06 februari 2014, av Oskar

Sverige + mästerskap = sjukdomar?

En dag innan OS-invigningen möts vi av den smått ohärliga nyheten om att flera i landslaget har blivit magsjuka. Fan. Well, bättre med magsjuka än förkylning kan man ju tycka, fast samtidigt finns det ju en risk att man blir riktigt svag och att återhämtningsperioden blir lång. Igår fick vi reda på att Calle Halfvarsson blivit dålig. De som blivit dåliga nu är Ida Ingemarsdotter, Hanna Eriksson och Simon Persson.

Men enligt Grip verkar det inte vara helt åt skogen:

Både Hanna och Ida har haft känningar men är igång och rör på sig och tränar igen. Sen får vi avvakta inkubationstiden som är 48 timmar. Simon Persson har däremot insjuknat i magsjuka och han är kvar i Davos.

Gripen tror att Calle blir bra till på fredag då nästa plan till Sotji går. Det låter ju skönt med tanke på att han nog är tilltänkt att köra skiatlonen på söndag! Men hinner komma tillbaka i fullt slag? Tveksamt!

Well, nu håller vi tummarna för att det är lindriga åkommor!!

22 kommentarer till ”Sverige + mästerskap = sjukdomar?”

Calle ska ju inte köra på söndag vad jag förstått, Södergren går in i stället. Eller?

Inlagd: 2014-02-06, 12:05
Skriven av: Freddy

Ida instagrammade fina skidbilder för en stund sen så hon kan ju inte vara hur dålig som helst.

Inlagd: 2014-02-06, 12:10
Skriven av: swestam

Jo, bekräftat i morse att Södergren kör vad jag förstår.

Inlagd: 2014-02-06, 12:12
Skriven av: Per

Även Hellner tror att han kommer få svårt att ta medajl. Svenska laget lyckas i alla fall med att sänka förvätningarna. Förmodligen efter att ha gått en tredagarskurs hos Johan Olsson.
http://www.expressen.se/sport/os/hellner-tonar-ned-forvantningarna/

Inlagd: 2014-02-06, 12:31
Skriven av: Per

Håper ikke dette sprer seg. Mener å huske at Johan Olsson hadde noe lignende dager før et verdenscuprenn og vant. Virker som det går fort over da.

Inlagd: 2014-02-06, 12:32
Skriven av: Sven

Ja sjukdomar och skador kommer ju lite då och då, så är det bara. Tur att ingen av dom är på plats i Sotji.

Inlagd: 2014-02-06, 13:49
Skriven av: Andreas P

Olsson tror inte att hans kropp håller för att klara av en femmil. I studio Sotji refererade de att Olsson inte kommer ställa upp i femmilen, men jag har själv inte hört någon intervju där han sagt det. Men låter ju troligt att det blir så om han tror att kroppen inte klarar det.

Inlagd: 2014-02-06, 20:44
Skriven av: Sanna

Sanna, sannolikt inte kommer ställa upp om inte kroppen är helt hundra och han känner att kroppen håller för en femmil. Om inte är det dumt att ta någon annans plats och att ställa upp överhuvudtaget. Så uppfattade jag det han sa.

Förstår inte hur programledaren kan vara så dåligt påläst att han fortsätter och tjata om Johan och skiathlon i samma mening. Johan har gått ut i varenda media i minst två år och sagt att han inte skulle köra skiathlon. Före han blev skadad. Men det är som att folk både är blinda och döva.

Inlagd: 2014-02-06, 21:07
Skriven av: Aliide

Tror folk her at Kalla kan ta gull på lørdag? Jeg tror det finnes en god mulighet.

Inlagd: 2014-02-06, 21:10
Skriven av: Sven

Sven: Det tror jag inte. Hon är ingen höghöjds åkare.
Blir säkert Norge x 3. Kowa har brutit foten och är väl heller inget hot. Men jag hoppas jag har fel.

Inlagd: 2014-02-06, 21:16
Skriven av: nn

Johaug er skuffet over løypenettet i Sotshi – syns den er alt for lett, hadde forventet den var mye brattere og tøffere…

Inlagd: 2014-02-06, 21:37
Skriven av: tolsrav

Sven – Kalla ska få allt att stämma i så fall. Hon har väl aldrig varit på pallen i ett skiathlonlopp. Men visst, chansen finns, inte guld kanske men medaljmöjlighet. Sedan har nn som vanligt fel i att Kalla inte skulle vara en höghöjdsåkare, men så kan det ju vara när man skriver utan att ha koll.

Inlagd: 2014-02-06, 22:55
Skriven av: Anders

Anders: De enda bra lopp hon gjort på höjd är Davos vid 2 tillfällen. Övrigt har det varit under normalt vid säkert 5-6 tillfällen. Så lite koll har jag.

Inlagd: 2014-02-06, 23:04
Skriven av: nn

Man tävlar inte på hög höjd speciellt ofta. Bara Davos som är med varje år, och där har Kalla åkt både bra och dåligt vilket gäller för de flesta orter.

Den enda andra orten på hög höjd som jag kommer ihåg att Kalla tävlat på sistonde är Canmore , där vann hon för 4 år sedan.

La Clusaz är lite mer mellanhöjd, vilket går för typ Toblach, Rogla mfl

Inlagd: 2014-02-06, 23:12
Skriven av: Perp

La Clusaz vid 2 tillfällen gick inte bra. Davos vid 2tillfällen inte bra. Rogla inte bra och WC avslutningen 2009 i Italien på hög höjd inte bra. Så hon har blandat och gett. Nu är det bättre höjdanpassning inför OS men det har övriga också. Men jag lovar att ändra mig om hon får till det i OS och gladast av alla blir nog jag.:)

Inlagd: 2014-02-06, 23:19
Skriven av: nn

I den form Björgen var i Toblach tror jag inte Kalla kan ta guld. Björgen har liksom inga svagheter i enskilda lopp när hon är i form och har alltid bra skidor. Men sedan finns chansen till medalj. Alla övriga konkurrenter har trots allt någon svaghet. Kowa är skadad och kass på skate. Johaug har inte världens bästa spurt osv. Weng blir dock svår, liksom Tjekaleva. Möjligen att någon kan slå Björgen längre fram i mästerskapet när hon har bränt lite krut.

Inlagd: 2014-02-06, 23:21
Skriven av: Per

Tjekaleva kan bli en obehaglig överraskning. Vem vet vad hon kan prestera? Björgen är skyhög favorit men ryssar i ett hemma OS kan bli nått att bita i för för både Marit och WADA.

Inlagd: 2014-02-06, 23:44
Skriven av: nn

Någon som vet om man kommer att kunna se liveresultat från skandinaviska cupen i Meråker någonstans?

Inlagd: 2014-02-07, 08:27
Skriven av: Manfred

Guldchansen för Kalla är extremt liten. Jag tror ingen kan slå Björgen på första distansen. Senare när hon blivit lite sliten och tillfälligt mätt på framgång, kan nog åtminstone Johaug och Kowalczyk hota.

Men Kalla har en bra medaljchans. Nyckeln är väl att hänga med Johaug och Steira och/eller hänga av Weng. Tchekaleva är också en hård nöt att slå. Sen gäller det att hon får skidor som kan mästa sig med de norska och ryska.

Jag tror första distansen är en nyckel för Kalla i OS. Medalj där och hon kan slåss om medaljer i varje lopp. Men om hon missar riskerar hon nog bli medaljlös hel OS.

Inlagd: 2014-02-07, 08:54
Skriven av: Manne

http://www.liveresultater.no/livesider/livesenter.php?arr=283 kan man se liveresultat från skandinaviska cupen.

Inlagd: 2014-02-07, 10:39
Skriven av: Anders E

4 Norskor först på lördag, allt annat vore en stor sensation. Mästare på att formtoppa sig, immuna mot sjukdommar innan mästerskap.
Björgen krossar allt, har en känsla att hon bara åker så fort som behövs för att inte visa hur enormt överlägsen hon egentligen är. Björgen har därtill alltid fantastiska skidor.
Det smartaste av arrangörerna vore att inte ha skräddarsydda banor för Johaug, Weng och Steira som är lätta och starka uppför. Björgen kan ligga bakom och invänta spurten.
Hoppas jag har fel, att Kalla kan spränga sig in, får till tekniken i klassiskt så hon inte är tokstum innan fristilen. Äntligen har hon åkt bra klassiskt i vinter, finns ännu mer att ta av där, nu då hon verkar hittat nyckeln.
Blir kul att följa henne i klassiskt i framtiden.

Inlagd: 2014-02-07, 10:49
Skriven av: KE

Simon Persson åker inte till OS:
http://www.svt.se/sport/os-i-sotji/magsjuka-stoppar-simon-persson

Inlagd: 2014-02-08, 09:07
Skriven av: SweTor

Skriv en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values