15 januari 2012, av Oskar

Ingemarsdotter visar gryym VM-klass!

Till slut la SVT ut hela loppet från igår och det var ju faktiskt ganska kul att kolla på som svensk. Ida Ingemarsdotter, hur grym har inte hon blivit?! Fytterackare (eller vad det nu är Stig Helmers norske polare säger i Snowroller)! Tjejen är ju i minst lika bra form som under VM förra året!

Idag var det tänkt att jag skulle ut på isen igen och köra räddningsövningar, men kroppen sa vändligt men bestämt nej. Istället fick jag en rätt så trevlig stund framför SVT Play och tävlingarna i Milano.

Som vanligt anser jag det vara lite träligt att man åker hela tre sträckor var. Jag skulle föredra två sträckor var så att spänningen hålls intakt hela vägen. Om vi börjar med damloppet så var jag lite orolig i början att Hanna Brodin inte skulle orka tre varv. Men så fel jag hade. Istället var det hon som satte färg på sin sista sträcka och växlade ut helgens superkvinna Ida Ingemarsdotter i tätklungan.

Sedan var det dags för utklassning. Ida körde ganska hårt redan på första varvet men sen la hon in turbon, en turbo som ingen annan tjej hittade, och fullständigt blåste ifrån resten av fältet – mäktigt!!

Nu var inte Bjørgen och Kowalczyk på plats, men frågan är om dom hade haft en chans idag. Polskan garanterat inte eftersom hon inte har någon bra att åka med, men norskorna var inte alls i samma form idag. Yay!!!

Herrloppet utvecklades ganska likt damloppet, enda skillnaden var att det var Ryssland som åkte som Sveriges damer. Men Sverige hängde med. Calle Halfvarsson låg som en igel bakom ryssarna hela tiden och överlämnade en fin position till Teodor Peterson på sista. Norskarna fick för en gångs skull agera statister när det istället blev en fight mellan Ryssland, Sverige och Italien! Teodor utmanade Morilov på upploppet, men idag var ryssen snabbast. Tvåa blev Peterson och jag är NÖJD!

Roligast av allt var att se att Calle Halfvarsson håller måttet i sprint – han kan bli en ruskig Tour de Ski-åkare framöver!!

Helgens humorstund var som vanligt FIS-Sandras intervjuer. Idag blev hennes dåliga engelska helt överkörd av Petukhov mäktigaste engelska!! Så himla rysk och härlig engelska. Borde man inte kunna intervjua gossarna på ett annat större språk som dom kanske kan, eller lär man sig inget annat språk utöver ryska i Ryssland?

Läs mer: Aftonbladet, Expressen, DN

7 kommentarer till ”Ingemarsdotter visar gryym VM-klass!”

Tycker nog att man kan lyft fram Linn Sömskar som gjort det riktigt bra i helgen. Hon har väl nu åkt till sig en ordinarie plats i det kvinnliga sprintlandslaget. Bra att hon kliver fram nu när Hanna Falk inte är i fysisk form.

Inlagd: 2012-01-15, 14:18
Skriven av: swestam

Ouppmärksamma referenter såg inte heller att Brodin bröt staven.Tyvärr är det inte första gången som dom missar nåt viktigt i loppen.

Inlagd: 2012-01-15, 14:26
Skriven av: KnutG

swestam, självklart! Blev lite i gasen efter Idas kross och glömde andra svensklaget. Ja Linn åkte över förväntan idag. Undrar hur hon är i kuperade banor.

Inlagd: 2012-01-15, 16:04
Skriven av: Oskar

Många riktigt bra insatser av svenskarna denna helg, är väl bara Öberg som inte presterar. Och med risk att chockera flera läsare måste jag skriva att svenskarna hade väldigt bra skidor också.

Inlagd: 2012-01-15, 16:39
Skriven av: JonasE

Extra roligt med Ida som inte började säsongen bra, åkte hem till Sverige och tränade och nu är tillbaka för fullt efter att ha kört sig i form på TdS.

Härligt!

Inlagd: 2012-01-15, 18:11
Skriven av: Skidjan

En rysk vän sa att ha inte läst Engelska alls i skolan, nu gick han i skolan typ innan muren föll men ändå. Han kan dock prata hyfsad franska.

Hur som, man kan inte annat än imponeras av de ryska sprintherrarna.

Inlagd: 2012-01-15, 18:26
Skriven av: Laggarbacken

Det är ju såklart alltid kul när Sverige vinner men jag tycker ändå att man borde lägga ner teamsprinten och ersätta den med ytterligare individuella. Kunde man inte kört en skatesprint och en klassisk i Milano (och samma i mästerskap). Teamsprinten är rätt trist eftersom det är få heat och det är sällan det händer så mycket på de första 5 sträckorna. Tror också att åkarna skulle föredra fler individuella sprinter. Som sprintspecialist vore det nog bra med fler tävlingar

Inlagd: 2012-01-16, 09:03
Skriven av: Jon

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values