10 januari 2014, av Oskar

OS-kläderna

hmos

Sotji är inte långt borta och härom dagen presenterades de officiella OS-kläderna. Bakom denna kollektion står klädjätten H&M som under det senaste året har börjat röra sig mer och mer in på sportmode-marknaden så jag antar att det var ett självklart drag av H&M att se till att man gör OS-kläderna.

Det ser ut att bli en hel del kepsar vilket är lite konstigt med tanke på att det är vinteridrott man sysslar med. Fast hellre det än den gamla rastafari-mössan som de fick gå runt med i Vancouver (se nedan).

vanc

Men kollar man på årets kollektion känns allt rätt tunt. Jag tror att de flesta kommer frysa häcken av sig! Dunjackan som tagits fram får man nog skaffa två av i olika storlekar och sätta på sig båda…

23 kommentarer till ”OS-kläderna”

Rastamössan var väl cool!

Inlagd: 2014-01-10, 12:41
Skriven av: Tomas

Rocken på bilden ser väldigt snajdig ut.

Inlagd: 2014-01-10, 13:07
Skriven av: Knut

Om än kall, de måste tagit fasta på att Sotji är en sommarstad med +10 i februari och inte riktigt tänkt på att det är kallare i bergen… Allt ser som sagt väldigt tunt ut (och fult som stryk). Två tunna mössor på varandra behövs nog också utöver dubbla jackor under den hemska rocken… H&M, vad ska man säga… Kläderna måste väl bäras under blom- och prisceremonier, hemska tanke ;-)

Inlagd: 2014-01-10, 13:45
Skriven av: Aliide

Tänk på att de aktiva varit med i framtagande av dessa kläder.

Inlagd: 2014-01-10, 14:04
Skriven av: Knut

Aliide: De som har tagit fram kläderna kanske inte räknar med att det blir några blom- och prisceremonier för det svenska laget…

Inlagd: 2014-01-11, 11:01
Skriven av: Jon

Finns OS tävlingar som avgörs inomhus också

Inlagd: 2014-01-11, 11:27
Skriven av: Knut

Knut, precis och det är nog de aktiva som varit inblandade i utformningen av kläderna, curlinglandslaget mfl.

Inlagd: 2014-01-11, 12:33
Skriven av: Aliide

Kollade bilderna en gång till, shorts? Allvarligt? Trodde alltså H&M att det var sommar-OS i Sotji…

Inlagd: 2014-01-11, 12:39
Skriven av: Aliide

Går inte en del av tävlingarna, typ hockey och konståkning, nere vid Svarta havet, där borde det väl vara hyfsat varmt?

Inlagd: 2014-01-11, 12:55
Skriven av: Tomas

ca +10 i februari, ändå lite kallt med shorts då ändå… Även om den här vintern nog är varmare. Är visst runt +20 där de kör alpint just nu. Socker delux.

Inlagd: 2014-01-11, 13:42
Skriven av: Aliide

Lägg ner vinterspelen. Varför kan du läsa om här:

http://jwallerstein.blogspot.se/2014/01/lagg-ner-vinter-os.html

Inlagd: 2014-01-11, 19:37
Skriven av: Johan Wallerstein

Oj vad bitter, bara för du aldrig blev bra nog att springa OS

Inlagd: 2014-01-11, 19:48
Skriven av: JonasE

Jag är inte bitter Jonas, utan tacksam över att jag höll mig på Europanivån och inte världsnivån. Löpkonkurrensen i Europa är bättre än skidkonkurrensen i världen så jag var bättre än Hellner ändå. Vad är din bästa gren?

Inlagd: 2014-01-11, 20:03
Skriven av: Johan Wallerstein

Tror knappast du har bättre syreupptagningsförmåga än Hellner.

Inlagd: 2014-01-11, 20:26
Skriven av: JH

UEM-brons i handboll. Jag ser mig som sämre än Hellner.

Inlagd: 2014-01-11, 20:34
Skriven av: JonasE

Syreupptagning har mindre betydelse, jag hade okej för att vara löpare, men man ska inte jämföra värden mellan olika idrotter. Nu tränar jag inte en meter och finns ingen anledning att jämföra med nån som skriver här.

Bra att ha nått så hög nivå i en stor idrott som handboll. Men ungdomsidrott kan aldrig jämföras med senioridrott, det är dina meriter som senior som efterfrågas.

Jag har vunnit SM i löpning, kommit fyra på NM i terränglöpning. Det är något sämre, men inte särskilt mycket än Hellners 1:a plats på Nordiska mästerskapen i Turin. (utan Danmark&Island som var med på terräng-NM)

MVH

Inlagd: 2014-01-11, 21:23
Skriven av: Johan Wallerstein

Idrottare som inte kan respektera andra idrotter och idrottare förtjänar själva ingen respekt enligt mitt tycke.

Inlagd: 2014-01-11, 21:29
Skriven av: swestam

Det ständiga och tramsiga tjat om ”respekt”. Vad menar du swestam, och det vore ”vördnadsfullt” (obs att jag inte skriver något med respekt…) att skylta med ditt namn om du går på en person offentligt. Läs vad jag skriver i sista meningen:

”För övrigt och till sist vill jag slå ett slag för alla idrottares lika värde. Och för miljön.”

Det handlar inte om ”respekten” för den ena eller andra idrotten, det handlar om imperialism och västerländsk hegemoni som ger sig uttryck i att vi har ett OS för de rika länderna på jorden. Kritisera mig gärna på den punkten. Jag älskar att få relevant kritik. Men skippa talet om ”respekt” för det är underförstått att alla på skidpepp respekterar varandra. Skidåkare är bra människor, varför jag nu ska behöva skriva en sån självklarhet.

Kram

Inlagd: 2014-01-11, 22:18
Skriven av: Johan Wallerstein

Slank in här via Google och inser vilken dagisnivå ni håller här ungtuppar. Tramsigt.
Kläderna var iaf fula som stryk och intåget blir inte kul att se. Hoppas dock av hjärtat att det är det värsta vi behöver oroa oss för!

Inlagd: 2014-01-13, 01:28
Skriven av: Anne

Johan – kul att se att du är aktiv på något sätt fortfarande. Gillade din satsning och din löpning väldigt mycket när du höll på. Jag kan hålla med i mycket av din kritik av OS som sådant, men i längden blir det en kritik av all kommersiell tävlingsinriktad idrott som sådan. Och det är det kommersiella som gör att idrottare kan leva på det de gör. Men visst, det är alltid bra med kritik mot strukturer.

Håller med dig om att löpningen förmodligen har större toppbredd i Europa, men toppen av vältränade idrottare är nog lika ”bra” i skidor så det är minst lika svårt att ta en medalj i mästerskap.

Inlagd: 2014-01-13, 08:44
Skriven av: Anders

Johan, det är nog inte vinter-OS det är fel på. Det är OS som sådant som har en historia av korruption och en framtid där ingen kan arrangera inom en rimlig ekonomisk kalkyl.

För de allra flesta någorlunda stora idrotter är VM eller motsvarande mästerskap ett bättre format, fler kan delta, motståndet blir hårdare och arrangemangen mer hanterbara.
Men för de allra minsta idrotterna som är med i OS är det nog viktigt för dessa idrotter, även om det är en liten exklusiv skara idrotter även på sommar-OS som det gäller. Utan OS skulle vissa länder och idrotter inte alls få någon uppmärksamhet eller satsning.

Jag håller med dig om att OS i grunden är orättvist på många sätt, de grenar som är med gynnas mer än de som inte är med, och politik/makt är en stor del av problemet.
Men jag förstår inte hur du kan se att det skulle vara något bättre med sommar-OS än vinter-OS? De länder som inte kan spela fotboll och tennis utomhus året runt kan väl också få ha sina OS? Afrika och de övriga kontinenter som du ser som förfördelade har visserligen inte tillgång till snö överallt, men jag ser att det är helt andra problem eller faktorer som är mer avgörande för att de skulle kunna delta på lika villkor.

Så visst, OS är ett jippo, både sommar och vinter, men det är många som ser det som bra underhållning och det är ett viktigt mål för många idrottare, idrotter och nationer, samma som många VM och turneringar.

Lägg du ned OS för min del, men då får du gärrna ta bort rubbet, även sommar-OS så satsar vi på VM och liknande i stället.

Fast jag förstår inte ditt agg mot att vinteridrott skulle kunna få förutsättningen att visa upp sig lika som sommaridrotterna, grovt räknat hälften av jordens befolkning bor i länder med snötillgång, så om man anser att idrott är något positivt så finns ju chansen att rekrytera flera länder och idrottare även till vinteridrotterna.

Inlagd: 2014-01-13, 09:57
Skriven av: Björn

Känner igen ovanstående diskussionen om OS vara eller icke vara. har för mig att den var aktuell för 40-50 år sen.

Inlagd: 2014-01-13, 14:16
Skriven av: Knut

Ett tag sen jag var här men läser med stort intresse uppföljande kommentarer. Knut har säkert rätt i att det är gammal skåpmat, Björn har en klar poäng i att även sommar-OS kunde läggas ner. Det vill inte Stefan Holm.

Idag gläds jag med Charlotte Kallas far som verkar vara en hyvens norrlänning.

By the way Anders, mycket roligt att du uppskattade min satsning. Trodde inte det var så många fler än mina syskon och mina föräldrar som brydde sig.

Grattis alla skidåkare till ett framgångsrikt OS.

JW

Inlagd: 2014-02-15, 21:38
Skriven av: Johan Wallerstein

Skriv en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values