Inge Bråten död


Foto: nyhetspressen.se

Dystra nyheter idag: Inge Bråten har dött.

Bråten var inte bara norsk landslagstränare under en lång period utan hann även med att bossa över Sverige, Kanada och Schweiz under sin långa karriär, som nu är slut. Bråten hade cancer och tydligen gick allt rätt så fort.

Under tiden han ledde Sverige styrde han upp en hel del OS-guld och på meritlistan finns även att han var den som vågade ta in Marcus Hellner i landslaget trots att han kanske inte just då presterade på tillräckligt hög nivå. Det var även mannen som bråkade mest med allt och alla, vilket var både jobbigt och roligt. Och bra.

Johan Olsson om Bråten till Expressen:
”Det är väldigt få som har varit så engagerade som han, han betydde väldigt mycket för oss åkare och tog alltid vårt parti och ville att vi skulle få det bästa möjliga hela tiden. Han gick verkligen vår väg kan man säga. … Han har betytt mycket för alla. Han tog med Thomas Alsgaard i teamet, som jag hade som personlig tränare under flera år. Det är väl en labyrint som har fått mig dit jag är i dag, han har definitivt en stor del i det.”

Tomas Pettersson på Expressen har skrivit en fin krönika som ni bör läsa.

Läs mer: DN, SvD, Expressen, Aftonbladet

Etiketter: