19 februari 2012, av Oskar

Ny chef för längdförbundet!

Mannen bakom det stora friidrottsundret har blivit ny landslagschef för skidförbundet! Ulf Karlsson heter han och kommer ha samma roll som Gunde Svan hade för några år sedan. Det verkar som att han är riktigt taggad på att utveckla sporten:

”Det är en spännande tid de kommande åren med bland annat ett OS på hög höjd och ett VM på hemmaplan 2015. Det finns en hel del att slipa på tror jag, inte minst när det gäller inställningen till att prestera på hög höjd.”

Se den sju minuter långa intervjun ovan och läs mer på SVT.se!!

Tänkte skriva mer men måste springa hemifrån nu.

21 kommentarer till ”Ny chef för längdförbundet!”

Känner mig kluven. Intressant och överraskande men är han rätt man när det gäller den svenska vallningsorganisation, synen på att inte ha med läkare på tävlingar, elitverksamhet för juniorer etc?

Inlagd: 2012-02-19, 19:52
Skriven av: swestam

Jag tror att det kan komma mycket gott ur detta. Carl Johan Bergman fick ju ett rejält lyft när han började samarbeta med Ulf Karlsson inför den här säsongen.

– ”Ulf är en idéspruta när det gäller allt, och att ha en sån person runt i kring sig är väldigt motiverande.”

http://svt.se/2.59681/1.2633783/hemligt_samarbete_bakom_bergmans_succe

Inlagd: 2012-02-19, 19:59
Skriven av: SweTor

Krönikörens farsa, det blir nog bra.

Inlagd: 2012-02-19, 20:17
Skriven av: KnutG

Frågan är om Jonas kan fortsätta sitt jobb som krönikör och kommentator?

Inlagd: 2012-02-19, 20:43
Skriven av: SweTor

BRA!
EN MAN SOM KANSKE KAN DRA PAJASEN
Jürg Capol I ÖRAT
MINS TOUR DE SKI

Inlagd: 2012-02-19, 21:14
Skriven av: margot

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/sportitv/article14398948.ab

om Jonas Karlsson han slutar nog i vinterstudion

Inlagd: 2012-02-19, 21:33
Skriven av: jossa

Mycket bra och intressant!

Frågan är vem som ska ta över som kommentator bredvid Blomkvist när Hård inte kan och i framtiden ta över helt efter Jakob. Jag tror att Chris Härenstam kan bli en framtida klassisk längdkommentator, håller tummarna för att han vill!

Inlagd: 2012-02-19, 22:02
Skriven av: O_M_K

nej låt Chris hålla på med Fotboll å Hockey där passar han bättre han skriker mer än han är lung under matcherna..nej in med nytt men inte Chris..som expert vill jag åxå se något nytt till nästa år.. som Micke Renberg sa expert kommentator kan man vara några år sedan ska nytt in..Blomman har varit där 16 år…

Inlagd: 2012-02-19, 22:10
Skriven av: jossa

Enligt mig är C Härenstam Sveriges just nu bästa kommentator tillsammans med Vacci (och han kommer ju aldrig gå till SVT). Bra koll på detaljer och vad som händer i bild, oavsett sport. Längdskidor skulle passa honom perfekt.

Inlagd: 2012-02-19, 22:14
Skriven av: O_M_K

Faen, Jonas Karlsson var jo ihvertfall litt morsom, synd han slutter.

Inlagd: 2012-02-19, 22:50
Skriven av: Neithiri

ähh han är ju en friidrottare ju. Hade det inte varit roligare med någon somhade lite skididentitet?

Inlagd: 2012-02-19, 23:58
Skriven av: JosefJ

Ja, här blev det visst två trådar i en… Angående Karlsson jr (krönikörn) så var ju han en katastrof i början då han hoppade in i Hårds ställe. Men har vuxit in i uppgiften. Angående Härenstam el Vacci så vill jag varken ha den ena el andra. Och absolut inte Härenstam! Jag vill inte ha en skrikande, skrålande och gråtande kommentator! Tack. Men jag har inga förslag på någon som skulle passa för att ersätta Hård/Karlsson el för delen Blomman.

Angående Karlsson sr så är det ju ett oskrivet blad i sammanhanget, har ju gjort stordåd där han hittills verkat dock. Så absolut intressant val, och att ta in någon utifrån kan både bli skitsvårt och utmanande eller så ser man det som att bringa in ny input och nya idéer som kan utveckla landslagen. Men det kommer väl visa sig tids nog

Inlagd: 2012-02-20, 07:00
Skriven av: Aliide

Jonas har väl inte gjort någon krönika på mängder av år, eller? Han har ju mer eller mindre redan Dratt sig ur vinterstudion för länge sen. Nu förtiden kommenterar han bara. Tycker han gör de bra. De sista skidsporten behöver är en usel kommentator. Se bara hur TV4 dödat skidskyttet. Nej här har svt ett ansvar att se till att han fortsätter utan att anses vara jävig.

Inlagd: 2012-02-20, 07:09
Skriven av: andreas

Jag tippar på att blir Ola Bränholm, han kommenterade ju några gånger förra året och han var ju reporter nere i Nove Mesto. Annars får väl SVT slänga in Ulfbåge som kommenterade längd på 80-talet.

Inlagd: 2012-02-20, 08:03
Skriven av: swestam

Personligen hoppas jag att Hård och Blomqvist tar alla världscuplopp nästa säsong. Vacci är absolut ett spännande namn, men han går knappast till SVT. Bränholm var ingen succe när han kommenterade TdS för några år sen. Kanske ska prova en kvinna som komplettering till Hård.

Inlagd: 2012-02-20, 08:07
Skriven av: Stefan

Yvette.

Inlagd: 2012-02-20, 08:32
Skriven av: Anders

Sandra skulle byta jobb hörde jag…

Inlagd: 2012-02-20, 09:43
Skriven av: SweTor

[…] till en annan Karlsson, nämligen Ulf Karlsson som numera är längdchef. Bland kommentarerna till inlägget om farsan Ulf började man diskutera huruvida det kommer påverka Jonas Karlssons jobb som kommentator på […]

Inlagd: 2012-02-20, 10:17
Skriven av: » Karlsson “jr” måste bort « Skidpepp

Anders, du var ironisk va? Yvette??? Då skulle jag helt och hållet gå över till NRK!!! Brännholm vet jag väldigt lite om, men han verkade vara en mycket bra ersättare till Yvette, som ingen aktiv vill prata med, samma frågor, samma frågor. Lyssnar inte på svaren utan mal bara på. De stannar däremot längre hos NRK…

Inlagd: 2012-02-20, 12:26
Skriven av: Aliide

Jag tror att detta kan vara postivt. Att få in en person som inte är ”en i gänget” är ofta nyttigt för denna typen av organisationer. Han är säkert en tillgång internationellt och mot sponsorer också.

Inlagd: 2012-02-20, 20:01
Skriven av: Alexander

Dessutom har han Sixten Jernberg som idol, den tuffaste åkaren av alla.Bådar gott för framtiden.

Inlagd: 2012-02-20, 22:11
Skriven av: KnutG

Skriv en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values