03 maj 2013, av Oskar

Mats Larsson ny landslagstränare!

Idag presenterades den nya tränarstaben inom längdförbundet. En av de nya namnen är sprintesset Mats Larsson som förmodligen har världsrekord i prestation kontra träningstimmar nedlagda. Maken till lättränad gosse får man nog leta efter.

”Larsson blir en nyckelperson i det tekniska och taktiska utvecklingsarbetet, inte minst för sprintåkarna. Han högt önskad av åkarna för just den sällsynt goda känsla han har för hur man åker skidor bättre och energisnålare.”

Utöver Larsson fylls staben på med Mattias Persson, tränare på skiduniversitetet i Östersund, som nu tar hand om damerna. Persson får hjälp av Johan Granath som också ska träna tjejerna.

Några fler namn blev det också, läs om det på förbundets hemsida.

7 kommentarer till ”Mats Larsson ny landslagstränare!”

Tror det blir kanon med Mats Larsson. En idol för mig som inte fick ut sin otroliga talang fullt ut. Hoppas han kan överföra och förmedla sin klassiska teknik på en del åkare.

Inlagd: 2013-05-03, 15:25
Skriven av: KE

Ja, Mats Larsson blir säkert kanon och kanske kan förmedla till framförallt tjejerna vad effektiv träning innebär. Jag hoppas dock på att Alsgaard kommer tillbaka efter sina satsningar är klara!

Inlagd: 2013-05-04, 09:32
Skriven av: El Capitan

Det är mycket jag inte förstår, t.ex.

Alla juniorer i landslaget har egna tränare på respektive skidgymnasium.
Vad blir då Anders Byström uppgift?

”Mats Larsson svarar för det tekniska och taktiska utvecklingsarbetet för sprintåkarna”.
Distansåkarna nämns inte av förbundet.

Vilka i landslaget och 2015 har egna tränare?

Nu 10-mila.

Inlagd: 2013-05-04, 10:17
Skriven av: Elin

Elin, så som jag uppfattade det av att lyssna på presskonferensen tar Mats Larsson hand om teknikträningen för herrlaget OCH sprintträningen för herrlaget.

Från förbundets hemsida:
Larsson blir en nyckelperson i det tekniska och taktiska utvecklingsarbetet, inte minst för sprintåkarna. Han högt önskad av åkarna för just den sällsynt goda känsla han har för hur man åker skidor bättre och energisnålare.

Inlagd: 2013-05-04, 10:31
Skriven av: Sanna

Elin; Det finns inga juniorer i landslaget

Inlagd: 2013-05-04, 10:49
Skriven av: KnutG

Det finns ju ett juniorlandslag om du inte visste det KnutG

Inlagd: 2013-05-04, 12:46
Skriven av: vintersportare

Elin: håller med, förstår inte heller att det är så viktigt att få fram en tränare till juniorlandslaget, Anders Byströms huvudsakliga uppgift har väl inte varit träning utan uttagningar och lägeransvar. Huvudsakliga träningen sker väl inom ramen för skidgymnasierna. Iofs kan det vara så att man från landslagsledningen tycker det finns vissa tekniska bitar som våra juniorer behöver bli bättre på.

Inlagd: 2013-05-04, 19:04
Skriven av: swestam

Skriv en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values