Åh nej! Olsson vann!

olsson

Johan Olsson vann. Fan!

Vanligtvis skulle jag jubla och skrika men ser man till tidigare segrare en vecka före VM så är det inte ofta man gör så bra ifrån sig under mästerskapet.

Men, Olsson är en annan karl. En ruskigt stark karl. Och han sa i segerintervjun efteråt att han ännu inte riktigt släppt fram formen än!! Om det är så, ja då lugnar jag ner mig. Lite. Men att han ska pricka in en seger igen så snart är jag inte helt säker på, kanske medalj… uhh det pirrar redan i magen!

Fast sen är det ju så att flera konkurrenter har nog inte heller fått fram toppformen helt och hållet, så räkna med stora omkastningar om en drygt en vecka.

En sak som är bra idag, ja om man ser till hur det brukar gå, är att Marcus Hellner gick rätt mediokert idag. Är han en Heikkinen kommer han vinna på VM!

Cologna är som vanligt tokstabil. Vem kan hindra honom i VM? Kanske Olsson.

Coolt att gamle gubben i lådan Teichmann vaknat till liv och körde skjortan av många andra ungtuppar idag. Fränt!

Legkov, snyltad på vm-stafetten, visade än en gång hur fel beslut det var av Välbe att inte ta ut honom. Jag hoppas Legge får massa individuella medaljer i VM bara därför.

Daniel Rickardsson är fortfarande ett mysterium. 25:a idag. Presterar tokbra när det inte gäller men åker mediokert i världscupen. Hur blir det då i VM? Individuella medaljer blir det nog inte, men karln måste ju bli i form till stafetten för böveln!

Calle Halfvarsson tror jag kommer göra en topp 15-placering i VM. Eller bättre. Han går alltid ut hårt, idag för hårt, men nere i Val di Fiemme kanske det räcker hela vägen runt! Vem vet.

Anders Södergren fortsatt mörker. Bara för att han presterade bra placeringsmässigt på SM betyder inte det att man presterar bra internationellt. Det visade han idag. Får han ens åka stafetten i VM? Femmilen lär han ju åka men sen..? 31:a idag.

Northug fjortonde idag. Med MC-gäng-skägg. Försöker han skrämma bort konkurrenterna med den ansiktsprydnaden? Känns ju för övrigt lite sent med sådant skägg. Hela det kanadensiska laget körde ju den stilen i början av säsongen för något välgörande ändamål, vad det nu var.

Poltoranin ”bara” 20:e. Sliten från igår? Kanske. Men inte Cologna som också körde final i sprinten. Hmm.

..och så damerna.

Grattis Norge som har en sådan galen bredd att det alltid ryms några norskor på pallen. Trots Björgens frånvaro. Och speaking of Björgen, snacka om jobbig känsla när man fick reda på att hon inte startat. Tänkte direkt att hjärtat börjat strula igen. Hoppas det stämmer som hon sagt, att hon ”bara” känt sig seg. Sjukt tråkigt annars.

Jag tycker Emma Wikén förtjänar en pallplats idag. Vilket lopp! Men pallen kommer kanske på VM istället. Ja, så säger vi!

Johaug verkar vara i dunderform, redan. För tidigt? Näe. Hon kommer utmana Kowalczyk och Björgen om de ädlaste medaljerna helt klart.

Kowalczyk alltså, vilken styrka hon har. Grym klassiskåkare, men när hon åker skate ser det inte bra ut! Trots det går det så mycket snabbare än teknikern Charlotte Kalla som inte hamnade på pallen. I ett lopp över 10 kilometer fritt.

Något är galet. Jag hoppas det galna är att hon ännu inte släppt fram megaformen än. Ja, så är det. Formen kommer skjutandes nu närmaste dagarna!

Så vad har vi egentligen för distanschanser till medaljer i VM? Olsson och Hellner i 15 fritt, skiathlon och femmilen. Helt klart. Sen kanske Kalla på 10 fritt. Sen är det nog slut, tror jag. Men vi återkommer om det där med medaljer under nästa vecka.

Till sist måste jag bara kommentera Lisa Larsens insats. Tjejen verkar kunna ta ut sig så in i bängen mycket. Höghöjdsväggar, vanliga väggar, vad som helst, inget får henne att sakta ner, hon bara kör, i trance tills hon ser mållinjen och faller sedan ihop. Likt Hellner. Jag gillar det! Får hon bara en säsong utan skador och sjukdomar tror jag hon kan bli bra i 10 km fritt samt även en kugge i stafettlaget. Landslagsledningen lär väl inte våga ta ut henne till årets VM-stafett? Eller så sätter man henne på 10km fritt och ser hur hon presterar. Klår hon Haag och någon till, ja då får hon åka tredjesträckan. Eller? Nä, hon är nog rökt.

Åh, en sak till. TV-produktionen. Ännu ett riktigt bottennapp! Hur dåligt kan man göra det? Jag trodde verkligen inte grabbarna i kontrollrummet skulle bli de som dödar skidloppen med individuell start. Men det verkar som det.