Thorén har hälsat på i Årsunda

Petra Thorén, en av Aftonbladets längdjournalister, har varit i Emil Jönssons hemby Årsunda och hälsat på släkt och vänner till Jönsson. Det är en fin liten text bland annat om Jönssons uppväxt och andra idrotter han sysslat med under åren. Även något som jag inte kände till, hans allergier för mjölkprotein. Trodde det bara var Mats Larsson av toppåkarna som hade de problemen.

Läs artikeln!

Apropå Årsunda måste jag berätta en liten anekdot om byn ur mitt egna liv. För ett par år sedan var jag där i krokarna och sprang en orienteringstävling. Årsunda IF var arrangör och när jag spurtade mot mål för en rätt blygsam placering (pga utebliven träning efter ryggskott) blev jag ändå uppropad av speakern. Han hade kopplat ihop att jag var samma person som låg bakom Skidpepp och facebook-grupperna. Utpumpad i målet stod jag där och lyssnade på speakern som ropade ut över nejden om alla mina bedrifter som inte hade någonting alls med orientering att göra.

Det var nog enda gången i mitt liv jag kände mig som en kändis!