”Skidåkningen är inte längre nummer ett”

Zport har varit träffat en lugn och harmonisk Johan Olsson som är tillbaka i Östersund som världscupledare. Intervjun kretsar ganska mycket kring hans och Annas barn Molly. Ja, ni kan ju se själva ovan. På frågan om han förändrats sedan han blev far säger han så här:

”Ja, helt klart är det så. Nu prioriterar man helt andra saker. Det var ju fantastiskt roligt och överraskade att jag vann i världscuppremiären efter alla skadebekymmer. Men det är mycket roligare att se Mollys framsteg. Bara att se de första stegen i gåstolen gör mig så glad. Nu vill man ju helst vara hemma.

Jag har funderat på det där lite. Är man kvinnlig skidåkare och får barn finns det ju en slags fysisk mammaeffekt då kroppen mobiliserar krafterna på ett helt nytt sätt, men på pappasidan finns det ju inget liknande fysiskt, men kanske psykiskt? Visst, Johan säger att skidåkningen inte är prio ett längre, men samtidigt är skidåkningen inte allt och på så sätt kan han vara mer avslappnad kring världscupcirkusen. Det är ju lite svårare att applicera samma teori på Anders Södergren eftersom han haft det så struligt med skador och andra besvär sedan han blev far, men det stämmer säkert in på honom också.

Själv har jag inga barn och har ingen aning om hur det känns att få en knodd, för mig är det rätt så abstrakt och jag har svårt att relatera till hela situationen, men det verkar ju onekligen som att folk förändras rejält.

Nu hoppas vi bara att Olsson inte prioriterar bort allt för många tävlingar i vinter, vi vet ju att han kommer avstå Tour de Ski.

Etiketter: