En konspirationsteori

Jag har kommit på det! Jag har knäckt mysteriet! Det måste bara vara så!!


Jönsson, Petuchov och dom andra i Quebec idag

Jag tror att det är så här: Finanskrisen som ersattes av en allmän hopplös ekonomisk kris i världen har gjort att FIS inte har lika många sponsorer längre vilket i sin tur innebär att man måste krympa antalet skidgrenar drastiskt så att man inte går i kånken. Därför har man stakat ut en plan för hur man ska göra detta utan att någon märker det! Tyvärr har jag genomskådat det hela!!! Det är nämligen så att man sakta men säkert tänker förena längdskidor och ski-cross till en enda gren: Cross-Cross (Crosscountry skiing + Ski-cross)!

Förra året försökte man få till ett final climb och utförs i samma lopp i Polen vilket som tur var buades ner och inte fick världscup-status. Därefter dröjde det inte länge förrän gubbarna uppe i Falun annonserade att man skulle tillföra en ”ny dimension” till skidåkningen i och med den nya mördarbacken utför. Jag borde ha fattat det redan då. Men nej, det var inte förrän jag såg skidåkarna ramla som tändstickor vid vad som måste vara det allra första officiella skidhoppet inom längdskidåkningen, som polletten föll ner. Först blev jag chockad, sedan började jag gråta och därefter fick jag kalla kårar, för:

Say Hello to Cross-Cross, den härliga dude-sporten för alla awesome ski lovers out there!

Men innan Cross-Cross är helt färdig lär det bli några år av sakta förenande förändringar. Vilka kan det vara?

Kanske blir det obligatoriskt med hjälm framöver? Eller kommer det införas poängsystem för snyggaste trick utmed skidspåret? Bonusavdrag för en fräck daffy i någon av Tour de Ski-etapperna (varannan etapp ski-cross, varannan längdåkning)?

Eller är det ski-cross tur att närma sig längdåkningen genom att man har rejäla uppförsbackar och inte bara utförsåkning? Man kanske måste skejta upp för backen först?

Eller så kan man säga så här: Vad i helvete håller FIS på med?!

Hade jag bara vetat hur man gjorde en brevbomb skulle jag vid det här laget börjat leta upp FIS-pamparnas postadresser, men eftersom jag inte vet hur man gör en brevbomb slipper jag gå in på Hitta och leta. Alltså vad håller dom på med?

Vanligtvis brukar jag vara svag för nymodigheter och klagar ofta på konservativa typer men när det gäller idrott så är hela poängen med idrotten att den är på ett sätt. Så att utövarna vet vad de ska lägga åtskilliga hundratals timmars träning på. Så att alla fans av idrotten vet vad det är för idrott vi är fans av. Så att sponsorer vet vad det är man går in och sponsrar. Osv.

Ärligt talat FIS, jag tar hellre livet av mig än att i framtiden höra folk i för stora täckbyxor och goggles stå utmed längdspåren som skriker radical, dude! och high five, huh!.

Jag hoppas allt bara är en mardröm.

Eller så ska vi vara glada att det inte är grass skiing man vill slå ihop längd med!

Etiketter: