20 februari 2013, av Oskar

Imorgon smäller det!

fiemme
Försten hit vinner!

Snart är det bara några skälvande timmar kvar tills VM inleds på riktigt med damernas och herrarnas sprint! Som vanligt är Sverige storfavoriter på herrsidan samtidigt som den eviga frågan är om grabbarna håller för trycket. Jag tänker först och främst på Emil Jönsson och Teodor Peterson.

För Peterson är målet helt klart medalj. Han tror att formen är bra och att segheten i Davos berodde på den höga höjden. Nu är det inte direkt lågland i Val di Fiemme. Tävlingarna avgörs på 900 meters höjd, men enligt Peterson till SVT är det en exponentionell kurva vad gäller syret i luften högre upp. Med andra ord blir det mycket jobbigare bara efter några hundra meter.

Jönsson är trygg. I och med bronset i Kollen han har blivit av med medaljförbannelsen som länge förföljde honom. Därför tror jag det är fysisk och inte så mycket psykisk form som avgör hur det går för honom i morgon. Han har även nya pjäxor tydligen. På presskonferensen lämnade han över favoritskapet på Teodor:

”Jag är inte lugn. Vet att Teodor mörkat formen rejält så det blir tufft. Jag lägger pressen på honom. Nu när han får i sig lite syre så blir han livsfarlig.”

Sen har vi väderkvarnen Calle Halfvarsson också, ej att förglömma! Stark och ser ut att ha gryende form. En final, kanske!

Jens Eriksson har inte direkt rosat världselitmarknaden på sistone så där har åtminstone inte jag några stora förhoppningar. Går karln vidare från kvarten blir jag nöjd. Men som sagt, i VM är det bara medaljer som gäller.

Cologna står över sprinten. Skönt för andra nationer eftersom jag tror att han är en stark medaljkandidat. Däremot får vi Northug istället. Han är lite lurig när det kommer till sprint, likt Teodor. Ibland är han helt seg och visar inte alls klass och ibland är han helt galet bra. Hur det blir i morgon, ja, om Jönsson eldar upp stämningen allt för mycket inför loppet tror jag att Petter vinner. För han växer för varje munhugg!! Varning!!

FIS world cup cross-country, training, Kuusamo (FIN)

Men största hotet kanske blir gossen ovan. Alltså Nikita Kriukov. Han är ryss, han är snabb, han är en jävel på att staka.

Andy Newell, jänkaren, ligger tvåa i sprintcupen just nu efter Jönsson och han kan mycket väl ta en medalj tror jag. Lika så hans kontinent-bröder från Kanada. Sen har inte ens nämnt resten av norska laget som iofs inte sett så sjukt heta ut i vinter, men jag tror att det blir bättre åka av i morgon. Brandsdal och Gløersen Golberg vill nog visa att sprinters är bästa sprintåkarna, inte distansare (läs: Petter).

När vi ändå är inne på distansåkare. Vad ska vi tro om Poltoranins chanser? Åker han ens? Jag har ingen aning. Den karln har verkligen förbättrat sig rejält i vinter. Håller han även under VM? Det återstår att se.

På damsidan är det en helt annan historia. Där är nästan alla med, oavsett om de är bättre i distans eller inte. Så känns det lite. Bjørgen gör en intressant start. Har seghetskänslorna släppt? Är raketformen där? Någon som redan har raketform är Kowalczyk. Kan någon stoppa henne i morgon? Jag tror nog inte det. Finns risk att polskan blir VM-drottning i år. Ida Ingemarsdotter är bäst när det gäller (hade hon varit öststatare hade många säkert anklagat henne för doping..?). Därför ska vi inte se hennes medelbra resultat från den senaste tiden som norm. Om det räcker till medalj vette katten, men kanske! Hon gillar banan:

”Det gäller att hitta ett bra flyt uppför backen och att ha hundradelerna på sin sida under hela tävlingen.”

Tyvärr finns det några till som vill lägga sig i den saken. Bland annat Charlotte Kalla. Hon såg grym ut fram tills hon ramlade i Davos. Har hon samma tryck i åkningen går det nog rätt bra!

Magdalena Pajala är också bra när det gäller. Hur långt det går i morgon? Semi, kanske. Stina Nilsson, världens första världsrekordhållare på 100 meter skate är sjukt snabb, men orkar hon alla heaten? Alltså jag vet inte. Det kan gå hur bra som helst. Eller dåligt, för tjejen har en tendens att trassla in sig..

Norge har (tyvärr för svensk del) inte bara Bjørgen. Man har även lite yngre förmågor som är grymma och ettriga sprinters. Slovenien har sina neongröna tjejer och USA har Kikkan. Fast Kikkan är helt klart bäst i fri stil. Skulle hon nå pallen är det riktigt bra. Varning för Kyllönen också!

vm_sprintbanan

För er som undrar exakt hur banan går kan ni spana in herrbanan och dambanan som Google Earth-videor. Till skillnad mot Davosbanan som bara gick upp och sen ner (iofs två varv) har denna bana två uppförsbackar, en större i början och en lite mindre i slutet (som är betydligt mindre för damerna). Herrbanan är 1505 meter och dambanan 1250. Inte så kort som jag vill, men ändå inte superlånga.

Enligt Monsen är det i backe nummer två som är platsen där man ska rycka:

”Vi har känt efter hur man ska köra. För det är där man måste köra, om man ska få en lucka. Man kan inte vänta till upploppet.”

Enligt YR ska det bli runt 6 minusgrader och snöfall i morgon. Inget höjdarväder men det är bättre än nollgradigt! Blir det kraftigt snöfall kanske det blir annan taktik i utförsbackarna eftersom det inte brukar gå så värst fort att ligga först och spåra. Men jag tror skidåkarna vet vilka taktiker som gäller, eller? Emil på presskonferensen idag:

”Det är svårt just nu med taktiken med tanke på att vädret ser ut att slå om från det att vi har testat skidor på banan.”

Hur som helst, vallachefen Öberg är väl inte helt lugn. Till DN:

”Fuktig nysnö är som svårast att hittat rätt i. Mardröm är kanske ändå att ta i men det är det föret där det är en liten marginal mellan en kanonvallning och en mindre bra vallning.”

Nu tar vi alla fram bönemattan och ber till valfri gud att det svenska vallateamet lyckas fixa fram guldglid till våra medaljhopp!

209 kommentarer till ”Imorgon smäller det!”

Bra genomgång. Möjligen att Falla hade förtjänat eget omnämnande som en av favoriterna på damsidan.

Ställer Hellner upp i morgon? Kan väl aldrig vara fel med en genomkörare på VM-banorna givet att han är på plats i VdF.

Inlagd: 2013-02-20, 17:56
Skriven av: Per

”Ställer Hellner upp i morgon?”

Nei!

Inlagd: 2013-02-20, 18:19
Skriven av: Neithiri

Tönseth tvingas lämna VM med ond rygg. Trist. Men fullgoda ersättare finns ju i varje lopp.

Inlagd: 2013-02-20, 18:34
Skriven av: Anders

Morsomt at Jønsson fyrer opp stemningen med å sende lapper til Northug (iflg vg.no). Det kan være motivasjonen Petter trenger ;)

Inlagd: 2013-02-20, 18:52
Skriven av: Tor

Glöersen får nog svårt eftersom han inte är med. Min finalsexa är Väljas, Northug, Jönsson, Peterson, Poltoranin och som favorit Kriukov. Han har i klassisk sprint i år en seger och en kapning. Dessutom har han åkt bättre än någonsin i fristil och var snabbast av alla sista dagen i Sochi i vad det nu var för sorts tävling då. 136 herrar till start, efter 80 hittade jag ingen kändis.

På damsidan blir det Kowalczyk mot Björgen. Kyllönen blir min trea. 103 damer, efter 60 inga bra.

Synd om Tönseth som gjort det så bra i år.

Inlagd: 2013-02-20, 18:55
Skriven av: JonasE

”Glöersen får nog svårt eftersom han inte är med.”

Han mente nok Golberg.

Inlagd: 2013-02-20, 19:07
Skriven av: Neithiri

Ladda upp inför VM med det sista (jag har gett upp att säga senaste) riktiga VM-loppet; femmilen från Val di Fiemme 2003. Lite taskig bildkvalité men desto bättre lopp.
http://www.youtube.com/watch?v=fySUp7wQctY

Inlagd: 2013-02-20, 19:11
Skriven av: JonasE

Yngst imorgon är Petersone från Lettland, född 1999! Kan nog slå rekord i antalet VM om många år.

Inlagd: 2013-02-20, 19:22
Skriven av: JonasE

JonasE..Her er norges medaljefangst etter 2003 på 5-mila:

2005 – 3 medaljer

2007 – 2 medaljer

2009 – 1 medalj

2011 – 2 medaljer

2013 – ?

..;)

Inlagd: 2013-02-20, 19:37
Skriven av: tolsrav

//tor
Norsk media sträckte fram vykort och penna för att sedan tjata. Varpå Emil ska ha skrivit typ hoppas du får en bra tävling puss Emil. Har norsk media rapporterat något annat? Alltid kul att höra tidningarnas vinklingar när VM febern börja ta fart.

Inlagd: 2013-02-20, 20:13
Skriven av: Gunnar

Avslutningen på banan är lite skum med så mycket utför. Med vallaföre i morgon kan nog mycket komma att handla om glidet, åtminstone på herrsidan. På dambanan kommer den skarpa vänsterknixen efter sista korta backen att bli viktig. Fart ut från den blir avgörande. Sedan är frågan om det är bäst att vara etta, tvåa, trea efter krönet inför upploppet (både på herr- och dambanan). Gillar inte riktigt sådana banor då så mycket handlar om att få rätt ”sug” vid rätt tillfälle.

Inlagd: 2013-02-20, 20:25
Skriven av: Per

Vad ska ska man våga hoppas på imorgon ? en medalj hoppas jag på som jag ser de är de två med kapacitet att ta den Jönsson Pettersson..Ida har väl en liten chans kanske men inte så stor tycker jag men final för hennes de får vi hoppas på…övriga då tycker alla övriga gör de bra om dom tar sig till semi…

Inlagd: 2013-02-20, 20:48
Skriven av: Jossa

En medalj är väl ett realistiskt mål. Men sprint är sprint och vad som helst kan hända. Jag tror att Teodor kan överraska.

Inlagd: 2013-02-20, 21:01
Skriven av: Gabriel

Jonas Karlsson nyss om sprintens utveckling. Resonemangen känns igen från det flera här har gett uttryck för. http://www.svt.se/sport/karlsson-lat-sprint-vara-just-sprint

Inlagd: 2013-02-20, 21:24
Skriven av: Per

De fleste har gitt uttrykk for det samme som Karlsson. Det er helt meningsløst at raske sprintere skal være sjanseløse i steinharde, lange sprintløyper, når man først har introdusert denne grenen. Men FIS lever som vanlig i sin egen verden.

Dog burde det ikke være mulig å stake rundt en klassisk-trase, heller!

Inlagd: 2013-02-20, 21:41
Skriven av: fabulator

Tänk er samma utveckling inom fotbollen..

Nu får fan i mig någon med lite makt i längdskidvärlden sätta ner foten, det sätt som FIS hanterar XC-skiing är inte ok. Hur ska man som aktiv åkare veta hur man ska träna från år till år, det kan ju inte gå?

Det är faktiskt upp till dom aktiva att reagera, kan man strejka i NHL så måste väl det fungera inom längdåkningen också. Personligen ser jag hellre en generalstrejk nästa säsong med en förändring som resultat, än ännu en säsong med konstiga nyheter och en sammanslagning av sprint och distans.

Inlagd: 2013-02-20, 22:10
Skriven av: O_M_K

Släng in lite skidbyten och bonussekunder i sprinten också så ordnar det sig nog. Det är en beprövad metod när man inte är nöjd med en tävlingsform.

Inlagd: 2013-02-20, 22:15
Skriven av: Gabriel

O_M_K…”personligen ser jag en generalstrejk nästa säsong med en förendring som resultat”….Ingen dum ide, det svenske landslaget kan jo ta streiken under OL i Sotsji..;)

Inlagd: 2013-02-20, 22:20
Skriven av: tolsrav

Ja Tolsrav eller kanske både Sverige och Norge? Det kanske behövs.. På riktigt..

Inlagd: 2013-02-20, 22:24
Skriven av: O_M_K

För mig får gärna Sverige offra några OS-medaljer på en kort, konstig bana i Ryssland där man knappt får träna, om det i sin tur ger en förändring i FIS konstiga idéer som uppenbarligen sker över en öl i bastun..

Inlagd: 2013-02-20, 22:26
Skriven av: O_M_K

Det som slår meg når jeg ser startlisten, er at det ikke er så mange som kan vinne dette egentlig. På herresiden tror jeg det står mellom Kriukov, Jönsson, Northug og Peterson. Poltoranin er vel ikke sterk nok i et stakeoppgjør på slutten. Brandsdal kunne på en maks dag utfordret om seieren, men han har ikke sett alt for bra ut i år. På damesiden ser jeg ikke noen annen vinner enn Kowalczyk og Bjørgen. Randall, Kyllönen og Falla er outsidere og medaljekandidater.

Inlagd: 2013-02-20, 22:34
Skriven av: drazyc

Malvalehto bør vel også nevnes på damesiden som outsider.

Inlagd: 2013-02-20, 22:37
Skriven av: drazyc

Är lite förvånad över att Kalla säger att hon ska åka alla distanser. Alla som kommit med till VM har väl fått en plats så att de kan få åka en eller två distanser. Om man säger som hon har sagt tycker jag att man måste vara i superform, för man hindrar ju någon som är i god form att åka. Sverige har väl inte så himla många platser. Dun åsikt, kanske.

Inlagd: 2013-02-20, 23:20
Skriven av: Astrid

Mja, Kalla är väl topp av alla svenskor på samtliga distanser. Utom sprint möjligen, men hon är duktig på klassisk sprint, förmodligen nr 2 i Sverige, brukar ta sig till semi varje gång i stort sett. Så hon tar ju ingen plats från någon annan i något lopp spm jag ser det. Sedan är det kanske inte optimalt att köra alla distanser.

Inlagd: 2013-02-20, 23:35
Skriven av: Anders

Jag tycker Kalla ska köra. det är inte så himla mycket att fundera på. Det gäller ju som vanligt att ha den rätta dagen, och då spelar det mindre roll om man har en eller två vilodagar bakom sig. Även om Kalla inte har varit såå vass denna säsong så kan hon ju absolut ta medalj imorgon, vinna lördag, vinna söndag, vinna tisdag, en ganska given medalj på stafetten. Hon har ju inte så stor chans på tremilen, men den ligger ju sist också.

Inlagd: 2013-02-20, 23:35
Skriven av: Emil

Jag tror inte på strategin att spara sig hela säsongen för att försöka pricka in en perfekt dag. kör man många tävlingar så har man ju flera dagar att lyckas på. När Sundby vann sitt första lopp i Kuusamo (?) så kände han sig småsjuk dagen innan, tänkte strunta i att åka och gick och köpte några öl och en påse chips och gick loss. dagen efter kände han sig bättre, bestämde sig för att köra och vann. det är inte heller optimal uppladdning

Inlagd: 2013-02-20, 23:38
Skriven av: Emil

Kalla kanske är bäst i Sverige, men vad har dom andra där att göra, det är ju en enmansshow, fel tycker jag. Nästa VM och OS räcker det väl att endast skicka Kalla Det blir billigare också, de andra får i alla fall i dagsläget åka det som Kalla väljer bort, om hon väljer bort något. Om jag inte har fel har 8 duktiga tjejer åkt till VM, men det är bara en endaste en som räknas, trots att Wikén gjort bra ifrån sig, liksom Ingemarsdotter, men den senare får ju i alla fall åka sprinten, men det skulle hon kanske inte få om många här fick bestämma. Larsén räknas också förstås..men inte Blevkur tex

Inlagd: 2013-02-20, 23:46
Skriven av: Astrid

Fel av mig, inte Larsén utan NILSSON:

Inlagd: 2013-02-20, 23:54
Skriven av: Astrid

Finns ingen Larsén. Bara Larsen!

Inlagd: 2013-02-21, 00:10
Skriven av: Oskar

På samma tema: Hattestad och Ingemarsdotter ruttnar på sprintutvecklingen

Inlagd: 2013-02-21, 00:14
Skriven av: Oskar

Men gud Astrid. Vad har du ätit? Det är väl ingen som säger att inga andra tjejer räknas. Jag skriver bara det uppenbara, att Kalla är klart inom de fyra per diciplin som Sverige får ställa upp med. Så varför ska Sverige inte på ett mästerskap ställa upp med bästa laget per gren? Jisses… Jag hyllar såväl Ingemarsdotter som Wikén och de övriga, men ska man se till den enskilt viktigaste åkaren för det svenska damlandslaget så är de ju Kalla. Inget konstigare än så.

Inlagd: 2013-02-21, 00:20
Skriven av: Anders

Det bästa ur dagens DN var nog Emils egen beskrivning av sprintar och startens betydelse. Hur herrarna har nytta av att studera damloppet (hur vore det att i sprint köra ”varannan damernas”?)

Inlagd: 2013-02-21, 05:43
Skriven av: Aliide

Astrid:
”Kalla kanske är bäst i Sverige, men vad har dom andra där att göra, det är ju en enmansshow, fel tycker jag.”

På dig låter det som att ingen annan får åka bara för att Kalla kör alla distanser. Sverige har ju mer än en plats per lopp.

Inlagd: 2013-02-21, 07:09
Skriven av: SweTor

Kalla platsar ju lätt på alla distanser vad är problemet ? VM dom bästa ska åka..om de är rätt att åka alla lopp för att vi ut max av VM är jag tveksam till på damsidan..risken är att Kalla kan vara lite seg till 10 km eller stafetten.. där kommer hon få möta mer utvilade åkare…

Inlagd: 2013-02-21, 07:48
Skriven av: Jossa

Vad är det uppdrag granskning har under luppen???

http://www.expressen.se/sport/langdskidor/josefsson-pa-vm-for-att-pressa-stjarnorna/

Inlagd: 2013-02-21, 07:50
Skriven av: Andreas

Astrid, sluta att medvetet misstolka vad andra skriver här inne. Jag tror aldrig någon skrivit att Ida inte ska få åka sprinten? Bara för att någon ifrågasatt hennes form är det inte samma sak. Och var har du hållit hus när hur många som helst här hyllat Wikén?

Inlagd: 2013-02-21, 07:52
Skriven av: Sanna

Astrid>> Nämn 4 åkare som är bättre än Kalla i någon gren, så kan du få klaga på hennes medverkan sen.

KröniKarlssons sprintkrönika var helt suverän tycker jag. Han prickar in den stora skillnaden mellan skidor och cykel. I cykel tillåts specialister att finnas, det gör de inte i skidor.

Cykel (på landsväg) består enkelt uttryck av 4 delar. Klättring, spurt, tempo och kullersten. Finns ingen som är högklassig i alla 4 delar. Cavendish kan bara spurta, Fromme kan inte spurta eller kullersten. Gilberg kan inte åka tempo eller heller klättra i riktigt långa backar. Cancellara är svag på spurt och klättring. Trots alla dessa brister är dessa åkare världsåkare inom cykelsporten, det finns plats för dem.

Ta med detta resongemang till skidsporten och låt göra en jämförelse mellan Kalla och Björgen. I fristil är Kalla (säg) 98 % av Björgen och i klassiskt 80 %. Vad ska Kalla förbättra, på bekostnad av det andra? I cykel hade det varit enkelt. Förbättra det du är bra på så du kan ta dina segrar där. Alltså 105 % av Björgen i fristil och sen får det rasa ner till 70 % i klassiskt. I skidor blir det nästan tvärtom. Förbättra klassiskt till 92 % och tappa i fristil till 93 % och sluta alltid sjua. Det är fel väg att gå tycker jag.

Men det behövs kanske, för det finns ingen plats för specialister i skidor. Låt oss ta ett nytt exempel, vi kan kalla honom Stanislav. En mycket duktig distansåkare, bättre i klassiskt och med en ganska svag spurt. VM-fyra en gång i tiden också. Hur många lopp har en sån åkare att satsa på i år? ETT! Ett ynka lopp, 15 kl i Lathis när skidvärlden går in i ett efter VM-dvala. Det går ju inte att specialisera när det knappt finns några lopp att köra.

Och här kommer min sista synpunkt på FIS utteckling (jag är snart klar). Björgens och Kowalczyks dominans hade inte behövs varit så total som den nu är. Hade Kalla fått utvecklas än mer i fristil, hade sprinters fått utvecklas än mer i sprint osv hade inte allround-åkarna kunnat vinna varje lopp. Men när alla försöker hålla en så jämn nivå som möjligt på precis allting, ja då blir det samma åkare i topp i lopp efter lopp efter lopp. Oavsett distans.

Inlagd: 2013-02-21, 07:52
Skriven av: JonasE

//Andreas
Vill inte vara forum polis men tänkte tipsa om att det finns en tråd där vi diskuterar det redan.

Inlagd: 2013-02-21, 08:22
Skriven av: Gunnar

Alltid kul att få se sprintkvalet, VM brukar dock inte bli så spännande. Hade svårt att hitta 30 bra namn som kan gå vidare. Missa inte uppvärmningen vid 10 heller.

Bra svensk historik vid italienska herrsprintar också. 2003 vann Tobinho, 2006 vann Lind och så vann de tillsammans 2006 också. 3 av 3 sprintmästerskapsguld på italiensk mark till Sverige alltså.

Inlagd: 2013-02-21, 08:23
Skriven av: JonasE

Fast jag måst ge Astrid rätt till viss del i den utsträckningen när det handlar om svenska medier. Svenska medier vill fokusera allt på en stjärna som man ger all uppmärksamhet och har svårt att hantera om det finns andra bra svenskar. Mycket tydligt exempelvis när det gällde Anja inom alpint tidigare och till viss del när det gäller Kalla nu inom längd.

Inlagd: 2013-02-21, 08:53
Skriven av: swestam

swestam: är för att de är dom som säljer är intressanta att skriva om,,men som jag som bor i Norrbotten har man sista dagarna kunnat läsa mycket om Pajala mer om henne än om Hellner ..

De viktigaste att dom bästa åker..och Kalla är topp 4 på alla distanser..

Inlagd: 2013-02-21, 09:19
Skriven av: jossa

Sist ut i herrloppet är Conor Brian Mc Laughlin, låter som en pratshowsvärd. Han tror jag stenhård på!

Inlagd: 2013-02-21, 10:14
Skriven av: JonasE

Nå begynner det snart, endelig!

Realistisk sett håper jeg på en italiensk medalje, og at Northug og Bjørgen viser gode takter. Innerst inne håper jeg på to gull, selvom det kanskje er dumt for sporten på lang sikt.

Inlagd: 2013-02-21, 10:37
Skriven av: Hanne

Nu glömmer vi snacket om doping för en stund och istället njuter av ett förhoppningsvis fantastiskt VM! Äntligen!

Inlagd: 2013-02-21, 10:43
Skriven av: Sanna

Bara jag som känner att det luktar en del skrällar idag?

Inlagd: 2013-02-21, 10:47
Skriven av: Cigge

Cigge, jag hoppas att du har rätt faktiskt. Det är alltid kul med några överraskningar.

Inlagd: 2013-02-21, 10:49
Skriven av: Sanna

Oj, kolla Prochazkova!

Inlagd: 2013-02-21, 10:50
Skriven av: Cigge

Jag trodde heller inte på så långa åktider idag. Miss av mig.

Inlagd: 2013-02-21, 10:52
Skriven av: Cigge

Finskorna ser ut att ha haft bra skidor.

Inlagd: 2013-02-21, 10:55
Skriven av: Cigge

Tänk att kval inte ens sänds på webben i vanliga fall. Jag tycker det är riktigt spännande att se hur långt klockan tickar.

Inlagd: 2013-02-21, 10:58
Skriven av: Sanna

Sanna: Håller med, riktigt spännande. Hade du räknat med så långa åktider?

Inlagd: 2013-02-21, 11:00
Skriven av: Cigge

Ida sa en halvminut kortare än Davos. 3.55 blev 3.24. Så hon hade bra koll. Ida fick en bra lott. Heat 2 ser tufft ut.

Inlagd: 2013-02-21, 11:00
Skriven av: JonasE

Kalla före Jean på fis-punkter, hamnar i tuffa heatet mot Kyllönen, Niskanen och Björgen. Brrrrr

Inlagd: 2013-02-21, 11:02
Skriven av: JonasE

10 åkare inom fyra sekunder. Kul!

Inlagd: 2013-02-21, 11:03
Skriven av: Cigge

Hade gärna sett lite mer av banan än se tre minuter med starter. Kunde följt Ivanova istället.

Inlagd: 2013-02-21, 11:04
Skriven av: JonasE

Som Sanna. Klart kval borde kunna visas i play åtminstone framöver i VC också. Dels är det spännande och dels är ju sprint en ”berättelse” som växer fram ända från kvalet så det blir mer intressant när kvartarna börjar om man har sett alla åkarna i kvalet.

Inlagd: 2013-02-21, 11:05
Skriven av: Per

ännu värre: Kyllönen – Niskanen – Björgen – Kalla – Östberg – Brun-Lie blir heatet

Inlagd: 2013-02-21, 11:05
Skriven av: wm

Cigge, ärligt talat så har jag inte reflekterat över åktiderna alls :) men måste ändå säga att det är hyfsat jämnt i toppen trots den tuffa banan.

Inlagd: 2013-02-21, 11:06
Skriven av: Sanna

Låter som en final! :)

Inlagd: 2013-02-21, 11:06
Skriven av: Markus

YES! FIS kastar om hela resultatlistan när man försöker ta fram kvartarna. Älskar FIS!!!

Inlagd: 2013-02-21, 11:08
Skriven av: JonasE

för att vara lite cynisk: inte helt negativt om kalla åker ut i kvarten…

Inlagd: 2013-02-21, 11:08
Skriven av: Emil

Kalla måste nästan åka på toppen av sin förmåga för att gå vidare från den kvarten. Hoppas hon har åkhuvudet med sig idag och försöker åka som en sprinter.

Inlagd: 2013-02-21, 11:08
Skriven av: Sanna

Oj, det kom tillbaks. Dåså.

Inlagd: 2013-02-21, 11:09
Skriven av: JonasE

Shit alltså. Kalla får satsa på att gå vidare på tid och att slå Östberg/Brun-Lie. Kanske kan hon mata mot Björgen och Niskanen också på ett upplopp. Kyllänen tror jag inte hon kan slå helt enkelt. Blir intressant. Problemet är att hon ju i vilket fall kommer att få ödsla väldigt mycket kraft.

Inlagd: 2013-02-21, 11:09
Skriven av: Per

Hoppas detta stämmer, Jacobsen knappt före Krista på punkter och Kalla före Jean.

1 : MALVALEHTO Mona-Lisa HERRMANN Denise SMUTNA Katerina PAJALA Magdalena KOLB Hanna CALDWELL Sophie
2 : KYLLOENEN Anne NISKANEN Kerttu BJOERGEN Marit KALLA Charlotte OESTBERG Ingvild Flugstad BRUN-LIE Celine
3 : VISNAR Katja FALLA Maiken Caspersen MATVEEVA Natalia NILSSON Stina IVANOVA Julia VAN DER GRAAFF Laurien
4 : KOWALCZYK Justyna INGEMARSDOTTER Ida JACOBSEN Astrid Uhrenholdt DOTSENKO Anastasia FABJAN Vesna OJASTE Triin
5 : PROCHAZKOVA Alena SHAPOVALOVA Evgenia LAHTEENMAKI Krista JEAN Aurore FESSEL Nicole RANDALL Kikkan

Inlagd: 2013-02-21, 11:10
Skriven av: JonasE

JonasE: Vi väntar…

Inlagd: 2013-02-21, 11:10
Skriven av: Per

Har inte kunnat kolla så mycket än nu på rasten, vilken skräll att Randall åkte så kasst, med nöd och näppe vidare från kval… Oj oj. Det här blir spännande!

Inlagd: 2013-02-21, 11:12
Skriven av: Aliide

Sanna: Ja, kul att ingen av kanonerna var överlägsen i kvalet. Det gör ju i alla fall att kvartsfinalerna blir mer ovissa på förhand. Kan Falla stå på benen tror jag hon blir farlig, men varning för Ida :)

Inlagd: 2013-02-21, 11:14
Skriven av: Cigge

Ingen av de norske så spesielt bra ut synes jeg, og et ekstremt tøft heat for tre av dem. skeptisk til om det i det hele tatt kommer noen til finalen…

Inlagd: 2013-02-21, 11:15
Skriven av: Hanne

Kan verka tufft för Ida men om hon bara hänger med i rygg på Kowa in på upploppet tar hon sig säkert vidare.

Inlagd: 2013-02-21, 11:16
Skriven av: Per

Per, vänta på du…

Laddar vidare mot herrkvalet. Efter 30 finns inte så många bra och efter 60 finns ingenting. Men just 50-60 finns det några. 51 Sun (the only Sun that ever shinned in Kuusamo), 52 Perekhoda (emil-dödaren), 57 Koshevoy (ex-dopad kazak) och 60 Hornya, käck tjeck. Förrän dessa är i mål ska man inte vara säker om man ligger därnere.

Inlagd: 2013-02-21, 11:17
Skriven av: JonasE

Hanne, jag tycker nog att Falla och Jacobsen åkte bra och kvalade som man förväntar sig av dom. Björgen är alltid som bäst när det gäller så jag tycker inte att du behöver vara orolig.

Inlagd: 2013-02-21, 11:20
Skriven av: Sanna

Vad tycker ni förresten om norrmännens VM-dräkt? Frankrike har också ny men den fick vi ju se redan i skidskyttevm. Tycker att frankrike kan hålla fast vid den nya dräkten.

Inlagd: 2013-02-21, 11:23
Skriven av: Sanna

Finnarna alltså.. De är ju duktiga, men vilka kval de gör. Tror dock att de har bra utrustning.

Inlagd: 2013-02-21, 11:25
Skriven av: Cigge

Kricke gled längst av alla tyckte jag.

Inlagd: 2013-02-21, 11:29
Skriven av: JonasE

Jag föredrar den gamla norska dräkten, tillsammans med ryska tyckte jag den var snyggast. Nya franska däremot är ett rejält lyft.

Inlagd: 2013-02-21, 11:30
Skriven av: Elin2

Vad tråkigt med kanadensarna. Hoppas de får revansch i sprintstafetten.

Inlagd: 2013-02-21, 11:30
Skriven av: Sanna

Northug 13, håll dig där.

Inlagd: 2013-02-21, 11:32
Skriven av: JonasE

Ska v’l inte hända mer, tycker Emil får en bra resa på rätt halva.

1 : KRIUKOV Nikita GOLBERG Paal CHEBOTKO Nikolay ONDA Yuichi TEICHMANN Axel SUN Qinghai
2 : JOENSSON Emil NEWELL Andrew STRANDVALL Matias COLOGNA Gianluca KETELAE Toni PASINI Fabio
3 : JAPAROV Dmitriy HATTESTAD Ola Vigen DEVJATIAROV Mikhail Jun. MIRANDA Cyril TSCHARNKE Tim HARVEY Alex
4 : POLTORANIN Alexey HALFVARSSON Calle PANZHINSKIY Alexander PETERSON Teodor MIYAZAWA Hiroyuki ERIKSSON Jens
5 : PENTSINEN Anssi BRANDSDAL Eirik NORTHUG Petter jr. LASSILA Kalle PELLEGRINO Federico HEDIGER Jovian

Inlagd: 2013-02-21, 11:37
Skriven av: JonasE

Man ska alltid varna för Sun i klassiska sprintkval. Tror dock inte han skrämmer Kricke. Han och Jönsson får bästa resorna mot finalen. Undre halvan ser värre ut.

Inlagd: 2013-02-21, 11:38
Skriven av: JonasE

Emils kvart ser ju ut som en dröm

Inlagd: 2013-02-21, 11:39
Skriven av: Emil

Kul att höra Blomman engagerar sig maximalt för 30:e platsen. Nästan som om det rörde upploppet i en VM-final…

Inlagd: 2013-02-21, 11:39
Skriven av: Per

Väljas, Hamilton och Kershaw är de stora som missar.

Inlagd: 2013-02-21, 11:39
Skriven av: JonasE

”Kul att höra Blomman engagerar sig maximalt för 30:e platsen. Nästan som om det rörde upploppet i en VM-final…”

Finns en viss poäng med det ändå. Brodin låg länge 30 i förra VM i kvalet och tog sig till semi sedan. Och några åkare har vunnit finalen som kval-30.

Inlagd: 2013-02-21, 11:41
Skriven av: JonasE

Elin2, jag vet inte vad jag tycker om den nya norska dräkten. Jag var inte jätteförtjust i den gamla men vet inte om jag tycker den nya är bättre. Dock gillar jag grejen med att ha en mästerskapsdräkt.

Inlagd: 2013-02-21, 11:41
Skriven av: Sanna

Tyvärr norska åkdräkten är ett nerköp!

Inlagd: 2013-02-21, 11:41
Skriven av: KnutG

Malvalehto kan nog blir svår att tass med eller vad tror ni? Tror att hon å Falla är dom bästa på upploppet om dom har häng ditt..Kowal bor ha en ledning man kan hon få de på denna bana?

Inlagd: 2013-02-21, 11:52
Skriven av: jossa

Sanna:
”Tänk att kval inte ens sänds på webben i vanliga fall.”

Så länge det produceras någon sändning från kvalen så visar nog SVT den.

Inlagd: 2013-02-21, 11:54
Skriven av: SweTor

Vilken kvart kalla fick inte ens Björgen kan leva säkert..

Inlagd: 2013-02-21, 11:58
Skriven av: jossa

SweTor, jag vet. Jag menade inte att klaga på att Svt inte visar kvalet, utan snarare att det inte produceras någon sändning överhuvudtaget.

Inlagd: 2013-02-21, 12:07
Skriven av: Sanna

Dags att uppdatera rubriken

Inlagd: 2013-02-21, 12:09
Skriven av: KnutG

Två reflektioner efter att ha kollat igenom kvalresultaten igen. 1. Tycker det är lite varning för Falla på damsidan. 2. Om lillebror Cologna är 17:e, hur bra hade inte storebror kört?

Inlagd: 2013-02-21, 12:15
Skriven av: Per

”Som vanligt är Sverige storfavoriter på herrsidan”

Huh, trodde både eliten og eksperter generelt hadde tilegnet den posisjonen til Nikita.
Den fyren kommer til å dominere på oppløpet.

Inlagd: 2013-02-21, 12:15
Skriven av: Ubersnuber

Morsomt med lillebror Cologna, unner ham og lillebror Northug å prestere bra, kan ikke være lett med det presset..

Nå gjelder det, fryktelig nervøs i grunn..

Inlagd: 2013-02-21, 12:47
Skriven av: Hanne

Nu är det nervöst. Heja Kalla!

Inlagd: 2013-02-21, 12:49
Skriven av: Sanna

annorlunda sändning!

Inlagd: 2013-02-21, 12:50
Skriven av: Markus

JAAAA!!!!

Inlagd: 2013-02-21, 12:54
Skriven av: Markus

Vad hände med Kyllönen?

Inlagd: 2013-02-21, 12:55
Skriven av: Cigge

Marit lekte seg til semin…

Inlagd: 2013-02-21, 12:55
Skriven av: tolsrav

Härligt! Jag efterlyste att Kalla skulle åka som en sprinter och det tyckte jag att hon gjorde. Hon stressade inte även fast hon fick jobba för sin positionering.

Inlagd: 2013-02-21, 12:55
Skriven av: Sanna

Skateskär på Stina?

Inlagd: 2013-02-21, 12:59
Skriven av: toriv

Stina ”Skofterud” Nilsson

Inlagd: 2013-02-21, 13:00
Skriven av: Baldato

barneskirenn!

Inlagd: 2013-02-21, 13:00
Skriven av: Emil

Var det i kurvan ni menar att Stina tog skejtskär?

Inlagd: 2013-02-21, 13:00
Skriven av: Sanna

jag såg inte. norsk tv såg inte heller!

Inlagd: 2013-02-21, 13:01
Skriven av: Emil

Etter utforkjøringen – inn i den siste motbakken

Inlagd: 2013-02-21, 13:01
Skriven av: Baldato

så himla fint att se svenskorna äga i stakningen

Inlagd: 2013-02-21, 13:02
Skriven av: Emil

Innan hårnålen.

Inlagd: 2013-02-21, 13:02
Skriven av: toriv

Är inte säker, men såg faktiskt lite misstänkt ut…

Inlagd: 2013-02-21, 13:03
Skriven av: toriv

Okej, det missa jag. Hoppas inte!

Inlagd: 2013-02-21, 13:03
Skriven av: Sanna

Bra skidor på svenskorna!

Inlagd: 2013-02-21, 13:05
Skriven av: toriv

Det går inte att klaga på vårt material idag i alla fall.

Inlagd: 2013-02-21, 13:07
Skriven av: Cigge

dålig utdelning för norge än så länge

Inlagd: 2013-02-21, 13:07
Skriven av: Emil

Är det dålig form eller bristande material på norskorna?

Inlagd: 2013-02-21, 13:07
Skriven av: Cigge

Verka ha bra skidor på damerna, riktigt bra vallateamet hittills!

Inlagd: 2013-02-21, 13:08
Skriven av: Gunnar

Kollar man på Svt play så kan man spola tillbaka och se två-tre skär som nog inte är riktningsförändrande. Samtidigt finns inga spår där så vi får se om någon bryr sig…

Inlagd: 2013-02-21, 13:09
Skriven av: Martin F

Känns inte som att det går lika fort i det här heatet.

Inlagd: 2013-02-21, 13:10
Skriven av: Cigge

Bør vel deles ut en advarsel til Nilsson, men noe mer enn det blir feil synes jeg..

Inlagd: 2013-02-21, 13:12
Skriven av: Hanne

Det var ju hur många skateskär som helst i sista heatet inför vänsterknixen så hon är nog inte den de varnar först…

Inlagd: 2013-02-21, 13:13
Skriven av: Per

Absolutt et regelbrudd, men advarsel er vel fair.

Inlagd: 2013-02-21, 13:14
Skriven av: Baldato

Bra sprint bana för damerna även om sista kurvan inför upploppet känns lite tveksam…

Kul med 3 vidare till semi..alla såg riktigt bra ut desutom

Inlagd: 2013-02-21, 13:14
Skriven av: jossa

@Martin, om det inte finns spår får man väl ta några skär eller gäller det bara i svängar?

Jag är riktigt nöjd med filmningen av upploppet, äntligen ingen filmning framifrån!

Inlagd: 2013-02-21, 13:15
Skriven av: Gor

Gor: du får bara ta skateskär om du vill göra riktningsförändring.

Inlagd: 2013-02-21, 13:19
Skriven av: toriv

Emils glid var inte lika bra som damernas…

Inlagd: 2013-02-21, 13:24
Skriven av: Per

Tyckte att emil inte tryckte riktigt över krönen, kan vara anledningen till att det ser ut som dåligt glid!

Inlagd: 2013-02-21, 13:26
Skriven av: Markus

Teodor fortsätter att vara ett mysterium.

Inlagd: 2013-02-21, 13:35
Skriven av: Sanna

Vilken poppig musik dom spelar emellanåt.

Inlagd: 2013-02-21, 13:41
Skriven av: Gabriel

Kalla har bra chans att gå till final!

Inlagd: 2013-02-21, 13:42
Skriven av: Cigge

Det här blir sjukt tufft för Kalla.

Inlagd: 2013-02-21, 13:42
Skriven av: Sanna

Cigge, haha, jag vågar inte vara lika optimistisk :)

Inlagd: 2013-02-21, 13:43
Skriven av: Sanna

Sanna: Haha, jag tyckte Kalla imponerade i sin kvart.

Inlagd: 2013-02-21, 13:43
Skriven av: Cigge

Cigge, jo det gjorde hon verkligen. Är ju också två tider så helt omöjligt ska det inte vara för Kalla.

Inlagd: 2013-02-21, 13:44
Skriven av: Sanna

Kallas stakåkning är grym!

Inlagd: 2013-02-21, 13:45
Skriven av: Cigge

Jesus, vad gör hon. Hon må vara trött men det är ju bara att täppa till mot vänsterknixen…

Inlagd: 2013-02-21, 13:47
Skriven av: Per

Kalla fick verkligen ingenting gratis men jag tycker hennes åkning lovar gott för fortsättningen.

Inlagd: 2013-02-21, 13:47
Skriven av: Sanna

Sanna, tyvärr hade du rätt. Däremot borde Kalla ha stängt vägen för Malvalehto och haft en chans på topp fyra. Något orutinerat åkt av Kalla kan jag tycka.

Inlagd: 2013-02-21, 13:47
Skriven av: Cigge

Marit var mest opptatt av att Falla gikk videre..

Inlagd: 2013-02-21, 13:48
Skriven av: tolsrav

Jag tror stenhårt på Ida i den här semin. Kom igen nu, häng på Kowa och du är klar för final!

Inlagd: 2013-02-21, 13:49
Skriven av: Cigge

Håper svenskene tar Kowa nå… Gååå!!

Inlagd: 2013-02-21, 13:51
Skriven av: Hanne

Bjrögen vinner idag.

Inlagd: 2013-02-21, 13:51
Skriven av: Gabriel

Ida är klar, men kom igen nu Stina!

Inlagd: 2013-02-21, 13:51
Skriven av: Cigge

Junioren Stina Nilsson!

Inlagd: 2013-02-21, 13:53
Skriven av: Sanna

åhååhåhå

Inlagd: 2013-02-21, 13:54
Skriven av: Emil

OJ OJ OJ!

Inlagd: 2013-02-21, 13:54
Skriven av: Markus

Stina!!!

Inlagd: 2013-02-21, 13:55
Skriven av: toriv

Herregud, två svenskor i final! Att Stina presterar på den här nivån under VM är helt fantastiskt!

Inlagd: 2013-02-21, 13:55
Skriven av: Cigge

så otroligt otroligt roligt att stina är i vm-final!!!!!!

Inlagd: 2013-02-21, 13:55
Skriven av: Emil

Jag tror inte jag sett Ida såhär stark tidigare. Möjligt under VM 2011.

Inlagd: 2013-02-21, 13:56
Skriven av: Sanna

Tja, Kalla plogade bort sin plats i finalen…
Men Stina och Ida – vilka skidåkare!

Inlagd: 2013-02-21, 13:59
Skriven av: Allan Vallan

3 normenn i finalen..

Inlagd: 2013-02-21, 14:07
Skriven av: tolsrav

Jag är rädd för att det kommer bli norskt medaljregn nu.

Inlagd: 2013-02-21, 14:08
Skriven av: Sanna

Spennende finale!! Det blir et rotterace!

Inlagd: 2013-02-21, 14:09
Skriven av: Tor

Vilka finaler!

Inlagd: 2013-02-21, 14:10
Skriven av: Cigge

Vilken bra final. Tycker det överlag har varit relativt få incidenter om man jämför med en del andra sprintar.

Inlagd: 2013-02-21, 14:14
Skriven av: Sanna

Härligt!

Inlagd: 2013-02-21, 14:14
Skriven av: Gabriel

Æ trur Marit er i brukbar form..:)

Inlagd: 2013-02-21, 14:14
Skriven av: tolsrav

Men nå Emil…………gjeller det!

Inlagd: 2013-02-21, 14:15
Skriven av: tolsrav

Men nå Petter……..gjeller det!

Inlagd: 2013-02-21, 14:15
Skriven av: Sanna

Härligt Ida, så jäkla grym, sjukt impoberad. Fantastiskt!

Inlagd: 2013-02-21, 14:16
Skriven av: Gunnar

Men nu Petter….gäller det!

Inlagd: 2013-02-21, 14:16
Skriven av: Gabriel

I skuggan av Ida. Mycket imponerande av Stina!

Inlagd: 2013-02-21, 14:16
Skriven av: Sanna

JADDA!!!!!

Inlagd: 2013-02-21, 14:17
Skriven av: Tor

gillar inte att Emils chanser hänger ganska mycket på hans glid

Inlagd: 2013-02-21, 14:17
Skriven av: Emil

Sånn, da er jeg fornøyd. 10 år etter sitt første, Bra Bjørgen, og bra av Ida også… Nå kan godt Jönsson få sitt gull, håper også på medalje til Golberg.

Inlagd: 2013-02-21, 14:18
Skriven av: Hanne

Emil tar dette ”lett”, jeg sa det først..

Inlagd: 2013-02-21, 14:18
Skriven av: tolsrav

Klart man hoppas och unnar Emil guldet. Men det är så oerhört många som imponerat idag så jag tror vi får vara nöjda bara han tar medalj, faktiskt.

Inlagd: 2013-02-21, 14:19
Skriven av: Sanna

Kanskje Emil kan låne Idas superski.

Inlagd: 2013-02-21, 14:19
Skriven av: Tor

Dette tar IKKE Emil lett.

Inlagd: 2013-02-21, 14:20
Skriven av: Tor

Emils chans är att skaka av sig alla i sista backen, och det blir svårt.

Inlagd: 2013-02-21, 14:22
Skriven av: Sanna

Petter hadde rett i sitt tips, dessverre!

Inlagd: 2013-02-21, 14:25
Skriven av: tolsrav

Petter förlorade garanterat guldet på att han fokuserade mer på Emil än på Kriukov.

Inlagd: 2013-02-21, 14:25
Skriven av: Sanna

Helvete!!!

Inlagd: 2013-02-21, 14:26
Skriven av: toriv

ehh:(

Inlagd: 2013-02-21, 14:26
Skriven av: Josef J

Kriukov er rett og slett bedre teknisk på en slik innspurt. Her er det mange som må sette seg ned og studere…

Inlagd: 2013-02-21, 14:27
Skriven av: Jeremiah

Fantastisk finale, og jeg er imponert over at Petter var så nær Kriukov.

Inlagd: 2013-02-21, 14:27
Skriven av: Tor

Bedre start for Norge enn i Holmenkollen. Dette blir et bra mesterskap:-)

Inlagd: 2013-02-21, 14:27
Skriven av: Sven

ja Emils taktik falerade helt

Inlagd: 2013-02-21, 14:28
Skriven av: Emil

Jeg hørte Skinstad uttale at de studerer staketeknikken hans, men at det ikke er noen som klarer å få albuene like langt frem som Kriukov, og derved klare å ”stemme” mot med hele kroppen i stavtaket. Han har et ekstremt fysisk talent for staking med lange overarmer.

Inlagd: 2013-02-21, 14:28
Skriven av: Tor

Petter er meget godt fornøyd med silver..

Inlagd: 2013-02-21, 14:28
Skriven av: tolsrav

Starkt av Kriukov, var ju lekande lätt. Starkt av Petter att hänga med Emil i backen. Synd inte Emil fick medalj men vilken dag Ida och Stina, grymma lopp!

Inlagd: 2013-02-21, 14:29
Skriven av: Gunnar

Selv jeg unner Jönsson et gull en gang og gjerne hadde sett Northug ta det, må man bare innse at Kriukov er klart best vant helt fortjent…

Inlagd: 2013-02-21, 14:31
Skriven av: Hanne

Shit, vilket lopp. Jönsson avslöjade verkligen sin taktik i intervjun med Haag… Emil borde ha legat mer kloss i rygg på Kriukov efter högerkurvan efter platten. Hade nog inte räckt ändå men chansen hade ökat. Tyckte ändå han gick på rätt taktik för att vinna istället för att säkra en medalj.

Tänkte efter kvalet och intervjun att Jönsson var i bra form men inte i absolut toppform.

Och jäklar vilken tur att kanadensarna vallade bort sig i kvalet för de är ju knappast alla ur form allihop utom Harvey…

Inlagd: 2013-02-21, 14:33
Skriven av: Per

”Petter förlorade garanterat guldet på att han fokuserade mer på Emil än på Kriukov.”

Eller, eventuelt, at Nikita utklasserer Northug i staking.
Han kunne fokusert på hva han ville, Nikita hadde tatt han på oppløpet uansett.

Inlagd: 2013-02-21, 14:34
Skriven av: Ubersnuber

Ubersnuber, Kriukov utklassade verkligen inte Northug i stakningen, såg du inte att han var alldeles för nära för att det ska kallas för utklassning?

Inlagd: 2013-02-21, 14:36
Skriven av: Sanna

Jeg vet ikke om Emil kankje kunne hatt større håp om å få en luke i bakken hvis det hadde blitt kjørt hardere hele løpet, både Petter og Kriukov var jo uthvilte når bakken begynte. Men Kriukov så jo ut some en ganske sikker vinner i hele dag.

Inlagd: 2013-02-21, 14:37
Skriven av: Jeremiah

Sedan måste jag bara säga en sak: Vad var det jag sa!! Ida Ingemarsdotter var kyligast av alla svenskarna när det gäller att fokusera på VM hela säsongen. Någon som fortfarande tvivlar på att hon kommer köra förstasträckan på stafetten?

Och h-vete att jag inte följde min egen intuition och satte in Falla på tipset.

Inlagd: 2013-02-21, 14:38
Skriven av: Per

Härligt krigat, Ida!
Bra satsat, Emil!

Inlagd: 2013-02-21, 14:38
Skriven av: Hawkeye

Fan, i dag trodde jeg på att Emil skulle få sitt første gull… :(

Inlagd: 2013-02-21, 14:40
Skriven av: tolsrav

Med harde sprintløyper slik som de har vært i de siste mesterskapene og også nå i mange vc-løp så er det ganske klart at det norske sprintlandslaget må gjøre en del endringer i opplegget. Løperne står ikke distansene i sprint og sprintstafett.

Inlagd: 2013-02-21, 14:43
Skriven av: Jeremiah

Det der var utklassing av Kriukov. Northug var ganske nær, men samtidig totalt sjanseløs.

Inlagd: 2013-02-21, 14:44
Skriven av: Tor

Måste vara hårdare tempo på loppet om Emils ska lyckas med sitt ryck.

Inlagd: 2013-02-21, 14:49
Skriven av: KnutG

Även om distanserna var alldeles för långa så var det skönt att se en sprinttävling där styrka, teknik och taktik premierades istället för slump, krascher och fall.

Utom i polskans fall där klumpighet spelade in också.

Inlagd: 2013-02-21, 14:49
Skriven av: Martin F

Jönsson satsa som han sa på de han var bäst på de var enda chansen för han att vinna att få en nog stor lucka där…hade han åkt mer avaktande där hade han nog kunnat ta tredje platsen men helt rätt försöka gå för guldet..

Ida otroligt bra av henne 2a på VM grymt samma sak med Stina grymt..Kalla ok tycker kanske han väljer lite fel ryggar vissa gånger men semi var klart bra ändå..

Inlagd: 2013-02-21, 14:50
Skriven av: Jossa

”Det der var utklassing av Kriukov. Northug var ganske nær, men samtidig totalt sjanseløs”

Jepp. Nikita hadde full kontroll.

Inlagd: 2013-02-21, 14:50
Skriven av: Ubersnuber

Här snackar vi otur..utrustningen brann upp för dom som ska åka skandinaviska cupen

http://www.skidor.com/sv/Varagrenar/Langdakning/Nyheter/Egnanyheter/StoradelaravScandinaviskacup-lagetsutrustningbrannupp/

Inlagd: 2013-02-21, 14:52
Skriven av: Jossa

Northug hadde ikke tatt Kriukov selv om han hadde vært i første semi heller. Vær sikker på at Kriukovs staketeknikk vil bli grundig analysert av mr. Northug i tiden som kommer.

Inlagd: 2013-02-21, 14:56
Skriven av: Tor

Det jag menar är att jag tycker inte Northug såg ut att gå fullt ut för guldet. Redan på förhand var han besegrad av Kriukov på upploppet. Men precis som ni skriver är Kriukov bättre på sådana här upplopp än Petter. Och därför kanske han inte skulle väntat till upploppet om han hade velat gå för guld. Men å andra sidan hade det kunnat sluta utan medalj för Petter då, som det gjorde för Emil.

Inlagd: 2013-02-21, 14:58
Skriven av: Sanna

Vad säger ni nu, ni som dissar Ida och inte trodde hon skulle komma till final. Kalla har ju vinstchans i allt, har ni skrivit, hon blev 11:a.

Inlagd: 2013-02-21, 15:01
Skriven av: Astrid

Tor…Helt enig.. Emil leder verdenscupen, men Kriukov er verdens klart beste sprinter..

Inlagd: 2013-02-21, 15:02
Skriven av: tolsrav

Kriukov er verdens beste klassisk sprinter, i hvertfall om det finns et oppløp med litt lengde. Men Emil er jevnere og like god i skøyting og kommer til å vinne verdenscupen fortjent…

Inlagd: 2013-02-21, 15:07
Skriven av: Hanne

@Astrid: vem har sagt att Kalla har vinstchans i allt? visst hade hon chans på final! Hon gick till semi från en knallhård kvart, inte illa enligt mig! Bra gjort av Ida! har inte sett så många som dissat henne och hennes chanser att gå till final.

Inlagd: 2013-02-21, 15:09
Skriven av: Göran

”Tor…Helt enig.. Emil leder verdenscupen, men Kriukov er verdens klart beste sprinter..”

Det er flott at Nikita evulosjonerer klassisk teknikk, men la oss ikke miste hodet, her.

Inlagd: 2013-02-21, 15:13
Skriven av: Ubersnuber

Ingen av journalisterna och inte heller Per Elofsson tippade henne som finalist.

Inlagd: 2013-02-21, 15:14
Skriven av: Astrid

Astrid, räcker det inte med att Ida tog silver idag?

Inlagd: 2013-02-21, 15:15
Skriven av: Cigge

Astrid, vad är det som är konstigt med det?

Inlagd: 2013-02-21, 15:16
Skriven av: Cigge

Absolut inget, men det hade helt fel.

Inlagd: 2013-02-21, 15:18
Skriven av: Astrid

Göran: Bland andra har Emil här sagt att Kalla har vinstchans på allt. Hon är jätteduktig, men man fokuserar för mycket på henne. Nilsson gjorde det jättebra idag.

Inlagd: 2013-02-21, 15:19
Skriven av: Astrid

Kalla har enligt mig medaljchans på 10 km fritt, sprintstafett om hon får/vill åka och i stafett.

Inlagd: 2013-02-21, 15:25
Skriven av: Cigge

Cigge:
Om Kalla ”får/vill åka i stafett”?
Ja, det får vi väl verkligen hoppas att hon får,(milt uttryckt) om du nu menar den långa stafetten som jag tror att du menar…

Inlagd: 2013-02-21, 16:03
Skriven av: Freddy

Skriv en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values