Relativt spännande damstafett

Efter Sofia Bleckurs genomklappning blev det med helt andra ögon man fick titta på stafetten med. Istället för att hoppas på ädla medaljer blev det istället ”hur mycket kan vi plocka in?” Det blev faktiskt ganska mycket! Åtminstone om man ser till placeringar. Bleckur var in allra sist in på första sträckan och sedan gjorde Ida Ingemarsdotter en makalös sträcka trots sitt hopplösa utgångsläge.

Tänk att för ett halvår sedan var det hon som var syndabocken och nu är hon lagets allra bästa! Härligt!

Man ser dock att utan alla fyra (Rydan och dagens lag minus Bleckur) friska finns det risk att laget faller igenom totalt. Det är riktigt synd att vi inte har fler distansåkare på allra högsta nivån. Men men…

Anna Haag gjorde en stabil men kanske inte glimrande insats på sin tredjesträcka och sedan tog Charlotte Kalla upp jakten på tredjeplatsen tillsammans med stjärnskottet Diggins.

Efteråt berättade Kalla för SVT att tekniken inte stämde idag. Frågan är om hon ändå hade lyckats skaka ifrån sig amerikanskan med bättre teknik, vad tror ni?

Tredjeplatsen var lite för långt borta så det fick bli en fight om fjärdeplatsen mot Diggins. Häftigt att amerikanskan bjöd upp till sådan hård kamp!

Och tänk på att Randall inte ens åkte!!

Till Norge 1 var det inget att göra, som vanligt. Marit Bjørgen fick inte se en enda konkurrent i skogen på sin sträcka…