Åre XCO – vilka åker?

are

Jag har idag anmält mig till Åre XCO, vilket blir min första längdskidtävling sedan jag stakade runt två varv på en konstsnö-slinga i Spånga, utanför Stockholm, tidigt nittiotal. Jag måste varit 12-14 år ungefär. Delad sistaplats blev det då!

Sedan dess har jag avstått att tävla i längdskidor. Istället blev det orientering, skidorientering och därefter en hel del festande. Sen orientering igen. Men nu, en sisådär 20 år senare, är det alltså dags igen!!

Alla känner väl till Åre XCO? Det är gamle goe Mathias Fredrikssons egenpåhittade längdävling som är en slags Tour de Ski i miniformat. Man kan väl säga att man kör alla etapper i ett enda litet mil-lopp. Dels åker man lite på en vanlig längdskidbana men så åker man upp för en slalombacke, och sen ner och sen upp igen. Något sånt.

Jag kommer ligga likt Northug i målfållan och gråta av smärta (inte glädje eftersom jag inte kommer vinna). Kan även tillägga att jag åker motionsklassen. Med skate-skidor. För åka skate, det kan jag!

Så, nu undrar jag: är det några fler Skidpepp-läsare som ska åka?

Etiketter: