05 februari 2014, av Oskar

Löken fanbärare!

Allas vår gamle Anders Södergren blir svensk fanbärare under OS-invigningen! En invigning jag är lite kluven till. Jag tror att mitt förhållningssätt till dessa olympiska spel är nog att jag kommer följa mina älskade skidåkare med hela mitt hjärta, men allt runt omkring är jag rätt så skeptisk kring.

Så vi får se om det blir någon invigning för min del, dock höjdes ju suget nu när Löken fått äran med fanan.

Hur gör ni?

25 kommentarer till ”Löken fanbärare!”

Det är väl tävlingarna som är intressanta, inte invigningen.

Inlagd: 2014-02-05, 18:11
Skriven av: swestam

Bagatell.

Inlagd: 2014-02-05, 18:21
Skriven av: Knut

Angående tävlingarna då så blir det: Charlotta Kalla, Emma Wikén, Sara Lindborg och Britta Johansson Norgren som får åka för Sverige på lördag. Alltså ställs Haag åt sidan och får stå över.

Inlagd: 2014-02-05, 18:26
Skriven av: Andreas P

Stort, och kul för honom. Han är en bra fyr.

Inlagd: 2014-02-05, 18:29
Skriven av: Gabriel

kul för Söndergren hoppas han inte drar på sig något virus där bara och smittar ner andra sedan nej vad negativt jag var nu…men så mkt som Södergren varit sjuk på sistone så

Inlagd: 2014-02-05, 18:29
Skriven av: Jossa

Vad roligt för Södergren!

Inlagd: 2014-02-05, 18:35
Skriven av: Astrid

Det är ju bra att Södergren får göra någon nytta i OS, annars kan han väl göra Haag sällskap vid sidan av.

Inlagd: 2014-02-05, 18:50
Skriven av: Kurt

Kurt: Hahadet där var lite elakt, Är en ära att få bära den svenska fanan i invigningen.

Inlagd: 2014-02-05, 20:16
Skriven av: Andreas P

Va, ställs drottningen av dubbeljakt över? Nåt måste vara allvarligt fel om inte hon får vara med!

Inlagd: 2014-02-05, 20:17
Skriven av: Tomas

Näe, Björgen ska vara med. Det är Jacobsen som är petad.

Inlagd: 2014-02-05, 20:49
Skriven av: JonasE

Calle är i alla inte petad i dagsläget enligt Viasat.

Inlagd: 2014-02-05, 20:50
Skriven av: swestam

Jag har aldrig sett på en vinter-OS invigning. Men jag tycker det är riktigt kul att Anders är fanbärare!

Inlagd: 2014-02-05, 20:55
Skriven av: JoHa

Bra beslut med Anders som fanbärare, hoppas det inte blir hans enda framträdande.

Inlagd: 2014-02-05, 22:13
Skriven av: Håkan

Inför VM ifjol gav jag mig på att tippa hela mästerskapet, men det gick inget vidare. Men skam den som ger sig, i år har jag bytt taktik och med bara dagar kvar till premiären så kan jag nu besvara hur OS kommer sluta.

Skiathlon damer
Norge, Norge, Norge, Norge. Precis som på VM ifjol börjar OS på värsta tänkbara sätt. Kalla hänger med halvvägs men får ge sig direkt när backarna börjar på fristilsdelen. Johaug rycker och blir nästan av med Björgen, som dock kommer tillbaks och spurtar hem fjärde raka guldet på distansen före Johaug. Därbakom kniper eviga fyran Steira bronset före Weng.

Skiathlon herrar
Ett lustempo i 29 kilometer bäddar för Northug som efter två års torka äntligen vinner ett masstartslopp. Sundby gör ett ryck på toppen och håller undan för övriga spurtare och blir tvåa, före Röthe som med en ytterst tveksam manöver in på upploppet stänger Hellner som inte kan komma förbi.

Sprint damer
Fjärde raka i skiathlon, fjärde raka i sprint. Björgen vinner igen. Annars ser det bra ut för Ida i finalen, men Randall har inte glömt VM 2011 och kapar Ida i näst sista sväng. Istället smiter både Falla och Östberg förbi och säkrar silver och brons.

Sprint herrar
Både Peterson och Jönsson i final, men våra sprintspecialister orkar inte. Peterson tar sig inte ens i mål. Det gör istället Glöersen, som följer upp sin seger i Davos men en ny här. Brandsdal tar silvret framför näsan på Northug som får vänta på sitt första sprintguld ytterligare minst ett år.

10 kilometer klassiskt damer
Storfavoriten Kowalczyk bojkottar då FIS först meddelar att loppet ska ersättas med en fristilssprint. I sista stund ändras detta men då är Kowalczyk redan halvvägs till Krakow. Detta öppnar upp det för Kalla som är med i medaljkampen i 8 kilometer. Men därifrån och in i mål går norskorna ännu en gång starkast och Björgen vinner före Weng och Johaug. Kalla får nöja sig med en fjärdeplats.

15 kilometer klassiskt herrar
Eldar Rönning tystar alla tvivlare och vinner sitt första individuella mästerskapsguld. Johan Olsson gör comeback men tiden är för knapp och han blir bara tolva. Hellner däremot är länge med och kämpar om medaljerna men tar helt slut sista kilometern och missar bronset med två sekunder. Istället blir det Sundby och Jespersen som kniper dessa efter två vassa avslutningar.

Stafett damer
Weng-Johaug-Steira-Björgen ordnar den största segern någonsin i damstafett, 2,17 före Finland som tar silvret och Ryssland som tar brons. Sverige öppnar med Erikson som tröttnar efter en kilometer, Wikén tar vid med samma resultat och sedan är medaljkampen körd.

Stafett herrar
En mycket underhållande stafett där både ryssar och svenskar försöker köra ifrån Rönning – Jespersen – Sundby återgår till det normala, lusåkning på sistasträckan där till och med Musgrave ansluter. Hellner attackerar in i sista backen men får med sig både Northug, Vylegzhanin och Harvey, som kontrar och ordnar medaljerna i nämnd ordning.

Sprintstafett damer
Björgens bojkott av sprintstafetter fortsätter vilket ger Weng och Östberg chansen att fixa nästa guld för Norge. En överraskande jämn final spricker upp på femte varvet när Weng, Niskanen, Shapovalova och Kalla lämnar resten bakom sig. På sista varvet orkar dock Ingemarsdotter inte alls och Sverige blir utan medalj. Norge vinner före Finland och Ryssland.

Sprintstafett herrar
Efter guldet på 15 klassiskt får Rönning chansen att komplettera Northug mot ännu ett guld för Norge. Attack på femte varvet och Northug kan defilera hem guldet helt ohotat. Jönsson, Harvey och Kriukov svänger in samtidigt på upploppet i kampen om övriga medaljer och går i mål i omvänd ordning.

30 km fristil masstart damer
Efter fyra raka guld spricker återigen Björgens dröm om fem guld på distansloppet i fristil. I de tuffaste backarna attackerar Johaug och blir av med Björgen, men däremot inte Steira. De båda svänger samtidigt in på upploppet och i tidernas kanske långsammaste upploppsstrid vinner Steira ÄNTLIGEN ett individuellt mästerskapsguld och meddelar samtidigt att karriären är över. Därbakom har Kalla jagat ikapp Björgen och svänger först in på upploppet av dem, men där Björgen ändå är snabbast och tar den sista dammedaljen.

50 km fristil masstart herrar
Dürr, Manificat, Clara, Babikov, Olsson, det fanns många som kunde satt fart på detta. Men ett kraftigt snöfall sätter stopp för det och vi får en sällskapsresa likt Oberstdorf 2005. Södergren drar och drar till ingen nytta, istället är det Röthe som anför i sista backen med Northug närmast bakom sig. De två får en lucka och på upploppet avgör Northug och tar sitt fjärde guld i detta OS. Många slåss om bronset men det går såklart till – Gjerdalen.

Medaljerna:
Björgen 4(1)-0-1
Northug 4(2)-0-1
Rönning: 3(2)-0-0
Weng: 2(2)-1-0
Steira: 2(1)-0-1
Johaug: 1(1)-2-1
Sundby: 1(1)-2-0
Jespersen: 1(1)-0-1
Östberg: 1(1)-0-1
Glöersen: 1-0-0
Ryssland: 0-2-2
Finland: 0-2-0
Röthe: 0-1-1
Falla: 0-1-0
Brandsdal: 0-1-0
Kanada: 0-0-2
Gjerdalen: 0-0-1

Inlagd: 2014-02-06, 08:19
Skriven av: JonasE

Haha, snyggt JonasE.

Vilken är Norges sämsta gren på OS? Stafetten, där kan det bara bli en medalj.

Inlagd: 2014-02-06, 08:28
Skriven av: JH

Ida Ingemarsdotter, Simon Persson, Calle Halfvarsson och Hanna Erikson har nu alla drabbats av magsjuka.

– Just nu är det Simon som fortfarande är sjuk. Resten är på väg att tillfriskna, säger förbundskaptenen Rikard Grip.

Fast vet inte om det är så farligt då det är Expressen som skriver detta.

Inlagd: 2014-02-06, 09:15
Skriven av: Andreas P

Bra där JonasE. Må din visa spådomar stämma helt. Inte. Men du kan mycket väl få rätt i flera av dem..

Inlagd: 2014-02-06, 10:47
Skriven av: Jörgen

Ingen blir hjälpt av att man bojkottar. Byggarna lider redan, och kommer göra det även om ni bojkottar. Det bästa man kan göra är att följa spelen för att man är intresserad samt att donera pengar till organisationer som hjälper de arbetare som råkat illa ut.

För örvrigt är jag kluven till att anna haag blev petad på skiathlonen. Först var jag kluven till att hon blev utagen öht men nu blev hon det, och även om man inte kan åka på gamla meriter känns det ändå konstigt för av truppen som är utagen känns hon endå som den som hade kunnat prestera bäst utöver kalla på dubbeljakt. hade varit mer naturligt att peta henne på 10k klassiskt. Jaja!

Inlagd: 2014-02-06, 10:47
Skriven av: Andreas

JonasE: Man blir ju inte direkt sugen att skaffa ett viaplayabbonemang av din text.

Tänker nog delbojkotta OS, dvs bara kolla längdåkning och möjligen hockeyslutspelet om Sverige presterar.

Inlagd: 2014-02-06, 10:52
Skriven av: Jon

JonasE,

:-) :-) :-) :-) :-) :-)

Inlagd: 2014-02-06, 11:01
Skriven av: Gabriel

Hahaha! Även om det är en överdrift vore det ju inte totalt omöjligt heller…

Inlagd: 2014-02-06, 11:05
Skriven av: Anders

JonasE…Jeg har større tilit til ”Snåsamannen” som tippet 6 gull til Norge:
2 gull i langrenn
2 gull i skisyting
1 gull i stafett
1 gull i alpin……;)

Inlagd: 2014-02-06, 11:11
Skriven av: tolsrav

Varför bojkotta OS? Hur var det i Peking och kommande VM i Brasilien och inte tala om att 2018 går F-VM i Ryssland och 2022 Qatar. Där det har varit samma sak, listan kan göras lång, man kan ju bojkotta all framtida vm/os i USA också för Irak kriget osv, gick ju i krig på falska grunder osv.

Nu till Längd igen: Ida Ingemarsdotter, Simon Persson, Calle Halfvarsson och Hanna Erikson kommer ju till OS byn först på fredag och är inte ens i Ryssland just nu, känns skönt med tanke på smittorisken.

Inlagd: 2014-02-06, 11:28
Skriven av: Andreas P

Någon som vet var man hittar banprofiler och kartor över banorna i Sotchi?

Inlagd: 2014-02-06, 13:41
Skriven av: Jocke

Vilka vill bojkotta? Nu sänds inte evenemanget i SvT annars brukar ju sporthatarna ondgöra sig över hur idrotten breder ut sig över samhällstillvända program som ex meloditävlingar , såpor mm

Inlagd: 2014-02-06, 14:56
Skriven av: Knut

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values