Ett silver till!!!

Nej jag är inte ironisk med rubriken. Idag är jag faktiskt riktigt glad över tjejernas silver! För inför tävlingen kändes det faktiskt sämre än på väldigt länge. Ingen (bortsett från Ida, ironiskt nog) har visat någon VM-form och jag trodde inte ens det skulle bli brons. Finland, USA, Tyskland, Ryssland osv skulle alla bli för starka idag. Och Norge så klart.

henke
Laddar upp inför stafetten med lite skridsko

Själv satt jag och kollade loppet i mobilen i ett gammalt tullhus i Dalarö där jag drack en stor stark efter en underbar skridskotur i närheten. Egentligen borde jag insett det då att efter en fantastisk skridskotur måste det bli en fantastisk VM-dag, men när Ida Ingemarsdotter kroknade där på första sträckan kändes allt åt helvete, eller om jag ska vara ärlig: som vanligt.

Och efter att Emma Wikén startat försiktigt (jag trodde dålig form) kändes det som om vi skulle vara nöjda om vi blev femma typ. Jag tänkte att tjejerna har inte varit så här dåliga på många år.

Men sedan hände något. Ölens ruseffekt började kicka igång. Och en sak till: Wikén ökade tempot. Rejält! Och vips var vi med i matchen igen! Oj Oj.

Strax efter andra växlingen var vi också tvungen att växla disciplin. Från lunchätandes och drickandes till rask promenad till bussen som skulle ta oss hem. Det gick bra. Bra gick det även för Anna Haag som gjorde säsongens absolut bästa lopp när det gällde som mest! Åh vad lycklig jag blev!

Men det var en sak som störde mig. Och det var att Henriks telefon visade sändningen c:a 10 sekunder före min telefon där på bussen vilket var sjukt irriterande!

Men men, Haag dunkade ifrån Finland och silvret var nästan ett faktum. Det enda som kunde hindra Sverige från silver var ett skräplopp av Charlotte Kalla. Men kan någon räkna upp ett enda skräplopp i stafett som den tjejen gjort? NEJ!

Så silvret bärgades och jag blev nöjd. Och glad.

…men så kom tankarna. Tänk om Ida inte åkt så svagt på första, då hade vi haft slagläge på guld! Men sen skällde jag ut mina tankar och rätade på ryggen och kände mig stolt över att tillhöra en nation som prenumererar på silver.

För som Anna Haag säger det: Bra att vi tar en massa silver här i VM. Då kan vi ta gulden i OS.

Till sist: Grattis Norge som är sjukt bäst just nu.