Norge, Norge, Norge, Norge, Norge, Österrike

Marit Bjørgen och Petter Northug har sedan Tour de Ski drog igång varit de två stora norska hoppen för en seger. Tyvärr har dessa två aldrig lyckats leverera, istället har tour-vinsterna lyst med sin frånvaro. Tills nu. Och då är det väl ändå rätt intressant att segrarna varken heter Bjørgen eller Northug utan istället Johaug och Sundby! Sen när det äntligen är dags för seger, ja då är det väl lika bra att sno åt sig hela pallen på damsidan och två tredjedelar på herrsidan. Snacka om girighet!!

Närå, men skämt å sido, hur starka är egentligen det norska landslaget? Jag hoppas att dom prickat formen alldeles för tidigt och inte kommer leverera så bra på OS, annars blir det ju en katastrof för övriga länder!! Och för sporten! Och för mitt psyke.

För svensk del var det underbart att se att Sara Lindborg fortsatte gå starkt. Jag har under så himla många år hoppats att hon ska få sitt ordentliga genombrott. Många gånger har jag gett upp, men så har hon börjat levererat lite men inte tillräckligt för att strax efter försvinna ner i mängden igen. Men nu har hon faktiskt tagit det största klivet uppåt någonsin! Hurra hurra hurra!!

Trevligt att Maria Rydqvist gick så bra också. Nu har vi faktiskt ett helt gäng tjejer som kan åka stafetten i OS!

Calle Halfvarsson gick skapligt idag. Han lyckades inte behålla sin placering men tappade inte heller hur många som helst. Heja!

Nu ska det bli intressant att se hur många som blir förkylda efter det här. Kan bli hur många som helst!

Etiketter: