Kershaw tog hem ett sömnpiller i Rybinsk

Jag hade hoppats på en annan utveckling av detta masstartslopp eftersom det var relativt kort. Tyvärr blev det sällskapsresa med lite spurtpriser som inte alls drog ut fältet så värst mycket. Istället var det storklunga fram till ett par kilometer innan mål då gamle gode Angerer bestämde sig för att skruva upp tempot. En handfull åkare lyckades haka på i denna långspurt där Kershaw drog det längsta stråt före ryssen Chernusov.

Det enda positiva var väl att Northug inte var med vilket gjorde att man på förhand inte visste vem som skulle vinna.

Kershaws seger är hans första i världscupen, vilket förvånar mig. Jag trodde han vunnit flera gånger, men där hade jag fel. Enda segern på högsta nivå var ju i sprintstafetten på VM förra året.

Mycket ryskt blev det i toppen, 7 bland de tolv första, 10 bland de 21 första!! Norge hade inte sitt starkaste lag på plats men jag hade nog trott att det skulle bli lite bättre placering än 30:e plats som bäst för landet i väst. Men det var ju åtminstone bättre än svenskarna som inte ens kom till start.

Etiketter: