Full pott i sprintkvalet

Det var på håret att Jens Eriksson inte gick vidare till slut men han klarade det! Kul att spänningen höll i sig hela vägen.

Emil Jönsson blev fyra. Han möter Newell, Strandvall, Cologna (den yngre), Ketelä och Pasini.

Tyvärr hamnar alla svenskar utom Emil Jönsson i samma kvart. Tråååkigt!!! Vi får hoppas att Calle Halfvarsson och Teodor Peterson åker jäkligt fort i sin kvart och får med sig Eriksson som en lucky loser. Känns dock inte så troligt… för kvarten innehåller även en viss Poltoranin samt Panzhinski.

Sjukt tråkigt att kanadickerna vallade bort sig. Harvey enda kanadensare som gick vidare med en 26:e plats. Valjas blev 40:e och Kershaw 46:a.

Poltoranin fortsätter att visa klass, tvåa idag. Snabbast av alla? Kriukov! Pentsinen trea, men det är inte lika viktigt eftersom han sällan orkar hela vägen.

På damsidan blev Ida Ingemarsdotter bästa svenska med en nionde plats. Stina Nilsson 16:e, Charlotte Kalla 17, Magdalena Pajala 20:e.

Pajala går i första kvarten tillsammans med Malvalehto, Herrman, Smutna, Kolb och Caldwell. Charlotte går i andra kvarten som är ett riktigt getingbo. Eller vad sägs om Kyllönen, Niskanen, Bjørgen, Østberg, Brun-Lie!

Nilsson går med Visnar, Falla, Matveeva, Ivanova och Van der Graaf. Ingen dålig kvart det heller!

Ingemarsdotter har inte heller något lätt motstånd: Kowalczyk, Jacobsen, Dotsenko, Fabjan, Ojaste.

Gulp nu börjar det på allvar!!!

Damernas kvartar

Herrarnas kvartar

Etiketter: