05 januari 2014, av Oskar

Vilka är era svenska stafettlag i OS?

britta
Får Britta åka stafetten?

Idag efter resultaten i Tour de Ski och Skandinavisk cup kan man ju känna så här: har det någonsin varit så många tjejer som kan slå sig in stafettlaget i OS? Här är min lista:

• Charlotte Kalla
• Sofia Bleckur
• Britta Johansson Norgren
• Ida Ingemarsdotter
• Sara Lindborg
• Hanna Erikson
• Anna Haag
• Emma Wikén
• Maria Rydqvist

Av dessa åtta(!!) åkare är väl egentligen endast Kalla helt säker på att hon blir uttagen. Annars ligger ju Lindborg riktigt bra till efter sina fina insatser i Touren. Bleckur gick också bra idag, men i Sverige, där hon kom tvåa, bara 11 sekunder efter segraren Kalla!

Jag hade tänkt presentera mitt drömlag men grejen är att jag inte har någon aning om hur vårt lag borde se ut. Det enda jag vet är att jag nog skulle sätta Kalla på sistasträckan.

stafett

På herrsidan då? Faktum är att för första gången på många år känns det nästan som om det finns fler damer att plocka från än herrar, eller hur? Vi har dessa:

• Marcus Hellner
• Johan Olsson
• Daniel Richardsson
• Calle Halfvarsson
• Emil Jönsson
• Anders Södergren
• Lars Nelson
• Jens Eriksson

Här tror jag det blir lättare att ta ut laget. Som skulle se ut så här:

1. Daniel Richardsson
2. Johan Olsson
3. Marcus Hellner
4. Calle Halfvarsson

Motivering
Richie är stabil och bör få ihop en formtopp som räcker för en förstasträcka som vanligtvis inte brukar gå så värst fort. Det är oftast bara i slutet det blir lite rusningar.

Olsson lär vara i pangform till OS och då ska han åka andrasträckan som oftast är den tuffaste av alla.

Skulle dock någon av svenskarna på sträcka 1 eller 2 misslyckas har vi Hellner på tredje som kan föra upp laget i tät igen. Alternativt kanske gå ifrån om han får gå ut i täten.

Halfvarsson är nog vår bäste spurtare och med tanke på att Northug förmodligen går sista sträckan lär det gå rätt sakta på sista vilket gynnar Halfvarsson som har bra spurtkrut. Är det så att han kommer att få gå ut i ensam majestät, ja då kanske han inte pallar att hålla undan men han är smart nog att spara på krutet tills målrakan och sätta in stöten där.

Vad säger ni?

155 kommentarer till ”Vilka är era svenska stafettlag i OS?”

Om noen er interessert, så ligger her oversikt over svenske resultater:

http://data.worldofxc.com/?g=L&style=Any&disc=Any&max=12&dist=Any&country=SWE

http://data.worldofxc.com/?g=M&style=Any&disc=Any&max=12&dist=Any&country=SWE

Det er mulig å se på hver disiplin for seg ved å velge i menyen.

Inlagd: 2014-01-05, 16:39
Skriven av: JanK

Rydqvist och Stina är ju inte otänkbara heller, kanske inte som förstahandsval med inte ute ur diskussionen tycker jag …

Inlagd: 2014-01-05, 17:21
Skriven av: swestam

Skulle vilja ha Emil på första(han visa bra distansform idag) för som du sa Oskar så går det ofta långsamt på första för att sedan komma ett ryck i slutet. Passar ju Emil perfekt, ända oron är väl om det går hårt från början så kan han tappa på de tuffa banorna i sochi.

Inlagd: 2014-01-05, 17:27
Skriven av: Markus

Jag tycker Kalla ska gå en tredjesträcka så att hon får kruta hela vägen, och inte behöva ha en eventuell spurt i bakhuvudet. Med den formen Britta haft under säsongen och hennes fina teknik på de högre växlarna i skate tycker jag att hon ska åka sistasträckan.

Damlaget:
Ida > Wikén > Charlotte > Britta

Inlagd: 2014-01-05, 18:15
Skriven av: Lisa

Ja, Oskar, du har glömt Rydqvist som kan bli aktuell för tredjesträckan. Men du har rätt i att det är många som kan komma i fråga vad gäller stafetten. Det blir inte lätt med dels uttagningen av truppen och dels uttagningarna på plats, dagsformen får nog avgöra i flera fall.

Synd att det dels är så få stafetter i världscupen och dels att Sverige envisas med att bara ställa upp med ett lag vid dessa sällsynta tillfällen.

Inlagd: 2014-01-05, 18:29
Skriven av: Jörgen

Herrlaget::
Rickardsson-Olsson-Halfvarsson-Hellner

Damlaget:
Väldigt svårt att ta ut. Om vi utgår från att formen kommer är mitt första lag:
Ingemarsdotter-Wiken-Haag-Kalla

Efter dessa är det Ryqqvist som har högst högsta-nivå. Rydqvist har nyss fått barn och har den brantast stigande formkurvan just nu.

Haag, Wiken, Rydqvist har stigande form och vi hoppas att den ska stiga. Lindborg, Johansson Norgren och kanske Bleckur har bra form nu och vi hoppas att de kan lyfta sig lite. Nu ska de som blir OS-uttagna på höghöjdsläger med mera för att maximera formen. Några kommer till OS med riktigt bra form medan andra inte klarat att lyfta sig mer. Därför är det viktigt att vi ha många på plats och att de som ska åka stafett har åkt andra distanslopp i OS före stafetten och visat resultat.

Inlagd: 2014-01-05, 18:36
Skriven av: Alexander

Ingemarsdotter ska inte vara med i laget. För osäker helt enkelt. Bleckur, Haag Rydan Kalla

Inlagd: 2014-01-05, 18:51
Skriven av: Knut

Hanna E de hon visade i masstartsloppet i tds gör henne given om hon är i from…hon klara av riktigt hög utgångsfart och 5 km är en klar fördel för henne jämfört med 10 km

Inlagd: 2014-01-05, 18:58
Skriven av: Jossa

Jag vill helst ha Olsson på en fristilssträcka. 3:e sträckan är nyckeln om vi ska ha chans på guldet och då måste Olsson eller Hellner köra den om de är i form. Förstår varför man sätter Halvarsson på fjärde men han funkar bara om det blir klungkörning. Jag tycker vår taktisk ska bygga på att försöka skaka av oss Norge på tredje sträckan. Ser dock ruskigt svårt i nuläget Norge har riktigt ruskiga stafettlag både på dam och herrsidan.

Inlagd: 2014-01-05, 19:09
Skriven av: Joel Burman

Jag är glad att jag inte behöver ta ut stafettlagen, tycker faktiskt det är en riktigt svår uppgift. Men det är ju också positivt, då det indikerar att vi har många såväl damer som herrar att välja mellan.

Ska man köra på det säkra alternativet på herrsidan blir det väl VM-laget. Problemet då är att jag är lite oroad över Halfvarsson, vilket inte är så befogat egentligen eftersom han gjort sig förtjänt av en plats i laget. Men är han inte form kommer han nog inte ha en chans om det går fort, men det gör det ju sällan på fjärde sträckan. I den stafett som var i Lillehammer hade jag gärna sett att Grip provat en ny uppställning än den vi brukar ha (bortsett mot att han lät Hellner ta 4e) med Nelson/Richardsson på klassiskt och Olsson/Hellner på skejt. Men som sagt, Calle har ju gjort sig förtjänt av att åka stafetten än så länge, men det blir väl resultaten i OS som delvis får utvisa hur uppställningen blir.

Inlagd: 2014-01-05, 19:21
Skriven av: Sanna

Tycker Calle skulle vara ett bra alternativ till första sträckan. Ge honom order att han inte får gå upp i ledning innan 7,5 km så han inte toköppnar och spränger sig. Sen Daniel på andra, Johan på tredje och Marcus på sista. H.R.O.H alltså. Avslutningen på banan passar Marcus bättre än Calle, därför skall han köra sista.

Inlagd: 2014-01-05, 19:37
Skriven av: JH

Halfvarsson ska absolut inte åka sista sträckan, munsbit för ”stora stygga”

Inlagd: 2014-01-05, 19:39
Skriven av: Knut

Erikson går ej ett bedöma efter bara ett dellopp i turen

Inlagd: 2014-01-05, 19:40
Skriven av: Knut

varför går de inte bedöma henne efter de hon prestera då? visa hög kapacitet var på höghöjd…många andra har ju inte heller visat många bra resultat ännu

Inlagd: 2014-01-05, 19:46
Skriven av: Jossa

Jossa ; behöver lite mer på henne men hon kan vara en tänkbar del trots att hon är sprinterbetonad. Vi vet inte heller hur sträckorna är dragna än.

Inlagd: 2014-01-05, 20:04
Skriven av: Knut

JH: Instämmer, tänkte själv i de banorna. Calle på första borde vara ett bra alternativ med tanke på att det alltid är luskörning då.

Inlagd: 2014-01-05, 20:11
Skriven av: Joel Burman

Bleckur-Lindborg-Kalla-Britta

Hur vi än ställer upp så kommer vi få stora problem med Finland. Niskanen & Saarinen kommer troligtvis ha en ganska kraftig lucka efter de klassiska sträckorna. Kan bli svårt för Kalla att jaga ikapp det försprång som Finland skaffat sig. Britta bör helst ha ett försprång på minst 20 sek på Lähteenmäki ifall vi ska ha en rimlig chans på silvret, vilket ser mer eller mindre omöjligt ut i dagsläget.

Jag tror att vi är tvungna att se upp för Caldwell, Randall, Stephen & Diggins då de har ett betydligt jämnare lag än vad vi har i dagsläget. Jag håller oss för tillfället som fyra, men med maximal klaff kan vi få med oss ett silver.

Inlagd: 2014-01-05, 20:12
Skriven av: Cigge

Knut; visst mer sprint betonad men klara senast bra milen och innan hon var borta ett år krossa hon Kalla och övriga svenska eliten på SM 3 milen så nog finns de distanskapacitet

Inlagd: 2014-01-05, 20:14
Skriven av: Jossa

Sverige burde jo absolutt kjøre Kalla på tredje etappe. Der finnes det mulighet til å gå fra Finland.

Inlagd: 2014-01-05, 20:22
Skriven av: Sven

Är nog klokt att vänta med lagspekulationer till efter SM. Gamla meriter säger inget.

Inlagd: 2014-01-05, 20:24
Skriven av: nn

Spekulera är skoj tror heller inte vi blir så mkt klokare under SM… för efter SM kan mycket ännu hända fram till OS… de lär nog vara rätt klart vilka som är i from just under OS

Inlagd: 2014-01-05, 20:38
Skriven av: Jossa

Ida och Britta har inte tävlat på länge. Jag vill se dem på en längre distans. Wiken får ytterligare en chans att komma i form. Värre är väl att SM verkar bli utan DP för att arrangören inte kan fixa banor. Man kan undra varför arrangera SM om det bara är för att göra arrangören glad och inte för de aktivas bästa. Så hoppas man flyttar SM till snön. Och IOK verkar ha fått hjärnsläpp som inte låter Ingesson följa till OS. Han har varit på plats under hösten och varit till stor hjälp för Kalla, hon åkt bra på alla tävlingar där han varit med. Han vore en tillgång för hela laget. Märkligt.

Inlagd: 2014-01-05, 20:50
Skriven av: nn

SOK är för hopplösa… går dock bra att ta ut skidåkare som inte är kvalificerade

Inlagd: 2014-01-05, 21:09
Skriven av: Knut

Oj det här var svårt men mina lag i dagsläget utan hänsyn till programmet i os:

Richardsson-Olsson-Hellner-Halvarsson

Richardssons form fortfarande osäker/ojämn därför han på förstasträckan. Olsson den bästa klassiska åkare vi har. Hellner är bra i fristil och chansen att få lucka till MJS är kanske inte så stor men har han en bra dag kan han kanske hålla undan om Johan ordnat en. Halvarsson är bra i en spurt även om han har en bit kvar till Northug ifall det är klunga.

Eriksson-Haag-Kalla-Britta
Sjukt svårt, Norge rår vi aldrig på men den enda som är given i detta lag är Kalla. Övriga är ruskigt osäkra. Går ju egentligen inte ta ut ett lag här ännu.

Inlagd: 2014-01-05, 21:57
Skriven av: Gunnar

Vid sidan om Kalla, vem har den högsta kapaciteten i klassiskt? Måste inte nödvändigtvis ha visat det denna säsong, utan vem som har högsta högstanivå. Jag säger Wikén och därför vill jag att vi ”chansar” med Wikén. Detta bygger naturligtvis på att vi skall satsa på guldet och inte safa för silvret.

Inlagd: 2014-01-05, 22:03
Skriven av: swestam

På damsidan utifrån hur det ser ut idag(vilket kanske är helt annorlunda i os som alla vet). Ingemarsdotter, Eriksson, Lindborg, Kalla.

Tror och hoppas att Haag visar bättre form så vi kan köra med Eriksson,Lindborg, Haag, Kalla. Kalla bör definitivt vara bara sista för att jag ska känna mig lugn då hon har bra erfarenhet från den sen tidigare.

Inlagd: 2014-01-05, 22:06
Skriven av: Markus

Swestam: Tror verkligen inte det finns nåt som heter ”Sefa för silvret”. Finland och Usa har mycket stabilare lag och är klarare favoriter i dagsläget att klara av en medalj.

Inlagd: 2014-01-05, 22:09
Skriven av: Markus

…men va i….. Jag glömde Lindborg…… Säger en del om hur svårt detta är. Viktiga VC tävlingar framöver!

/Markus
Svår bra fråga men jag tycker ändå Haag i normal form har längst historia med bra resultat i klassisk åkning. Men Lindborg?(svårt att säga efter en tour) och Wiken i fjolårs form är starka kandidater. Kapacitet finns ju uppenbarligen på både Hanna och Ida också.

Inlagd: 2014-01-05, 22:16
Skriven av: Gunnar

….ska inte vara Marcus utan swestam

Inlagd: 2014-01-05, 22:17
Skriven av: Gunnar

Om man vill safa för silvret så låter man Kalla gå fjärdesträckan medan om man har guldambition låter man henne gå på tredjesträckan och låter någon med en stark spurt gå fjärdesträckan (för att spurta ned Björgen).

Guldambitionen kan spricka och då kan vi lika väl bli sexa, men då har vi i alla fall gått för guldet. Samma sak med valet till de klassiska sträckorna.

Inlagd: 2014-01-05, 22:18
Skriven av: swestam

Jag håller med om att i dagsläget är vi inte bättre än 4:a i stafett. Krävs toppform av hela gänget för att nå pallen, vi har blivit bortskämda och haft lite tur tidigare.

Inlagd: 2014-01-05, 22:20
Skriven av: nn

NN: Definitivt, jag instämmer med att Finland och USA känns som stabilare medaljkandidater än oss i nuläget. Har själv varit förvånad att vi alltid klarat av att fixa silvermedaljer trots ganska begränsat lag i jämförelse.

Inlagd: 2014-01-05, 22:31
Skriven av: Joel Burman

Sedan 06 har vi på damsidan varit med och krigat om medaljerna mkt länge 2006 stafetten var ju sjukt spännande fast vi blev 4 tänk hur nära guldet vi var tror de var runt 12 sek

Inlagd: 2014-01-05, 22:36
Skriven av: Jossa

Vi kommer att köra om guldet var så säker.
Varför? Därför att nerverna kommer att spela ett spratt för mer än ett lag. Dessutom kommer formen att skifta fram till OS för några av lagen. Dock har Sverige turen på sin sida och kan som sagt även hota om guldet.

Inlagd: 2014-01-05, 22:36
Skriven av: Knut

En annan take om styrkeläget mellan de olika länderna; i Sverige är det 10 damer som tagit världscuppoäng i distans, i Finland 5 och i USA 6. Dessa finskor är verkligen toppåkare men vad händer om någon av dessa blir sjuka. När det gäller USA tror jag inte alla kommer vara i form under OS då de redan formmässigt har peakat. Sverige kommer slåss med Norge om guldet alternativt med Finland om silvret.

Inlagd: 2014-01-05, 22:39
Skriven av: swestam

Jag är betydligt mer osäker på Richardsson än Halfvarsson. Vem av Hellner och Halfvarsson som ska köra sista får dom första OS-loppen avgöra. Kul att både Jönsson och Nelson åkte bra idag. Båda två kan absolut vara ett alternativ på första sträckan. Södergren känns helt oaktuell för en stafett. Eriksson blir knappast uttagen till OS.

Apropå nåt annat. Tycker det är skandal om skiathlonen utgår från SM. Klarar inte Umeå av arrangera alla SM-tävlingar så bör skidförbundet omeddelbart hitta en ny arrangör som kan ta köra alla loppen. Vi snackar ju trots allt om ett SM. Om det är nåt svenska skidåkare behöver träning på innför OS så är det spurt och taktik

Inlagd: 2014-01-05, 22:45
Skriven av: Stefan

Sjukt svårt, men jag får nog säga:

Richie-Olsson-Hellner-Halfvarsson
Ingemarsdotter-Wikén-Lindborg-Kalla

Norge får ocskå lite – i o f angenämare – problem att ta ut sina lag. Många bra ”nya” åkare att ta hänsyn till. Skulle inte förvåna mig om man väljer:

Rönning-Sundby-Jespersen-Northug
Jacobsen-Weng-Johaug-Björgen

Inlagd: 2014-01-05, 22:46
Skriven av: Anders

Håller med Knut ang Calle, dels för det argumentet och även att han själv är så förtjust över att spurta mot PN att han väntar in honom för en spurtduell, där mister vi guldet på ett litet kick. Det gick ju inte superbra sist han åkte sista och vad är det som säger att detta inte sker igen? Det vore om de tre andra åkte över sin förmåga så att Calle bara kan defilera in mål…

Inlagd: 2014-01-05, 22:47
Skriven av: Aliide

Hur står det till med Björgens infektion? Bör vara återställd efter nån dag tycker man.

Inlagd: 2014-01-05, 22:56
Skriven av: Knut

Oj var svårt. Det låter sig nästan inte göras i dagsläget, särskilt inte på damsidan där vi inte ens vet vilka som åker med. Här ändå ett resonemang på damsidan. Det svåra är de klassiska sträckorna. Den enda stafett på hög höjd som genomförts på sistone var La Clusaz förra året. Där hade Wiken bästa sträcktid av alla på de två första sträckorna. Talar för att ”chansa” med henne på andra. Om Eriksons form består skulle jag även chansa med henne på första. Hon har en vinnarskalle av rang. Haag (som också tenderar att gå bra på höjd) och Kalla på sträcka tre-fyra. Britta gick uselt förra året i Sotchi och tycks ha problem på höjd. Ida har, tvärtemot Wiken, också genomgående dåliga resultat på hög höjd och Lindborg tror jag inte har kvar sin form till OS. Bleckur återstår som reserv på första sträckan. Därmed skulle jag också ta ut Bleckur före Rydqvist i OS-truppen. Rydqvist har gjort det bra i touren men hon är inget starkt kort på 5 km och är ingen medaljkandidat eller ens topp 8 på 30 km som hon var 2011. Erikson-Wiken-Haag-Kalla alltså. Att jag sätter Kalla på sista beror på att jag tror att hon kan ta Marit i en spurt en riktigt bra dag.

Inlagd: 2014-01-05, 23:07
Skriven av: Per

Det betyder i sin tur Kalla-Wiken-Bleckur-Haag/Lindborg på 10 klassiskt, Kalla-Haag-Lindborg-Wiken på skiatlon och Kalla-Haag-Lindborg-Wiken på 30 km.

Inlagd: 2014-01-05, 23:14
Skriven av: Per

Vill ha Kalla på sista, inte för att jag tror hon tar Björgen i en spurt, men hon har chansen att likt Beitostölen knäcka Björgen i en backe. Kalla kommer förmodligen slå Finland och USA:s sluttjej om de finns inom rimligt avstånd.

Wikén och Haag ser jag egentligen också som ganska så givna, nu när de börjat komma igång. Rätt öpppet om sista platsen, och ifall det rör första eller tredje sträckan. Lindborg tycker jag ligger bäst till. Tvivlar lite på hur Britta och Ida tacklar höjden och de tuffa banorna. Erikson vill jag gärna se ytterligare ett bra lopp ifrån. Bleckur främsta utmanare till Lindborg.

Inlagd: 2014-01-05, 23:16
Skriven av: Perp

SM kan arrangeras av Boden som erbjudit sig att vara reservort. Men skidförbundet anser sig vara nöjd med en 2.5km bana. Dessutom blir stigningen mindre än planerat på banan. Ytterberg måste fått hjärnsläpp att gå med på detta. Detta är inte vad våra åkare behöver som laddning mot OS.

Inlagd: 2014-01-05, 23:21
Skriven av: nn

Litar inte på Calle på tredjesträckan mot Legkov och Sundby på tunga banor på hög höjd. Där är han rökt. På sista kanske han kan göra bra ifrån sig om det blir avvaktande åkning, men jag tror ändå att vår bästa chans att vinna är en Hellner i form som kan avgöra med ett ryck i den sista långa backen.

Jag vill helst ha Olsson på tredje och Hellner på fjärde. Då har vi två kapacitetslöpare vi kan lita på. Calle kan köra första och Richardsson andra.

Damsidan vet jag inte, det är för osäkert. Vi har bara en riktigt bra distansåkare och sedan ett gäng mediokra. Vi får se vilka som är i bäst form helt enkelt.

Herrar: Calle/Emil, Richardsson, Olsson, Hellner.
Damer: Kalla, Kalla, Kalla, Charlotte Kalla.

Inlagd: 2014-01-05, 23:31
Skriven av: Gabriel

På herrsidan skulle jag också satsa på åkstarka slutsträckor. Halfvarsson-Richardsson-Hellner-Olsson t ex.

Inlagd: 2014-01-05, 23:41
Skriven av: Per

Gabriel: Ja, Calle på första skulle vara bra det med, hade inte tänkt på den varianten. Den sträckan brukar ju gå lungt men snabbt på slutet så tror som du att Calle eller Emil kan passa bra på den sträckan.

Inlagd: 2014-01-05, 23:50
Skriven av: Markus

Som det ser ut nu skulle jag köra:

1.Eriksson 2. Haag 3. Lindborg 4. Kalla
Till OS-truppen vill jag även ha med Wiken, som är extramt bra sparkapital om formen kommer.

1. Rickardsson 2. Olsson 3. Hellner 4. Halfvarsson
Chansuppställning: 1. Halfvarsson 2. Rickardsson 3. Olsson 4. Hellner.

Inlagd: 2014-01-06, 12:20
Skriven av: Manne

Såg nu att Gabriel redan skrivit min chansuppställning. Jag är tydligen en copycat.

Inlagd: 2014-01-06, 12:21
Skriven av: Manne

Jönsson, Richardsson, Hellner, Halvarsson.

Inte vårt starkaste lag, men jag känner mig osäker kring J.Olsson med den nya skadan om det verkligen blir någon bra form.

Jönsson visar form på 15km klassiskt och på 10m så är det än mer till hans fördel. Han är en enligt mig som stöpt för en förstasträcka. Hög av vana av positionering, taktik och tempoväxlingar. Stort självförtroende och kan rycka på slutet.
Richardsson har en ökande formkurva och utan Johan Olsson i laget så får han med sin rutin och klassisk åkstyrka ta ansvar på en väldigt viktig sträcka. Hans mål blir att hänga med tät så gott det går och om han har en bra dag vet vi alla att det kan bära långt, varför inte på OS?

Hellner har tyvärr inte visat OS-formen än. Ännu ett svagt lopp idag på 15fritt med Hellner-mått mätt 47s efter Östensen. Men vi vet alla hans kunnande, det finns många scenarion hur det ser ut på 3e sträckan men Hellner kan både, gå ikapp, hålla ledning eller ligga i rygg. Hellner måste har absolut toppform om han ska ha självfötroende nog och åka sista sträckan som han vill.

Halvarsson har förhoppningsvis väldigt god form i OS och gott självförtroende. Gå han ut i tät så har han rätt attityd och idéer för att kunna bärga ett eventuellt guld. Någon gång kommer Northug att få torsk i en spurt även i mästerskap, det har vi ju sett i VC. Frågan är om inte Vyleg är det stösta hotet, dvs om inte Norge redan är långt före på 4e sträckan?

Inlagd: 2014-01-06, 15:27
Skriven av: Adrian

Damerna är svårt att som tusan att ta ut. Det känns som att man har för lite underlag på nåt sätt. Men jag tror jag hade satt: Eriksson, Lindborg, Haag, Kalla.

Wikén verkar inte hitta form eller tron på sig själv tyvärr, hade hoppats väldigt mycket på henne i år. Hon får nöja sig med att var reserv tillsammans med britta, rydkvist på fristilssträckor.
Bleckur reserv på andra eller förstasträcka.

Eriksson seglar upp som en perfekt startkvinna med samma egenskaper som Emil Jönsson, 5km klassiskt passar henne, hon är rapp, taktiskt duktigt och har stort självförtoende.

Lindborg har, rutin, form och självförtroende. Det är ingen angenäm uppgift att gå andrasträckan där norskorna och finskorna kommer att kasta in högsta växeln direkt men har Lindborg en bra dag med det hon visat i touren så kan hon göra en fin sträcka.

Haag har visat förr att hon växer i mästerskap, senast i VM när hon åkte ikapp och ryckte i från finland vilket bärgade för ett silver. Det känns även som att Haag har en stigande form även om hon hoppade av touren så känns det som en försiktighetsåtgärd som jag tror var smart.

Kalla har kanske sin bästa säsong hittills, fylld av självförtroende, styrka och fart så kan hon hjälpa oss till en medalj!

Inlagd: 2014-01-06, 15:37
Skriven av: Adrian

Haag, Wiken, Britta och Sara Lindborg är nu alla klara för OS!

Inlagd: 2014-01-06, 16:37
Skriven av: Gunnar

Haag och wiken, ja hur tänktes det då. Att tycka att haag hittade formen i slutet av Tds tycker jag verkar lustigt!

Inlagd: 2014-01-06, 17:07
Skriven av: daniel

Slår ett slag för Norgren , känns säkrare än Haag.

Inlagd: 2014-01-06, 17:58
Skriven av: Knut

Jag har aldrig någonsin sett Britta göra något bra distanslopp på höjd.
Tycker inte det känns säkert på något sätt. Jag har då inget personligt emot Britta men jag tror hnnes chanser är bättre i sprint.
Personligen vill tro jag tro att Haag hittar fram. Hon har hög högstanivå, högre än Britta. Wikén får gärna överraska också då hon är ett alternativ på både klassiskt och fristil om hon är i form.

Inlagd: 2014-01-06, 18:15
Skriven av: Adrian

Vet ikke om Jönsson er det beste valget på en første etappe. I en tøff bane på 1500m høyde tror jeg han kommer til å få kjørt seg. Tror flere nasjoner vil kjøre hardt da for å kvitte seg med Sverige. Han har heller ikke vært uten sykdom og kan få problemer. Mange husker sikkert stafetten i Gällevare, men det var en lett bane og 7,5 km.

Inlagd: 2014-01-06, 20:57
Skriven av: Sven

Det är bra poänger Sven, det är så klart svårt att säga med säkerhet hur bra Jönsson är. Jag tror inte heller att han kommer att få köra eftersom vi Grip inte kommer att våga. Men det är min bestämda uppfattning om att Jönsson hade klarat det utmärkt. Jag tycker dessutom att Jönsson har visat det många gånger när han fått chansen att han är bra…det gäller även klassiska intervallstarter.
Men som sagt vi vet inte om Olsson kör eller ej. Kör Olsson så ändras läget.

Inlagd: 2014-01-06, 21:38
Skriven av: Adrian

Adrian: vet heller inte om Britta presterat bra på höjd men någon bra stafett sträcka i Davos harJ hon gjort de är ju på höjd sedan åkte hon bra i ett WC lopp i Italien Valdidentro 2009 vilket jag tror var på rätt hög höjd

Inlagd: 2014-01-06, 22:00
Skriven av: Jossa

Britta slog igenom som skidåkare på hög höjd och på stentuffa banor (OS 2006). Hon kan bevisligen prestera på höjd.

Frågan är dock om höjdladdningen kommer att likna den man framgångsrikt körde under Inge Bråtens ledning inför Turin OS.

Inlagd: 2014-01-07, 03:53
Skriven av: JH

Richardsson-Olsson-Hellner-Halfvarsson
Haag-Wiken-Lindborg-Kalla
Halfvarsson-Jönsson
Ingemarsdotter-Kalla

Inlagd: 2014-01-07, 07:54
Skriven av: JonasE

JH, För övrigt kan den höjdträning man använder sig av nu tillskrivas Karlsson och hans korta tid vid rodret, han var väldigt inne på att anpassa allt individuellt och mäta reaktioner för varje enskild åkare och höjdprojektet genomsyrades av det tänket. Tvärtom hur man gör i Norge där man drar alla genom en kam och alla stannar exakt lika länge på höjd. Vilket som är bäst är den stora frågan, troligtvis en medelväg. För vissa kräver inte lika mycket träning på höjd för att prestera bra utan bygger bättre och får hårdare träning på lågland. Läs tex Olsson. Andra kan behöva långa perioder för att inte åka på en smäll när det väl gäller. Men som det visade sig på vinterstudion kan man ju också andas höghögsluft på bandet på Vintersportcentrum…

Inlagd: 2014-01-07, 08:20
Skriven av: Aliide

Eller menar du laddningen precis före OS, där har man väl koll och aklimatiseringen för höjd kommer naturligtvis ske på långt läger för alla inblandade.

Inlagd: 2014-01-07, 08:44
Skriven av: Aliide

Vill fortfarande absolut inte ha Calle på sista. 10 km pratar vi om. Hög fart och tempoväxling på höjd = vanskligt för honom. Halvarsson på första, åker han på en smäll så kan det kanske repareras. Vi skulle ha två Hellner i form ;-)

Inlagd: 2014-01-07, 08:55
Skriven av: Aliide

Aliide… Är Calle Halfvarsson generellt dålig på hög höjd menar du?

Inlagd: 2014-01-09, 21:29
Skriven av: Manne

Fyra av Eriksson, Wikén, Lindborg, Haag och Kalla men vilka? Kalla och Haag känner jag mig väldig trygg med sedan hoppas jag på fingertoppskänslan hos fk mellan dom övriga tre. Dagsformen får avgöra.

Inlagd: 2014-01-09, 22:12
Skriven av: Göran

Som läget är idag:
Herrar:Richardsson Nelson Halfvarsson Hellner
Damer:Ida I.Sara L.Hanna E. Charlotte K.

Richardsson Nelson Haflvarsson Hellner

Inlagd: 2014-02-04, 16:45
Skriven av: Håkan B

Det blev lite konstigt för datorn hakade upp sig.

Inlagd: 2014-02-04, 16:47
Skriven av: Håkan B

Tror Calle H. På tredje etappe er en stor risk. Mye bedre å la Hellner kjøre den.

Inlagd: 2014-02-04, 18:48
Skriven av: Sven

Håkan B: Du har lyckats med konststycket att komponera stafettlag som kombinerar det sämsta från två världar:
1) De maximerar inte den lilla guldchans vi har.
2) De är inte heller stabila nog att säkra en medalj.

Förslag:
1) Byt plats på Hellner & Halfvarsson. Halfvarsson har mindre chans att hänga på Legkov & Co på den snabba tredjesträckan, men är en snabbare avslutare än Hellner, ffa då 4:e-sträckan ofta går i lustempo med Northug & Co.
2) Förstår inte varför vi ska ha Hanna E på en tredjesträcka. Ska hon vara med i laget är det 1:a eller 4:e sträckan som passar bäst. Haag är ett säkrare alternativ på tredje.
3) Tror att Sara får det tufft på höjd på den snabba andrasträckan. Tror vi MÅSTE ha en Wikén i hyfsad form på den sträckan för att ha en god medaljchans.
4) Tror att Olsson kommer vara bra nog för stafettlaget så han går in på andra. Nelsson & Richardsson får slåss om första under mästerskapet.

Mina 5 cents…

Inlagd: 2014-02-04, 19:25
Skriven av: Henke

Som läget är idag skriver jag.Emmas och Annas formtoppar ligger ett till två år bakåt i tiden vilket inte ger dom plats i dagens lag.
Vist vill jag med ha Olsson i laget men vi vet ju alla hur läget är.Hade det varit optimalt hade jag delvis hållit med dig Henke.

Inlagd: 2014-02-04, 21:02
Skriven av: Håkan

Nelsson-Richardsson-Olsson-Hellner
Lindborg-Wikén-Haag-Kalla

Förhoppningsvis kan Britta gå in på 10 klassiskt (eller Skiathlon) och visa att jag har fel, och att hon klarar höjd och skall ha en plats. Halfvarsson är sämre än Nelsson på första. Riskerar att bli frånåkt på tredje, samt är chanslös på guld om han kör sista. Tråkigt men sant.

Inlagd: 2014-02-04, 21:20
Skriven av: Perp

Har Hellner nok tempo i kroppen om dagen? Komme jo ikke videre fra de siste sprintprologene. Tror Calle er bedre på siste.
Norge tror jeg på Rønning, Jespersen, Sundby, Northug. Damesiden: Weng, Johaug, Jacobsen, Bjørgen.

Inlagd: 2014-02-04, 21:26
Skriven av: Sven

Hellner skall inte spurta, han skall rycka i sista backen. Räcker med största sannolikhet till medalj. Gör Olsson och Richardsson ett bra jobb, är det inte heller så många kvar.
Mest orolig för att Nelsson gör som Richardsson i Liberec, bra i genrepet växlar över minuten efter.

Annars har du rätt i att Hellner tappat i rapphet, kan få problem att slå sådana som Sundby och Röthe i spurten.

Inlagd: 2014-02-04, 22:34
Skriven av: Perp

Norge herrer:
Rønning – Sundby – Røthe – Northug
(Jespersen reserve)

Norge damer:
Weng – Johaug – Steira – Bjørgen
(Jacobsen reserve)

Sverige herrer:
Rickardsson – Olsson – Hellner – Halfvarsson

Sveriges damelag er jeg usikker på. Tror dere skal få tøft med å ta medaje uansett lag.

Inlagd: 2014-02-04, 22:52
Skriven av: drazyc

Også litt spenning i hvem som stiller på sprintstafettene. For Norge avslutter Northug. Jeg antar at han får følge av enten Sundby eller Rønning. Jeg tror Rønning er det beste valget hvis han viser form ellers i mesterskapet.

På damesiden vil jeg se Østberg og Bjørgen.

For Sverige regner jeg med at Jönsson går. Han viste vel brukbare takter i Toblach. Får han med seg Peterson, som også viste form i Toblach? Eller tar han med seg Hellner? Tror Hellner kan fungere veldig bra i den løypen i Sochi.

Inlagd: 2014-02-04, 22:56
Skriven av: drazyc

Mitt damstafettlag till OS 2032
Molly Olsson
Moa Ekholm
Wilma Rydqvist
Emilia Johansson-Norgren

Inlagd: 2014-02-05, 08:23
Skriven av: JonasE

JonasE: jag skulle nog ändå sätta Olsson på andrasträckan. :)

Inlagd: 2014-02-05, 11:01
Skriven av: toriv

Toriv>> det är om hon får pappas gener. jag utgick från mammas.

Inlagd: 2014-02-05, 14:08
Skriven av: JonasE

Nu efter OS dag 1 kommer mitt damlag:

Ida, Sara, Emma, Charlotte.

Det förutsätter att Ida överlever magsjukan.

Inlagd: 2014-02-08, 23:23
Skriven av: Oskar

Antar att Steira körde sig ur Norska laget eller räddas hon nu av tragedin som drabbat Astrid?

Inlagd: 2014-02-09, 00:31
Skriven av: Joel Burman

Det bästa som kan hända just nu är att Northug blir uttagen till stafetten. Tyvärr finns det väl en överhängande risk att han petas. Vad säger ni Norrhen?

Med Petter på en slutsträcka så vet vi ju vad som gäller iaf. Stenhård körning för att hänga av honom. Utan honom med 4 jämnstarka åkare blir det tuffare tror jag.

Inlagd: 2014-02-11, 15:46
Skriven av: Joel Burman

Räkna inte bort Northug än. Han kan forfarande få till det. Ska bli spännande att se hur han löser det. kanske vänder det vid stafetten och så tar han dom sista tre gulden. Man ska komma ihåg att det vänder snabbt när det vänder.

Northugs inledning på OS påminner lite om Gunde i Calgary. Stora killar kan behöva lite mer tid att anpassa sig till höjden ibland. Och vi vet ju hur Gunde avslutade det OS:et.

Inlagd: 2014-02-11, 15:58
Skriven av: Manne

Det er ikke åpenbart at vi har noen bedre å sette inn på det norske herrelaget. Vi kan vel nå angre på at vi ikke brukte Krogh på 30km så vi fikk se hvordan formen hans er. Jeg håper noen utmerker seg på 15km, men vi får nok uansett minst 1 usikkert kort, mest sannsynlig 2-3 hvis ikke to av løperne overbeviser i klassisk.

Inlagd: 2014-02-11, 15:59
Skriven av: Jeremiah

Manne; Sverige hade ju heller inte dom bästa skidorna på dom klassiska loppen Gunde var inte alls nöjd med dom..

Inlagd: 2014-02-11, 16:00
Skriven av: Jossa

Manne: Jag instämmer, måste dock säga att det var länge sen Northug kändes såhär svajig. Jag undrar om det kanske inte är smartare att placera honom på förstasträckan istället.

Inlagd: 2014-02-11, 16:01
Skriven av: Joel Burman

Jag tycker absolut inte att Britta ska åka stafetten. Sara glänste inte heller i skiatlon. Lättare att ta ut herrlag.

Inlagd: 2014-02-11, 16:05
Skriven av: Astrid

Den stora frågan nu är ju vilken sträcka man sätter PN på? Hittills har han inte visat farten som krävs. Och i och med att han inte ingår i landslaget är det fullt möjligt att han petas från självklara platsen. Han har 15 km att visa vart han egentligen står. Ödeslopp för honom.

Inlagd: 2014-02-11, 16:06
Skriven av: Aliide

Astrid kommer inte ihåg att stafetten för damer i mästerskap är 4×5 km.

Inlagd: 2014-02-11, 16:08
Skriven av: Aliide

Allide, det gör jag faktiskt, men Britta orkade inte idag, eller jag kanske såg fel, hon kanske fanns med i finalen

Inlagd: 2014-02-11, 16:12
Skriven av: Astrid

Hanna E borde få testa 10 km tycker jag in med henne å Haag så får vi veta hur deras distansform är…

Inlagd: 2014-02-11, 16:15
Skriven av: Jossa

Jag tycker vi sätter Astrid på förstasträckan

Inlagd: 2014-02-11, 16:15
Skriven av: JonasE

JonasE; jag har inte placerat någon på någon sträcka. Vad är du ute efter?

Inlagd: 2014-02-11, 16:56
Skriven av: Astrid

Kalla, Haag, Britta, Hanna på torsdag om jag får välja. Fast vill ju ha Lindborg också och tror det blir så.

Inlagd: 2014-02-11, 17:00
Skriven av: Aliide

Astrid, ironi.

Inlagd: 2014-02-11, 17:01
Skriven av: Aliide

Petter har egentligen varit såhär dålig hela säsongen på allt utom intervallstart i klassiskt som han vunnit en gång och varit med i toppen de andra. Tror att han gör ett bra lopp på Fredag. Tycker nog Norge borde köra med Röthe och Sundby på skejt. Beror iofs lite på hur det går på Fredag, Sundby kanske behövs på klassiskt. Sverige bör oavsett den norska uppställningen avsluta med Olsson och Heller. Gör vi det är det bra chans på seger.

Inlagd: 2014-02-11, 17:43
Skriven av: Perp

Britta blev 39 häromdagen och kavlade inte in i dag, ändå ska hon vara klar för stafett. Ska Sverige bli sist?

Inlagd: 2014-02-11, 18:11
Skriven av: Astrid

Britta kvalade in till finalerna. Men tog sig inte vidare från kvarten.

Inlagd: 2014-02-11, 18:20
Skriven av: Sanna

http://www.svt.se/sport/os-i-sotji/northug-ifragasatt-av-norska-landslagsledningen

Astrid har ingen koll och avskyr Britta så mycket att hon inte såg henne i loppet. Det var Hanna som inte gick vidare pga fall.

Inlagd: 2014-02-11, 18:26
Skriven av: Aliide

Sanna, oj då, räknas det som lika bra att komma till final bland de 6 bästa. Det visste jag inte.

Inlagd: 2014-02-11, 18:26
Skriven av: Astrid

Och Britta är stafettåkare. Hanna osäkert kort.

Inlagd: 2014-02-11, 18:27
Skriven av: Aliide

Jag har koll och avskyr ingen alls.

Inlagd: 2014-02-11, 18:28
Skriven av: Astrid

”Tyvärr var Hanna Eriksson den första av våra svenska åkare att råka illa ut. Genom ett fall i utförskörningen mot stadion tog hon sig inte sig vidare från prologen. Samtliga övriga damer och herrar seglade dock vidare och såg starka ut.

Dock tog det slut för Britta Johansson Norgren i kvartsfinalen och Stina Nilsson som sett vass ut kroknade i semifinalen. Men Ida Ingemarsdotter tog sig vidare till finalen på tid.” från skidförbundets hemsida

Inlagd: 2014-02-11, 18:36
Skriven av: Astrid

Astrid, när har jag skrivit något om det? Jag kom bara med fakta, inget annat.

Inlagd: 2014-02-11, 18:36
Skriven av: Sanna

Allide: Här kommer fakta:http://www.fis-ski.com/cross-country/events-and-places/event=33507/race=22485/index.html

Inlagd: 2014-02-11, 18:39
Skriven av: Astrid

Synd att våran bästa fristils tjej i sprint hade oturen att fallla hade varit kul se vad Hanna hade kunnat prestera

Inlagd: 2014-02-11, 18:44
Skriven av: Jossa

vissa har sina solklara favorit åkare lyser igenom rätt klart…

Ida gör de bra som går till final men de där lilla extra saknas igen i år som vi vet att hon har kapacitet till…

Inlagd: 2014-02-11, 18:49
Skriven av: Jossa

Antar att stafettlaget blir Charlotte, Anna, Sara och Emma. Dock inte i den ordningen. Om inte Anna gör nåt hyfsat på torsdag, kan det dock bli Britta istället.

Hanna hade kunnat vara ett alternativ, men då måste hon åka på torsdag. Ida och Britta känns lite hugget som stucket.

Inlagd: 2014-02-11, 18:50
Skriven av: Manne

Hur ser damernas stafett bana ut? är de en lättar klassisk bana så gynnar de Sverige klart…

Hoppas man låter Hanna å Anna åka på 10 km…visar dom bra tecken där så borde dom åka stafetten..

Inlagd: 2014-02-11, 18:56
Skriven av: Jossa

Undrar hur man tänker kring 10 klassiskt. Testa åkare inför stafett el bästa åkare för loppet?

Inlagd: 2014-02-11, 19:13
Skriven av: Aliide

Aliide är väl bara testa Kalla å Emma givna sedan testa Hanna å Anna så skulle jag göra…en annan möjlighet är ju att köra ett test lopp med dom som inte åker 10 km på 5 km för att se deras form

Inlagd: 2014-02-11, 19:21
Skriven av: Jossa

Jag tycker Lindborg borde få chansen på sin bästa distans nu när hon blivit uttagen till OS.
Jag tycker Jossas ide om testlopp är bra, och jag gissar att landslaget kommer att göra något liknande.

Inlagd: 2014-02-11, 19:46
Skriven av: Perp

Lindborg kommer med största sannolikhet få köra 10 klassiskt. Dels för att hon har rätt god chans i loppet och även för ”test” inför stafetten.

Inlagd: 2014-02-11, 20:09
Skriven av: Aliide

Jeg liker ikke noen av de norske stafettalternativene akkurat nå. Northug mot en russer og svenske som går for fullt for å bli kvitt han ser ikke ut som gull slik formen hans er nå. På den andre siden så er det alltid gambling å sette inn en som ikke har gått en distanse før i OL, det kan fort gå riktig galt. Sundby på siste hadde vært et åpenbart valg hvis han hadde gått litt bedre taktisk på duathlonen og vunnet den, selv om han fremdeles føles som et trygt valg. Men sist vi valgte en ikke-spurter på sisteetappen i mesterskap var vel i 94, og det gikk jo ikke så bra. Det er vanligvis vanskeligere å gå ifra på stafetter i mesterskap enn ellers, jeg vil kanskje heller ha en alt-eller-ingenting satsing.

Med Sundby på siste får man også et problem på tredje. Satser vi da på ryggsekkløperen fremfor noen, Gjerdalen? Han overbeviste jo ikke akkurat på duathlonen…

De to klassisketappene kan man jo håpe blir mer åpenbare etter intervallstarten.

Inlagd: 2014-02-11, 22:08
Skriven av: Jeremiah

Aliide: Emma har väl större chans i 10 km-loppet än Sara?

Om man nu inte helt har bestämt sig för att Haag inte ska köra stafetten så tycker jag att Charlotte, Emma, Anna och Hanna ska få åka.

Inlagd: 2014-02-11, 22:16
Skriven av: toriv

Allide: av vilken anledning skulle Britta få en plats på torsdag, hon måste väl vara den sista i hela truppen som skall åka. Kalla, Haag, Wikén, Lindborg, Hanna E går definitivt före även Ida tycker jag. Nästan så att jag hellre ser Stina också på torsdag.

Inlagd: 2014-02-11, 22:43
Skriven av: Göran

Britta kan vi nog räkan bort på torsdag samma med Stina,,,de som talar för Britta även om de är jätte lite är att hon slog Haag Wiken Lindborg senast på den distansen å match dom bra i Klassiska delen i DP loppet men nej hon kommer inte åka…Britta skulle åkt 10 km inte DP loppet fel matchat

Inlagd: 2014-02-11, 22:49
Skriven av: Jossa

Göran: varför skulle Stina gå före Britta? vet att du sällan gillat Britta men ändå..

Inlagd: 2014-02-11, 22:51
Skriven av: Jossa

Nej Jossa det tycker jag väl egentligen inte!

Inlagd: 2014-02-11, 22:54
Skriven av: Göran

Och ja Jossa Britta kunde varit aktuell för 10K men absolut inte DP helt klart felmatchat enligt mig också.

Inlagd: 2014-02-11, 22:57
Skriven av: Göran

Hanna – Wikén – Anna – Kalla

Inlagd: 2014-02-11, 23:26
Skriven av: swestam

Jag skulle sätta Nog sätta Röthe på sista om jag tog ut norska laget. Han är en rätt hygglig spurtade och dessutom en riktigt bra skejtare. Långt ifrån säkert Hellner tar honom, minns La Clusaz. Han kan nog även med lite flyt hålla en lucka. Man kan givetvis byta plats på honom och Sundby, men då får man inte ut Sundbys kapacitet till fullo. Rönning och Northug kör klassiskt, eventuellt Tönseth om han åker bra på Fredag. Norge är favoriter, iallafall tills vi ser hur Johan står sig.

Inlagd: 2014-02-11, 23:40
Skriven av: Perp

Om vi ska tro Fredriksson ser Johan ruskigt stark ut och kommer ta medalj på fredag men det tror jag på när jag ser det.

Inlagd: 2014-02-11, 23:41
Skriven av: Markus

Perp: Röthe stinket på duathlonen, han er ikke i form.

Inlagd: 2014-02-11, 23:53
Skriven av: Neithiri

Röthe tappade på klassiskt, han är ju betydligt bättre i skejt. Sedan hade han väl varit sjuk och därmed inte acklimatiserat sig så bra så han tvingats bo i dalen. Tror att han är igång till på Söndag, har trots allt gått en vecka då.

Inlagd: 2014-02-11, 23:57
Skriven av: Perp

Tycker som Jossa att man skall köra ett testlopp för stafetten. Kalla, Wikén, Lindborg och Britta kör OS distansen 10 km klassiskt. Sen kör Haag, Ida och Erikson samma bana samma distans i samma förhållanden strax efter loppet och sen jämför man tider. Enkelt.

Britta gjorde en bra klassisk sträcka i skiathlonen och bör därför få åka 10 km.

Inlagd: 2014-02-12, 05:26
Skriven av: JH

Britta är uttagen till 10 km klassiskt, läste jag nyss i expressen.

Inlagd: 2014-02-12, 06:52
Skriven av: Manne

Oj, Anna ska det stå, inte Britta. Trött på morgonen. Ursäkta!

Inlagd: 2014-02-12, 06:52
Skriven av: Manne

Manne sluta skrämmas! Tur att du korrigerade snabbt.

Inlagd: 2014-02-12, 07:17
Skriven av: Göran

Är Kalla och Anna de enda landslagslöparna enligt expressen? Dåligt att inte nämna alla som skall åka i artikeln.

Inlagd: 2014-02-12, 07:22
Skriven av: JH

Nu är också jag slarvig. Står faktiskt i sista meningen att Sara Lindborg och Emma Wikén också tagits ut.

Inlagd: 2014-02-12, 07:23
Skriven av: JH

Helt okej lag men jag hade gärna sett att Hanna E åkt tycker hennes lopp i tds på distansen gjort att hon är värd en chans men ledningen har säkert koll på form och sådant hoppas dom kör ett test lopp nu med åkarna som inte åker Ida Britta Hanna Stina..

Inlagd: 2014-02-12, 08:04
Skriven av: Jossa

Northug åker inte 15 km rapporterar aftonbladet med flera. Givet problemet på försäsongen kanske det inte är så konstigt. Men när man minns hans insats på intervallstartsetappen i Val di Femme under touren känns det ändå jättekonstigt att han blir petad nu, utan att vara skadad eller sjuk så vitt vi vet.

Inlagd: 2014-02-12, 08:08
Skriven av: Henry

I og med at Northug ikke går 15 km så har landslagsledelsen nå valgt å satse alt på at Northug finner formen til stafetten. Litt risikabelt, men dersom det skjer så er det absolutt det beste valget. Hvis han har trent litt for hardt inn mot OL så kan det fungere, hvis problemet er noe annet så hjelper det vel ikke.

Inlagd: 2014-02-12, 08:09
Skriven av: Jeremiah

Petter har ju sett klart bäst ut i klassiskt i år. Där träffar han fint och får användning av sin långa muskulösa överkropp. Men jag förstår att norska landslagsledningen näppeligen kan ta ut Petter i laget efter de inledande insatserna. Om det är så att han själv tycker att han är i bra form egentligen, men bara saknar det där sista lilla, så kan han nog vända det här snabbt med lite vila och bygga på ett överskott. Och en Petter på 10km sistasträcka är ju livsfarlig även om formen inte är helt perfekt.

Inlagd: 2014-02-12, 08:35
Skriven av: Anders

Och Nelson kör alltså istället för Calle på fredag. Stafettlaget börjar därmed också ta form. Om ingen gör bort sig är lagen till 10 klassiskt också stafettlagen. Hanna E borta och alltför riskabelt för förbundskaptenerna att ta ut Calle utan ett distanslopp bakom sig. Frågetecknen är Olsson och Haag. Sedan även om Haag eller Lindborg tar sträcka 3 + om Olsson ska köra en fristilssträcka om nu ”klassikerna” Nelson + Richie ska köra sträcka 1-2.

Inlagd: 2014-02-12, 08:47
Skriven av: Per

Tror ännu inte vi ska räkna bort Hanna Ida Britta från stafetten…upp till Haag å Lindborg att ta chansen imorgon annars öppnar de nog upp möjligheter för andra…Lindborg gjorde ett jämt stabilt lopp på DP hoppas hon kan höja sig lite imorgon..för att Haag Lindborg ska känna sig säkra på en stafett bör dom nog vara mellan 13-18…annars öppnar de upp möjligheter för andra

barn profil till stafetten var finns den ? någon som vet?

Inlagd: 2014-02-12, 08:59
Skriven av: Jossa

Hittar bara denna som visar banan med ekvidistans.
https://www.graphicnews.org/pages/en/31325/OLYMPICS_Sochi_2014_Cross-country_skiing_iGraphic

Inlagd: 2014-02-12, 09:13
Skriven av: Markus

Stafettbanorna är betydligt lättare. I synnerhet på damsidan där man har samma avslutning som sprinten, dvs inte Colognabacken. Det öppnar upp för fler alternativ på svenska laget tycker jag. Men överlag ganska lätta banor. Blir svårt att gå ifrån.

Inlagd: 2014-02-12, 09:53
Skriven av: Anders

Vill ni se stafettbanan för damerna så se nok kl 13.30. Jag tror det är samma

Inlagd: 2014-02-12, 10:28
Skriven av: JonasE

Nä, kombinationsloppen går väl på helt annat ställe?

Inlagd: 2014-02-12, 10:48
Skriven av: Anders

To det?

Inlagd: 2014-02-12, 10:57
Skriven av: JonasE

lätt klassisk bana klart + för Sverige…som jag ser de…i fritt får de gärna vara lite tuffare men då blir USA åxå farliga eftersom Stephen å Diggens båda är i bra form å kan nog match Sverige rätt bra där

Inlagd: 2014-02-12, 11:01
Skriven av: Jossa

Ja, av grafiken framgår att skiatlonen, 10/15 klassiskt och 30/50 km går i annan sträckning. Då tar även damerna Colognabacken.

Herrarna ska dock ta den tre ggr per sträcka på stafetten så där kommer den definitivt att spela stor roll. Tycker Sverige ska satsa på att gå i hårt och jämt hela vägen och gå med de starkaste åkarna på slutet (dvs. Olsson på sträcka 3 om han är i form i morgon). Det här är inte en stafett där det kommer avgöras i spurten tror jag.

Inlagd: 2014-02-12, 11:03
Skriven av: Per

Damlaget lär väl bli 1. Lindborg 2. Wikén 3. Haag 4. Kalla eller? Kalla självklar avslutare och Wikén måste ta sig an Johaug på andrasträckan om vi är med då. Enda frågetecknet är väl om Haag ska köra första eller tredjesträckan.

Inlagd: 2014-02-13, 12:13
Skriven av: Per

Per: håller helt med men kanske Britta på första men ser ingen annan förändring.

Inlagd: 2014-02-13, 12:17
Skriven av: Markus

Haag på första, inte tredje.

Inlagd: 2014-02-13, 12:24
Skriven av: Aliide

Antar att Steira är borta från Norska laget nu? Astrid Jacobsen på första och Weng på tredje eller?

Inlagd: 2014-02-13, 12:47
Skriven av: Joel Burman

Hanna Eriksson – Emma Wikén – Anna Haag – Charlotte Kalla är alltså mitt stafettlag

Inlagd: 2014-02-13, 12:55
Skriven av: swestam

Hur ser era stafettlag ut nu inför helgen? Mina tips:
Dam: Eriksson, Wiken, Norgren, Kalla.
Herr: Richie, Olsson, Halvarsson, Hellner

Inlagd: 2014-02-14, 10:56
Skriven av: Daniel Becker

Nelson är oxå en stark aspirant i herrlaget.

Inlagd: 2014-02-14, 10:59
Skriven av: Daniel Becker

Har väldigt svårt att se att Calle eller ex. Emil skulle peta Nelson. Skulle också säga att Södergren ligger bättre till för en klassisk sträcka.

Inlagd: 2014-02-14, 11:25
Skriven av: Joel Burman

Tre helt givna efter dagens lopp och jag fortsätter tycka att Olsson ska gå tredjesträckan. Låt laget bli ”baktungt” med de åkstarkaste. 1. Nelson/Södergren 2. Richardsson 3. Olsson 4. Hellner

Inlagd: 2014-02-14, 12:17
Skriven av: Per

Nån som vet om Olsson har tränat mycket skate i det sista? Är rädd att han vill köra klassisk på stafetten. Annars kanske Richardsson kan vara ett alternativ på tredje sträckan.

Inlagd: 2014-02-14, 12:32
Skriven av: Stefan

Ida, Wikén, Kalla och Haag åker stafetten enligt rapporter på nätet nu.

Inlagd: 2014-02-14, 12:52
Skriven av: swestam

[…] har spekulerat länge om hur Sveriges stafettlag skulle se ut. När jag skrev artikeln som jag länkade till där kunde […]

Inlagd: 2014-02-14, 12:53
Skriven av: Ida in i stafettlaget |

Stefan: pga av skadan har RIchardsson inte kunnat träna skate, så han kör garanterat en av de två första sträckorna.

Inlagd: 2014-02-14, 20:25
Skriven av: toriv

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values