Stort tack till Kalla som satte färg på loppet

Nej, det var inga katter och lamm under svenskornas skidor idag. Istället var materialet helt perfekt! Charlotte Kalla var med i tätgruppen redan från början och såg hungrig ut vilket var en härlig syn eftersom det ofta syns redan efter någon kilometer om hon kommer vara med och slåss om topplaceringarna i ett lopp.

På väg in till sista varvningen gled skidorna hennes så ofantligt fint att hon drog om åkarna som låg före och passade samtidigt på att göra ett ryck som inte många lyckades svara på. Bjørgen var den enda som orkade hänga på och la sig som en igel i rygg på Kalla hela vägen in på upploppet där hon ganska lätt kunde rusa om och spurta ner vår svenska ganska lätt i mål. Inte så konstigt med tanke på att Kalla legat först i flera kilometer. Fast frågan är om hon hade haft någon hans med annan taktik?

Maria Rydqvist gjorde åter ett finfint lopp som blev tolva. Jag tror att hon skulle placera sig ännu högre om hon hade haft en bättre startposition eftersom tätklungan ryckte rätt tidigt i loppet och då var det rätt svårt att täppa till. Rydan låg ju i tät i andraklungan nästan hela tiden så kanske kanske hade det kunnat bli riktigt bra.

Att Emma Wikén tog världscuppoäng idag var väldigt bra! Nu är kvoten fylld och vi kan slappna av inför nästa säsong! Bra kört också!

Till skillnad från herrsidan var det lite bättre utdelning för grannlandet i väster: 1, 3, 4, 8, 9, 10, 17. Helt otroligt!!

Sen vad ska man säga om Jessica Diggins?? Det var så himla roligt när Blomman och Karlsson upptäckte att amerikanskan dragit ifrån Kowalczyk in i mål och blev femma! Snart måste jag nog sluta förvånas över Diggins framfart, hon är ju helt makalös!

Hur bra är amerikanskan i klassisk stil? Blir det ny triumf i morgon? Spännande!

Resultat

Läs mer: Aftonbladet