Polischef blir förbundskapten!


Foto: kalix.se

Lars Öberg heter landslagets nya förbundskapten. Herrn (verkar alltid bli herrar inom längdsporten…) är likt den förra, Jocke, Kalix-bo! Han säger till skidor.com:

”Det känns hedrande och mycket inspirerande. Ett sånt här jobb kan man ju inte söka, det är ett stort förtroende jag fått av Svenska Skidförbundet och jag lovar ge 100 procent.”

Vem är han då? Jo:

• Jennie Öbergs farsa
• Har vunnit stafettbrons tillsammans med bland annat Larry Poromaa
• Vice vallachef för Sverige under förra OS
• Polis i det civila

Nya bossen Karlsson verkar vara nöjd:
”Jag har lyssnat runt med många kloka och duktiga människor i skid-Sverige som gett mig värdefulla inputs och fört mig in på rätt spår. Intervjuerna med de berörda har varit kreativa och klargörande. Jag känner mig jättenöjd med den här processen och har funnit de ledartyper jag vill omge mig med för att kunna utveckla längdlandslaget. Vi är ett Dream Team.”

Ni som vill träffa Öberg har chansen redan idag:
Han finns tillgänglig för intervju på Kalix polisstation i dag mellan klockan 14,00-16,00. Det går också att träffa Lars på Djuptjärns skidstadion i Kalix mellan klockan 18,00-19,30 då han tränar klubbens skidungdomar.

Vad gäller resten av organisationen så är Grip och Monsen kvar på sina platser. Robin Johansson kommer tillbaka och blir assisterande landslagstränare. Ny vallachef blir Urban Nilsson som fram tills nu varit materialansvarig. Karlsson om valet:

”Ett naturligt val eftersom Urban gjort ett mycket bra jobb och visat prov på ledaregenskaper som vallateamet värderat högt.”

Allt enligt nyheten på skidor.com

Etiketter: