt att gissa pallen.

Inlagd: 2014-02-08, 20:01
Skriven av: nn

Eller Sundby. Jeg tipper Vylle.

Inlagd: 2014-02-08, 20:08
Skriven av: Sven

Orkar inte med ett till adrenalinpåslag… ;-)

Inlagd: 2014-02-08, 20:09
Skriven av: Aliide

Patrik: var de så fel av Britta att satsa som hon gjorde visade från ett dåligt läge i 6 km att hon håller för en stafett värre hade varit om hon hela loppet legat långt efter nu vissade Britta att hon har tempot för 5 km

Inlagd: 2014-02-08, 20:30
Skriven av: Jossa

och dom som gnällt på tidiga uttagningar på gamla meriter borde nog tänka om nu Wiken visade idag att trygg het betyder mkt i uppladdning…

Inlagd: 2014-02-08, 20:34
Skriven av: Jossa

Har också tippat Vylle. Tror även Cologna blir farlig.

Inlagd: 2014-02-08, 20:38
Skriven av: Per

http://www.yr.no/sted/Russland/Krasnodar/Sotsji/
”Gullvædret” forsetter i følge yr.no…;)

Inlagd: 2014-02-08, 21:25
Skriven av: tolsrav

Från den position Britta startade på hade hon inte så jättestora val än att dunka på, och i och med det visade att hon håller för en stafettsträcka på 5 km. Oavsett placering i mål på en skiathlon på 15 km.
Den stora frågan nu är hur Haag står sig? Lindborg el Haag i stafetten? Wikén på andra. Britta på första?
Och vilka får köra 10 klassiskt? Man vill väl testa Anna.

För övrigt fattar jag inte varför prisutdelare alltid ska hålla på att kindpussas, idioti! Vem vet vilka virus de där bär på.

Inlagd: 2014-02-08, 21:30
Skriven av: Aliide

Per; ”Jo, Kalla gick helt klart för guld men du måste ha i åtanke att det bara är hennes andra individuella medalj i mästerskapssammanhang. Sedan var ju Björgen klart före i mål men jag kan inte minnas när hon var så utpumpad efter målgång sist. Visst är Björgen i superform men hon hade inte ett uns mer och ge när hon gick över mållinjen”

– Slik er det med alle som spurter i mål i fellesstarter. Samme når man løper 100/200/400 meter – de er helt utslitte etterpå – men det kan ikke sammenlignes med å ligge på grensen i lengre tid på en intervallstart eller maraton. De fleste som spurter i mål på de fellesstart eller sprint, er ikke like gjennomsliten som etter en intervallstart og bruker langt kortere tid til å hente seg inn igjen.

Inlagd: 2014-02-08, 21:39
Skriven av: fabulator

I morgen blir det lett, eller som det heter på russisk; legko.
Jeg tror Sasha Legkov vinner i morra. Håper på et mer spennende løp enn dameløpet. (Selv om resultatet hos damene falt i min smak)

(Britta Nordgren viste i dag hvorfor hun ikke bør gå på stafetten. Hun gikk trolig i maxfart under første del av klassisken. På en 5km vil de beste gå enda fortere.)

Inlagd: 2014-02-08, 21:54
Skriven av: Rastjapa

fabulator, och hennes första pallplats i skiathlon överhuvudtaget också. När den kommer på ett mästerskap är ju en extra bonus. Och enligt intervjun med SVT så rankar hon det här silvret till och med lite högre än OS-guldet då det var på 10 fritt där hon varit på pallen under 2 års tid.

Den glädje Wikén utstrålade över niondeplatsen är ju så härlig! Lite märkligt att hon inte fick några tider under loppet utan fick veta att hon kommit topp 10 först i mål. Hade hon vetat hade hon kanske haft en växel till…

Inlagd: 2014-02-08, 21:56
Skriven av: Aliide

Aliide: knappast att de fanns någon växel till på Wiken tycker hennes prestation är extremt bra…nästan mer förvånade att Wiken blir 9 än att Kalla blir tvåa …de visar åxå att förbundskaptenen hart bra koll på Wikens from å kapacitet hela tiden som gett Wiken möjlighet förbereda sig på sitt sätt inför OS…gamla meriter var inte helt fel att ha :)

Inlagd: 2014-02-08, 22:07
Skriven av: Jossa

Möjligt, men jag tycker ändå det är lite kasst, hon visste att hon plockat några placeringar, men inte hur många det var framför. Lite sjukt, svårt vid masstart men ändå. Hon såg ändå inte helt utpumpad ut när hon gled i mål liksom.

Inlagd: 2014-02-08, 22:20
Skriven av: Aliide

Aliide: vad var ?men jag tycker ändå det är lite kasst fattar inte den kommentaren vad du syfta på?

Inlagd: 2014-02-08, 22:42
Skriven av: Jossa

…att Wiken inte fick tider av lagledningen under loppet menar väl Aliide. Nu var det ju väl ca. en halvminut fram till dem som låg framför (Diggins kom ju bakifrån) så det spelade förmodligen inte någon roll. Däremot kan det ju i allmänhet vara bra att få veta sin placering då och då under en masstart. Svårt att hålla koll på det om man startar långt bak, gissar jag.

Inlagd: 2014-02-08, 22:56
Skriven av: Per

men under masstarter fokuserar man alltid om dom som ligger närmat till…Wikens lopp var bra men hade inte spelat någon roll hon fick ut max idag tycker jag

Inlagd: 2014-02-08, 23:06
Skriven av: Jossa

Stafettlaget just nu: Lndborg-Wiken-Haag-Kalla. Men hoppas fortfarande på att Hanna Erikson eller Ida ska visa oväntad form efter magsjuka. Brittas första 7,5 idag är inte någon bra värdemätare då hon ju faktiskt sprängde sig. Att den sista backen gör så stor skillnad i tid gör mig också orolig för någon som gärna drar på i början. Blir nog ändå Haag till slut. Gjorde det ju trots allt hyfsat i Toblach, har rutinen och borde ha stigande form sedan sjukdomen före SM. Den typen av backar är ju dessutom hennes specialitet när hon är i form.

Inlagd: 2014-02-08, 23:14
Skriven av: Per

Håller fullständigt med Rastjapa, Britta visade idag exakt varför hon absolut inte skall gå en stafettsträcka det kommer att gå betydligt fortare och då finns det risk att hon parkerar betydligt tidigare. Låt Britta koncentrera sig på sprinten där har hon alla möjligheter att placera sig riktigt bra.

Inlagd: 2014-02-08, 23:17
Skriven av: Göran

Helt underbart med masstart. Att Charlotte nu managerar detta är storartat.

Inlagd: 2014-02-08, 23:26
Skriven av: Knut

Tycker ni såger Britta som vanligt väl mkt tycker hon ska ha beröm för att hon faktiskt fixade att åka upp sig så mkt på 6 km som hon gjorde alla under täten gick näst intill på max…Göran kommer de gå så mkt fortare finskorna som gick före Britta hade ju betydligt mer tacksamma start positioner.. visst Britta inget säkert kort alls Göran man vore intressant om du räkan upp stafetter där hon åkt bort Sverige mer än den i Norge i år…men jag ser mkt hellre en Haag i from å Hanna E men Britta som de är nu är minst lika bra som Sara L på 5 km tycker man under skattar Brittas första del idag väl mkt

Inlagd: 2014-02-08, 23:26
Skriven av: Jossa

Jag vet inte om Björgen hade så värst mycket överskött, men jag håller iallafall med fabulator att trötthet vid målgång inte säger speciellt mycket. Folk tenderar att anklaga folk som vinner överlägset och ser oberörda ut i måll för dopning. Men faktum är att om man vinner överlägset finns det ingen vits att gå ned i källaren på slutet, medan de bakom kämpar för varje placering. Kan även tänka mig att en trött person inte orkar göra en galen slutforcering som gör att man ser lite död ut när man kommer i mål.

Vi får helt enkelt se under kommande överlser, främst intervallstarten vem som har mest tryck i benen. Men visst såg Björgen skräckinjagande ut idag. Kallas ryck gick dock verkligen inte av för hackor. Björgen var väl dock lite halvstängd i början, där av den lilla lucka som uppstod. Samtidigt som den iofs försvann lite pga att Kalla behövde växla ned också.

Inlagd: 2014-02-08, 23:28
Skriven av: Perp

Wiken har varit stark under försäsong enligt vad jag läst och jag blev förvånad att hon åkt så svagt fram till idag. Nu är det ett lopp och hon kan ha haft en väldigt bra dag men vi får se på 10km. Bra där och hon är på gång. Jag tror också som Per att det laget blir bäst. Det ligger mycket i vad Rastjapa skriver att Britta gick fullt när övriga håller håller tempo för 15km och kan gå betydligt fortare på 5km. Om Haag åker topp 20 på 10km borde hon vara given. Britta får fokusera på sprintstafett med Ida/Hanna.

Inlagd: 2014-02-08, 23:28
Skriven av: nn

En helt annan sak.Kungen med fru kommer till Sotji 14-15-16. Då blir det Guld!

Inlagd: 2014-02-08, 23:31
Skriven av: Knut

Räknade tider idag sista 1.7 km där täten drog på rejält,,,

Björgen
Kalla +2
Weng +13
Johuag + 15
Saarinen +15
Diggins +23
Stephen + 27
WIken +29
Piller +29
Nyvtova +29
Kowal +29
Tjeka +30

är ca tider man snacka om att de gick sjukt fort för kalla å Björgen

Inlagd: 2014-02-08, 23:31
Skriven av: Jossa

nn:Britta gick så klart sten hårt från start idag men frågan hade någon annan svenska klart den öppningen idag ? även om dom gått på max från de läget Britta hade jag är tveksam…Britta har farten att åka otroligt fort de visade hon idag i 5 km ca o förra helgen avsluta hon otroligt bra…

Hur ville ni som andra att Britta skulle åkt idag passivt eller ? jag skrev igår att jag är ute efter positiva tecken inför stafetten de tycker jag att jag fick av alla tjejer idag…faktiskt hade varit värre om Britta tappat hela loppet men än att de blev att hon rasa på slutet efter att ha försökt

Inlagd: 2014-02-08, 23:39
Skriven av: Jossa

Jossa: Du nämner uttagningen och det om gamla meriter flera gånger. Kritiken mot hur ledningen skötte uttagningen kvarstår. Södergren. Haag. Wikén. Öberg. Rydqvist. Bleckur. Inte vänta till efter SM, som brukligt inför VM. Alla tycker inte likadant och tur är väl det för då skulle det bli ganska tyst här på Skidpepp.

Diggins kom från 27:e plats vid skidbytet och åkte förbi Wikén till en åttondeplats idag. Ska vi analysera och leta brister? Nej, väljer idag hellre att glädjas åt dagens framgångar med Kallas silver och Wikéns niondeplats tillika bästa lopp för säsongen är enbart positivt, mycket möjligt att Emma nu åker i stafetten.

Inlagd: 2014-02-08, 23:41
Skriven av: Jörgen

Jörgen: vi vet att du gillar amerikanskorna å Rydqvist så inga problem med de…men hade Wiken haft resultat krav på sig under SM är de tveksamt om hon presterat så bra idag som hon gjorde…bara gratulera till en klockren uttagning där Jörgen eller??

Står de å väger mellan åkare måste man se till resultat från förra året ..känns rätt naturligt för mig…

Inlagd: 2014-02-08, 23:48
Skriven av: Jossa

Håller helt med Jossa, som vanligt i damloppen drar alla på rejält från start och det gick allt annat än sakta och ingen avvaktande åkning som i herrloppen överhuvudtaget. Att Britta då åkte upp sig ordentligt visar att hon platsar. Ni som missade det kan ju se om det. Så kan ni dissa Britta efter det om ni anser att hon endast ska åka sprint och inte 5 km. Hon har åkt bra stafettsträckor förr.

Inlagd: 2014-02-08, 23:52
Skriven av: Aliide

Jossa: Om man bara visste att Britta pallar 5km på den tuffa banan så är det ett bra val. Jag minns Vancouver OS där tvingades vi köra med Ida och Pajala och det är inga goda minnen.

Inlagd: 2014-02-08, 23:53
Skriven av: nn

Grejen är den att Britta sällan gör dåliga stafetter sett till hennes kapacitet utan oftast fixar de rätt bra…Idag försökte jag ville se positiva tecken från dom svenska tjejerna vilket jag faktiskt tycker att jag fick från alla…Brittas fösta 5 km håller tät klass sett till start position jag tycker de är fel att att dissa den uppåkingen helt + att Britta inte hade bra fäste idag..

Inget är givet ändå att Britta ska åka någon stafett men hon är ännu med bra i resonemanget som jag ser de lite synd att man matchat henne lite fel kan jag tycka eftersom DP loppet på förhand var rätt dåligt chans för henne

Inlagd: 2014-02-09, 00:03
Skriven av: Jossa

Med detta menar jag inget ont om Ida och Pajala. Ida åkte fantastiskt i Oslo då var hon i en enorm form Pajala åkte bra på SM och skulle säker ge många en match.

Inlagd: 2014-02-09, 00:04
Skriven av: nn

Jag dissar verkligen inte Britta utan skrev bara att det inte går att ta dagens lopp som intäkt för att hon ska köra stafetten. Hon ska ha cred för att hon satsade men var helt klart för ivrig. Forceringen i början var ju helt orimligt snabb. Jag har tidigare tagit upp att Britta har problem på höjd (även om hon gjort ok lopp) och det var inte ett frågetecken som rätades ut idag. I ett vanligt VC-lopp hade hon varit ännu längre ner i resultatlistan. Att köra med Britta givet vad vi vet om hennes dagsform vore en riskfyllt menar jag. Men vi får se på tisdag. Tror ändå att detta var en bra genomkörare för henne. Däremot lär hon inte få köra 10 klassiskt på torsdag. Haag måste ju nu få chansen.

Inlagd: 2014-02-09, 00:14
Skriven av: Per

Jag har varit lite halvt kritisk till hur uttagningsförfarandet gått till, men egentligen var det mest för att jag tyckte det verkade som att det saknades struktur. Ett tag var känslan att folk togs ut bara för att de klarade topp 8, men det hela visade ju att det fanns en struktur, och det blev blev en väldigt bra uttagning, där Simon Persson egentligen var den enda tveksamma namnet. Jennie Öberg fick inte komma med trots att hon klarade topp 8. Jag tycker det var rätt eftersom ledningen och SOK tog hänsyn till att 4 bättre sprinters redan var uttagna. Å andra sidan lite tråkigt för Jennie, eftersom Persson blev uttagen trots liknande läge.

Det är ju så att SM ligger lite väl sent i programmet, dessa tävlingar är emot nationellt motstånd och prestationerna är svåra att värdera. Därför skulle det blitt som i Nogre, en charad utan värde. Östensen vann tävlingen men blev rättmättigt åsidosatt. När det är VM så går ju SM lite längre ifrån mästerskapet (någon vecka eller så), och det är även möjligt att många namn på gränsen redan fått klartecken. Där är det ju heller nget problem att ta ut någon ny åkare, som 2011 när Tiio Söderhjielm fick plats i truppen efter ett bra SM.

Inlagd: 2014-02-09, 00:17
Skriven av: Perp

Per: helt rätt jag tar heller inte de som någon intäkt utan letar positiva delar som hennes öppning idag är inte lätt åka upp sig så som hon gjorde…de tyder ändå på rätt bra from hon hängde ändå i bra med dåligt fäste som hon hade förta delen speciellt förta 5 km men oj jag er mkt heller en Haag i from i stafetten i stället…skulle jag vara förbundskapten skulle jag om Hanna E eller Ida åker bra i spriten även låta någon av dom åka 10 km…för att se hur dom står sig i distanslopp

Inlagd: 2014-02-09, 00:24
Skriven av: Jossa

jörgen… Det är SOK som sköter uttagningskriterierna till OS. Dom vill göra uttagningarna i ett tidigt skede, om möjligt, för att idrottarna ska ha möjlighet att förbereda sig på bästa sätt till OS. Detta är en generell riktlinje som gäller alla idrotter och längdskidåkarna får rätta sig därefter som andra idrotter. Jag tror t.ex. inte Nelson hade kunnat vara i den form han visat med ett senare uttag.

SM är inte kvalificerande enligt SOK:s kriterier så det hade varit svårt för landslagsledningen att motivera att invänta sm-resultaten. Däremot kan man givetvis tycka att ledningen när lagen togs ut borde valt Bleckur eller Rydqvist istället ör Wiken eller Haag. Skulle jag stått med ansvaret för stafettlaget, skulle jag dock inte vågat göra ett annat uttag än det man gjorde.

Inlagd: 2014-02-09, 00:59
Skriven av: Manne

managerar?? Ordet finns inte!!!

Inlagd: 2014-02-09, 01:02
Skriven av: Sten

Klart det finns, du skrev ju det precis.

Inlagd: 2014-02-09, 06:29
Skriven av: JonasE

Någon som vet vad som sagts i Ryssland om den svaga ryska insatsen igår? Vad hände med Tjekaleva t ex? Dålig form? Utrustning? Pressen av att det är hemma-OS?

Inlagd: 2014-02-09, 07:49
Skriven av: Per

Ida har tydligen inte haft ”magsjuka” så som vi andra känner den, utan bara haft huvudvärk i måndags. Det är ju positivt för lite hängighet en dag eller två kan nog en stigande form överleva. Inga depåer som tömts osv. http://www.dn.se/sport/os/magsjuka-svenskar-tillbaka-till-sprinten/

Inlagd: 2014-02-09, 07:58
Skriven av: Per

Det har säker skrivits här tidigare, men det var tydligen väldigt kraftig huvudvärk som Ida drabbades av i måndags. Kan kanske varit samma skiten som dom andra fick, bara att det slog till annorlunda.

Inlagd: 2014-02-09, 08:01
Skriven av: Manne

Per, grattis du hann före ;-)

Inlagd: 2014-02-09, 08:02
Skriven av: Manne

En dryg halvtimme kvar och nervositeten börjar infinna sig och adrenalinnivån börjar stiga. Vidöppet. Oavsett nagelbitaren igår var ju den pallen inte svårtippad. Idag, herregud, ingen aning, Vylle, Legkov, Cologna, Hellner etc etc…

Inlagd: 2014-02-09, 10:19
Skriven av: Aliide

I dag står gullet mellom Nortug/Sundby og Cologna…..Der har du pallen….;)

Inlagd: 2014-02-09, 10:22
Skriven av: tolsrav

Per, Tchekaleva hadde ingen unnskyldning, bena var ikke bedre, sa hun. Норвежки сегодня бежали не лучше, просто мы не в свою силу прошли.” Nordmennene gikk ikke bra (fort), men det var vi som gikk dårlig” Natalia Zhukova var alt i alt fornøyd. Kuzijukova sa at hun hadde gode klassisk ski. Khazova var misfornøyd
Intervju fra ”Спорт Экспресс”

Inlagd: 2014-02-09, 10:39
Skriven av: Rastjapa

Tack Rastjapa!

Inlagd: 2014-02-09, 10:54
Skriven av: Per

Frågan är ju hur pressen att prestera på hemmaplan påverkar? Ryssarna har varit starka genom hela förra säsongen, nu är det mästerskapet och det är nu det verkligen gäller! Pressen.

Inlagd: 2014-02-09, 10:56
Skriven av: Aliide

Spørsmål fra Russland: Kommer Sverige til å kjøre med intercom på løperne? de er overbevist om at det ble gjort i Vancouver !?!

Inlagd: 2014-02-09, 10:59
Skriven av: Rastjapa

tolsrav, Northug kan vi ju absolut räkna bort på den här banan.

Inlagd: 2014-02-09, 11:00
Skriven av: Aliide

Aliide, jag tror bara det är ett misstag, att räkna bort honom! Trodde inte att 15km i Val di fiemme skulle passa Petter men det gjorde den. Alla banor passar honom om han är i bäst form.

Inlagd: 2014-02-09, 11:01
Skriven av: Sanna

Sanna, men har han lyckats plocka fram den form som han inte visat under hela säsongen? Går upp och försöker bromsa fältet.

Inlagd: 2014-02-09, 11:06
Skriven av: Aliide

Aliide, han är gubben i lådan. Har en räv bakom örat osv :)

Inlagd: 2014-02-09, 11:07
Skriven av: Sanna

Ligger man långt fram slipper man incidenter när det går långsamt. Blomkvist brukar vara fenomenal på att hitta svenskarna. Inte Elofsson.

Inlagd: 2014-02-09, 11:11
Skriven av: uttern

Tänker att kanske babikov kan göra det bra idag på denna typ av bana?

Inlagd: 2014-02-09, 11:11
Skriven av: Markus

Fast han lär ha en stor räv bakom örat… Ingen återhämtning och det såg just ut som han helst av allt skulle vilja gå att lägga sig ;-)

Inlagd: 2014-02-09, 11:16
Skriven av: Aliide

Sundby tänker inte åka för Northug i alla fall. Nu ska de andra möras upp.

Inlagd: 2014-02-09, 11:31
Skriven av: uttern

Är tacksam över att Sundby finns och är offensiv nu när Johan inte är med.

Inlagd: 2014-02-09, 11:33
Skriven av: Sanna

riktigt bra första del av alla Svenskar…Durr vad kan han göra tror han kommer satsa hårt i någon backe

Inlagd: 2014-02-09, 11:38
Skriven av: Jossa

REKLAM. varsamt placerade avbrott var det ja… Korta men ändå.

Inlagd: 2014-02-09, 11:55
Skriven av: Aliide

Ja det ser onekligen riktigt bra ut för Sverige. Hur kan Södergren orka hänga med så bra som han gör?

Inlagd: 2014-02-09, 11:58
Skriven av: uttern

Vad kommer hända nu?

Inlagd: 2014-02-09, 11:59
Skriven av: Aliide

Jahopp, vem har bästa spurten ;-)

Inlagd: 2014-02-09, 12:02
Skriven av: Aliide

Legkov är borta. Men Vylle ligger och lurar. Blir spännande det här.

Inlagd: 2014-02-09, 12:06
Skriven av: uttern

JAAAAA!!! Grymt av Hellner, tog nästan Cologna på upploppet

Inlagd: 2014-02-09, 12:09
Skriven av: Sanna

Han är i grym form, trodde han skulle bli fyra. Var helt säker!

Inlagd: 2014-02-09, 12:10
Skriven av: Sanna

Tjohoo! Fantastiskt Hellner! Grattis Cologna, du är bäst!

Inlagd: 2014-02-09, 12:10
Skriven av: uttern

Oj oj oj! Cologna var så värd guldet, grattis!!! Och Silver och tre av fyra topp 10!

Inlagd: 2014-02-09, 12:11
Skriven av: Aliide

Han blev stum sista 10 meterna på backen :) han hade vunnit om han hängt med hela vägen upp

Inlagd: 2014-02-09, 12:12
Skriven av: Markus

Hellner såg helt körd ut på krönet. Tänkte lite bittert att nu blir Hellner omspurtad av en annan norrman än Northug, men vilken grym återhämtning han hade.

Inlagd: 2014-02-09, 12:12
Skriven av: Sanna

Barneskirenn!!!! Södergren 1 minut före Northug

Inlagd: 2014-02-09, 12:12
Skriven av: Göran

Verkar ju väldigt lovande inför stafetten…och då har inte ens Olsson visat vad han går för…och Halvarsson.

Inlagd: 2014-02-09, 12:16
Skriven av: Adrian

Sundby kan nog bli av med bronset efter korridorbytet sista metrarna. Stör ryssen också.

Inlagd: 2014-02-09, 12:16
Skriven av: Nisse

Grattis svensker med Hellner, imponerende…;)

Inlagd: 2014-02-09, 12:17
Skriven av: tolsrav

Vilket lopp! Otroligt rättvis bana verkligen. Den starkaste skidåkaren vinner. Grattis Cologna. Oj vad han var värd det. Och grattis till mästerskapsåkaren Hellner. Han orkade följa sin plan hela säsongen och det belönade sig verkligen!

Inlagd: 2014-02-09, 12:18
Skriven av: Per

Grymt bra Hellner laget prestera åxå extremt bra…

Inlagd: 2014-02-09, 12:18
Skriven av: Jossa

Darios rehab borde gå till historieböckerna. Men heja Hellner! Ser verkligen bra ut inför stafetten, bra av samtliga. Och riktigt bra skidor, heja vallateamet!!!

Inlagd: 2014-02-09, 12:19
Skriven av: nn

Svenska laget gjorde det grymt. Blir ju rörd över Richardssons säsong, helt fantastisk prestation.

Inlagd: 2014-02-09, 12:28
Skriven av: Sanna

Gratulerer med sølvet! Fint løp av Hellner. Og Sundby bør diskes etter den stygge manøveren mot Vylegzhanin.

Inlagd: 2014-02-09, 12:30
Skriven av: Neithiri

Verdiløst.

Inlagd: 2014-02-09, 12:30
Skriven av: fabulator

Ska det verkligen gå att prestera så här pass bra av Cologna med tanke på hans skadeproblem den här säsongen? Många brukar på nämna att det är så otroligt tätt och jämnt bland herrarna, men här kliver alltså Cologna in och smäller till med ett guld, helt otroligt!

Inlagd: 2014-02-09, 12:31
Skriven av: Cigge

”Vilket lopp! Otroligt rättvis bana verkligen. Den starkaste skidåkaren vinner”

Cologna dro ikke en meter. Hva er det da verdt?

Inlagd: 2014-02-09, 12:32
Skriven av: fabulator

Jaaaaaaaa! Så skönt!

Inlagd: 2014-02-09, 12:32
Skriven av: Gunnar

Cigge, han har kunnat träna hela tiden.

Inlagd: 2014-02-09, 12:35
Skriven av: Aliide

Fabulator
Var inte nedstämd, Norge gör det bra idag. Lite tuffa krav på MJS, tänk på att det är OS säsong och många av loppen innan är av b karaktär, framförallt tds. Han gör det kanon. Petter Northug har en backe som inte passar hans vikt riktigt. Ni kommer igen och plockar säker nåt guld. Ni är ju storfavoriter med Ryssland i stafett.

Inlagd: 2014-02-09, 12:35
Skriven av: Gunnar

Sanna
….och Löken tillbaka. Blir dessutom intressant att se Nelson på 15km klassiskt.

Inlagd: 2014-02-09, 12:37
Skriven av: Gunnar

Fabulator, ingen nytta av något dragande uppför. Varför skulle han ligga längst fram?

Inlagd: 2014-02-09, 12:37
Skriven av: Aliide

Håpløs innsurt av Sundby, det må vel gå mot en disk.

Inlagd: 2014-02-09, 12:40
Skriven av: Jeremiah

*innspurt

Inlagd: 2014-02-09, 12:41
Skriven av: Jeremiah

Misstänker att fabulator är liiite ironisk. Annars har ju inte Northug någonsin tagit en vinst som är värt något.

Inlagd: 2014-02-09, 12:44
Skriven av: Göran

Jermiah
Norge brukar klara sig i sådana här situationer. Men nog borde han diskas alltid.

Inlagd: 2014-02-09, 12:44
Skriven av: Gunnar

Gunnar;
jeg er fremfor alt nedstemt på grunn av fellesstart. Jeg har alltid ment det samme, og omtalt Petters tidligere seire i fellesstart på akkurat samme måte.

Om – man viser at man er best ved å ligge i front, prege løpet eller rykke i fra – da er det fortjent. Men et løp som dette er verdiløst. Cologna dro ikke en meter. Beklager, slik ser jeg på den saken.

Hvem som ville vunnet ei ordentlig tremil, vet vi ikke sikkert. Vylegzhanin ville iallefall ikke vært blant de 15 beste.

Inlagd: 2014-02-09, 12:45
Skriven av: fabulator

Plaserte 2 av løperne på pallen i forhåndstipset, men sorry svensker for at Hellner ble utelatt…;)

Inlagd: 2014-02-09, 12:45
Skriven av: tolsrav

Herrarna mycket bättre än damerna. Hoppas sprintdamerna kan prestera, annars har vi bara Kalla.
Bra jobbat avv alla 4 herrar. Endast Kalla och Wikén får godkänt. Alla herrar får godkänt.

Inlagd: 2014-02-09, 12:48
Skriven av: Astrid

Får se om det kommer in någon protest från ryssarna… Men frågan är, granruskor får köras över även i korridorerna. Men snyggt var det inte.

Inlagd: 2014-02-09, 12:49
Skriven av: Aliide

Nån skrev tidigare att Hellner & Kalla är siamesiska tvillingar – och det är ju nästa skrämmande hur lika de presterar. Känns som enda skillnaden är att Kalla var juniorstjärna.
Men förutom Hellners fantastiska prestation – vilken laginsats :o :o
Man ser onekligen poängen med tidig uttagning. Sen känns det synd att inte Bleckur är med, hon verkar stark nu
http://www.sweski.com/sofia-slog-varldsmastaren-och-vann.5414314-184999.html
– tänk om hon blivit tidigt uttagen och fått ladda i lugn och ro.

Inlagd: 2014-02-09, 12:49
Skriven av: Allan Vallan

Blir svårt att ta ut ett stafettlag.

Det lät som Hellner bestämt sig för att köra sprinten.

Inlagd: 2014-02-09, 12:50
Skriven av: Aliide

”Silver efter omöjliga Cologna!” ;-)

Inlagd: 2014-02-09, 12:57
Skriven av: Aliide

Grym insats av svenskarna. Hade det på känn att Hellner skulle lyckas, och silver är mycket bra.
Sundby förtjänade verkligen medaljen, han gjorde ju iprincip loppet. Cologna var dock sjukt bra på slutet och visade alla att han är bra mycket mer komplett och bättre skidåkare än Petter.
Alla namn på topp 10 utom Nelsson var verkligen de förväntade.

Inlagd: 2014-02-09, 13:01
Skriven av: Perp

Skriftlig advarsel til Sundby….

Inlagd: 2014-02-09, 13:02
Skriven av: tolsrav

Omöjlige Cologna heter det.
Och sundbys straff för ett regelbrott är medalj. Sjukt.

Inlagd: 2014-02-09, 13:03
Skriven av: JonasE

Der hadde Sundby flaks, han burde selvsagt vært disket.

Inlagd: 2014-02-09, 13:04
Skriven av: Neithiri

Är ju bara norrmän som lyckas få skriftliga varningar medans andra blir diskade på en gång ;) men håller med Perp, sett till loppet förtjänar Sundby verkligen medaljen, men tyvärr tycker jag det ser ut som att han stör Vylle i fällningen. Trodde nog faktorn att ryssarna är på hemmaplan skulle bidra till en diskning av Sundby.

Inlagd: 2014-02-09, 13:05
Skriven av: Sanna

Bättre att avskaffa masstart så man slipper tveksamma situationer som denna. Har inte sett situationen så bra, men då t.o.m norrmän är tveksamma så var det nog inte snyggt

Inlagd: 2014-02-09, 13:09
Skriven av: Perp

En lättnad för alla tvivlare: Vi har ett manligt stafettlag :-D

Inlagd: 2014-02-09, 13:10
Skriven av: Sten

Skriftlig varning tydligen.

Inlagd: 2014-02-09, 13:19
Skriven av: Aliide

Unner både Cologna og Hellner gull og sølv, selv om jeg hadde foretrukket Hellner på første. Det som derimot er litt trist, er at det (igjen) kan virke som at man kun kan ha én formtopp per sesong.

Men vi får nå se – mange øvelser igjen, takk og pris :-)

Inlagd: 2014-02-09, 13:28
Skriven av: Gunnar Bull

Fabulator
Kan bara hålla med, fast jag hade föredragit traditionell jaktstart som det var tidigare.

Inlagd: 2014-02-09, 13:28
Skriven av: Gunnar

Det syns på Dario att när han spurtar hårt så har han problem. Hur bra vore han med en perfekt säsong? Läste att han aldrig varit bättre tränad före sin skada. Hoppas Johan kan göra något liknande, han lekte med övriga svenskar före sina problem.

Inlagd: 2014-02-09, 13:29
Skriven av: nn

Någon skrev att banan inte passade Northugs vikt, hade varit kul att veta vad han Cologna och Richardsson väger.

Inlagd: 2014-02-09, 13:39
Skriven av: Göran

Northug har ju inte varit riktigt vass i den här typen av masstart på ett par år faktiskt. Har märkligt nog varit bättre på intervallstart i år och förra säsongen.

Inlagd: 2014-02-09, 13:44
Skriven av: Per

Jeg tror ikke det først og fremst var vekten som var Northugs problem akkurat i dag, det var mer manglende grunntrening fra i sommer.

Inlagd: 2014-02-09, 13:44
Skriven av: Jeremiah

Om det varit intervallstart hade producenten låtit kameran vila på Northug mesta tiden. Föredrar masstart ur det perspektivet.

Inlagd: 2014-02-09, 13:45
Skriven av: Knut

Northug är slut som skidåkare.Om det är för tid och evighet är dock svårt att sia om.

Inlagd: 2014-02-09, 13:47
Skriven av: Knut

Knut, jag tror du kommer få äta upp det där. Det är många distanser kvar i OS och i sprinten som kommer näst lär Petter bli allt annat än ofarlig. Under förra OS hade Petter stolpe ut under skiathlon, åkte kasst på 15km, men fick ändå med sig två guld, ett silver och ett brons (om jag minns rätt).

Inlagd: 2014-02-09, 14:03
Skriven av: Sanna

Sanna, sprintbanan passar överhuvudtaget inte Northug…. Om de får till skidorna så 15 km och ffa stafetten vi får se upp med. Men det spritter inte om honom, ser väldigt ointresserad ut. Kämparglöden saknas absolut.

Inlagd: 2014-02-09, 14:13
Skriven av: Aliide

Tycker tv-produktionen är lysande dessutom. Fina och varierande kamerabilder. Påkostat. Man kommer nära åkarna. Bra producerat.

Dock, samma sega grafik som i Vancouver, så sjukt störigt att se åkarna ticka förbi i ultrarapid. Vadan detta?

Inlagd: 2014-02-09, 14:15
Skriven av: Anders

Backen i sprintbanan är kortare, så en Northug i slag skall den passa rätt bra. Vi får dock se om Northug är i slag och ifall den passar någon annan bättre.

Inlagd: 2014-02-09, 14:18
Skriven av: Perp

Bättre sprintbana kan inte Northug få. Inte Hellner heller.

Inlagd: 2014-02-09, 14:22
Skriven av: JonasE

Anders, samma sega grafik återkommer väl på varenda masstartslopp, ultrarapidbilder på ben och pjäxor och skidor. Skönt dock att slippa en massa publikbilder!

Inlagd: 2014-02-09, 14:22
Skriven av: Aliide

Aliide, vem vann för-OS? Jag tror snarare det handlar om hans form. Lyckas Petter komma i form är han en av favoriterna i det mesta.

Inlagd: 2014-02-09, 14:23
Skriven av: Sanna

Och när blev Northug stark uppför? ;-)

Inlagd: 2014-02-09, 14:24
Skriven av: Aliide

Knut
Slut som skidåkare är han inte. Han tar minst en inviduell medalj i detta OS tror jag.

Inlagd: 2014-02-09, 14:25
Skriven av: Gunnar

Det är skillnad på sprint och distans

Inlagd: 2014-02-09, 14:33
Skriven av: JonasE

Sprinten kan bli märklig tror jag. Hamnar man i ett heat med starka ”icke-sprinters” som bränner på uppför backen sitter det mjölksyra kvar till resten av heaten. Den som får gå kvart och semi billigast blir farligast i finalen.

Inlagd: 2014-02-09, 14:37
Skriven av: Anders

”Sanna, sprintbanan passar överhuvudtaget inte Northug”

Så du prøve-OL? Jeg vil vel tro at det ikke finnes en ”sprint”-bane some passer bedre til Northug, såfremt Northug hadde vært i form og løypen ligner på fjorårets (jeg vil tro de har gjort den enklere for å forbedre sjansene til Kriukov, det hadde jeg gjort hvis jeg var russer).

Men det blir spennende for oss å se om Northug kan forbedre seg utover mesterskapet, hvis ikke så kan det bli vanskelig for de norske herrene i bl.a. stafetten.

Inlagd: 2014-02-09, 14:54
Skriven av: Jeremiah

Anders: En av de 2-4 åkare som går i semi 1 kommer vinna sprinten oavsett om de är snabba distansåkare eller ”bara” sprinters.

Inlagd: 2014-02-09, 15:29
Skriven av: Per

http://www.expressen.se/sport/os/ida-ingemarsdotter-om-sin-tunga-uppladdning/
Ida har inte haft magsjuka. utan huvudvärk.

Inlagd: 2014-02-09, 16:03
Skriven av: Astrid

Astrid
Vill du läsa om kommentarerna kring detta så bläddra upp till ca kl 08.00 i morse när detta diskuterades.

Inlagd: 2014-02-09, 16:06
Skriven av: Gunnar

OK, har inte haft tid att kolla allt som skrivits.
Tack för info-

Inlagd: 2014-02-09, 16:14
Skriven av: Astrid

Ska bättra mig och läsa ordentligt i stället för att skrålla ner.

Inlagd: 2014-02-09, 16:19
Skriven av: Astrid

Astrid
Förståeligt, bra med silverhyllningar har haglat in där emellan :)

Inlagd: 2014-02-09, 16:28
Skriven av: Gunnar

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values