Världcupsavslutningens dumma regler

Varför är det bara topp 50 som får åka världscupsavslutningen? Så få är det ju aldrig i något lopp i världscupen. Varför nu? Delvis är jag så klart bitter över att Anders Södergren inte får åka sista tävlingarna, trots att han är bland de bättre skidåkarna från värdnationen. Sjukt ruttet. Nu är det bara att hoppas att fyra pers hoppar av inför onsdag så får Löken en chans ändå? Han ligger på 54:e plats just nu.

Utöver topp 50 får även U23VM-vinnarna samt ledarna i kontinentalcuperna (exempelvis skandinaviska) åka.

Detta betyder även att vissa länder som bara har sämre skidåkare inte kan ställa upp alls medan länder med stor bredd kommer ha massvis med skidåkare till start. Norska damerna har just nu (innan 3-milen) 9 pers inom de 50 bästa samt en tjej på plats 54. Sverige har fem inom topp 50 och tre till på plats runt 60.

Herrarnas totalställning efter Kollen
Damernas ställning (3-milen ej inräknad)

Etiketter: