Inför stafetterna imorgon

Tråden ”Inför Gällivare” är lång nu, skapar en ny inför stafetterna imorgon, då Oskar inte väntas tillbaka förrän efter helgen.

Damstafetten:

Undrar hur mycket Kalla tappar sammanlagt på ”plogtekniken” utför? Märkligt att ledningen (och hon själv) inte tagit tag i denna svaghet? Jättekul att det gick så bra för Larsen idag, nu får hon åka tredjesträckan imorgon i stafetten. Tror att hon kommer att sälja sig dyrt på sin sträcka. Haag avstår helt från att åka imorgon och hejar på vid sidan av spåret istället. Hoppas att Anna kommer igen senare i vinter.

Intressant att Martine Ek Hagen slagit in sig i norska förstalaget på bekostnad av Steira, Jacobsen och Kristoffersen. Trodde tremänningen Weng skulle få chansen före Hagen (som dock lär få en bekväm resa i ledning på tredje sträckan – det fixar Duracell på andra).

Blir spännande mellan de våra och amerikanskorna imorgon. Dagens femma Brooks mot Ida och sedan dagens trea Randall mot Bleckur. Lutar åt amerikansk ledning efter två sträckor, men om Sverige inte är för långt efter bör Larsen kunna ta in på Stephen. Sen är det bäddat för en spännande sistasträcka mellan Kalla och Diggins, liksom i Nove Mesto. Frågetecken dock för Diggins form, hon åkte inte bra idag.

Ryskorna och finskorna tror jag inte kan blanda sig i vad gäller pallen, baserat på formbeskeden idag. De svenska lagen:

Sverige 1: Ingemarsdotter – Bleckur – Larsen – Kalla
Sverige 2: Wikén – Lindborg – Gräfnings – M Eriksson
Sverige 3: Öberg – J Hansson – Dahl – Sundin
Sverige 4: Settlin – Pajala – Norgren – Sömskar

Herrstafetten:

Håller nu Norge som favoriter före Ryssland. Blir dock spännande att se hur Jönsson avverkar förstasträckan imorgon. Hur är Olssons form egentligen med tanke på dagens lopp? Södergren petad, inte så överraskande men bli inte förvånad om Södergren är tillbaka i stafettlaget lagom till VM… De svenska lagen:

Sverige 1: Jönsson – Olsson – Richardsson – Hellner
Sverige 2: Nelson – Eriksson – Johansson – Halfvarsson
Sverige 3: F Jonsson – Södergren – A Jonsson – Ottosson
Sverige 4: Quicklund – Lindblad – Norberg – Svanebo