Dags att skrota vallabussen?

Alltså det här är verkligen inte Sveriges tour.

Stackars, stackars, stackars, Marcus Hellner! Inget fäste och inget glid. I intervjun efteråt var det ett åskmoln som hälsade på Yvette. Skönt att se att Hellner inte riktigt accepterade de lökiga frågorna som han fick. Touren nästan åt helvete för grabben. Men han sa en grej som var intressant, och det var att han provade flera par skidor innan start men inga kändes bra. Vilken stress det måste vara!

Det är otroligt hur svårt de svenska vallateamet verkar ha när det är runt nollan. Fasiken alltså!

Och Daniel Rickardsson, han fortsätter att vara otursförföljd. Är det någon trollkarl som slängt en ond formel på honom, eller vad är det frågan om? Trots det är han ganska glad under intervjun med Yvette. Antar att han helt gett upp och är mest där för att ha kul.

I sammandraget har nu Cologna tagit täten efter att Northug inte riktigt fick till det idag. C:a 15 sekunder ligger norsken efter Schweizaren inför morgondagens sprint där ALLT kan hända. Tänk om någon av dessa två ramlar, ja då kan det helt plötsligt rinna iväg en minut. Hmm, det är problemet med sprint i en tour, det är alldeles för slumpartat tycker jag. Men visst, det höjer spänningen rejält så klart.

Trea i touren ligger Legkov som nu är 39 sekunder efter. Sedan är det 35 sekunder till ner till nästa skidåkare som också är ryss, Vylegzhanin. Hellner har nu halkat ner från sjätte till 10:e plats, knappt två minuter efter. Går han bara riktigt bra i morgon så är det inte kört. Han har Bauer 25 sekunder framför sig och det borde han kunna plocka in under morgondagens fristilssprint. Och får han bara gå ut med tjecken i långloppet över 35 km så kan det nog ändå bli spännande!! Allt hänger nog på hur Legkov klarar sig imorgon.

Dagens resultat

Totalställningen