09 november 2011, av Oskar

Längdåkare nominerade till idrottsgalan

Som vanligt har vi ett gäng längdåkare som blivit nominerade till Idrottsgalan. Marcus Hellner har lyckats få två nomineringar: årets manlige idrottare och årets prestation. Charlotte Kalla och Ida Ingemarsdotter är nominerade i kategorin årets lag. Sen så är även Jocke Abrahamsson och Rikard Grip är nominerade i kategorin årets ledare/tränare.

Moståndet inte så himla stort, eller hur? Hellner skulle kunna ta hem, men eftersom längdåkningen hade storslam förra året (årets manlige, årets kvinnliga, årets lag, årets ledare) kanske man låter andra sporter synas lite mer i år?

Vad tror ni?

Eftersom orientering ligger nära mitt hjärta (idrotten jag utövar själv) hoppas jag även att Helena Jansson blir årets kvinnliga idrottare och att Tove Alexandersson tar hem nykomlingspriset.

Läs mer: zport.se, svt.se

18 kommentarer till ”Längdåkare nominerade till idrottsgalan”

Nä, tror inte det blir några priser för längdåkarna i år.

Rolf-Göran och fotbollstjejerna är väl ganska självskrivna till sina priser. Årets prestation kan visserligen slå lite hursomhelst, men Hellner ligger nog ändå sämst till av dom fyra kandidaterna. Och då återstår bara tränarna, som dock har en liten, liten chans.

Å andra sidan är det lite svårt att förstå juryn ibland. Zlatan är nominerad till årets manlige idrottare, medan Hamrén och Wennerby inte finns med bland tränarna. Konstigt tycker jag, vad tycker ni?

Inlagd: 2011-11-09, 13:13
Skriven av: Manne

Håller med om att det ser tufft ut och att största chansen är på tränarsidan. Zlatans nominering är ok, bara han inte vinner. Jag tycker faktiskt att Hellners prestation var enorm (jag menar: sättet han gjorde det på), men håller Tessans ”comeback” efter silvret och herrlandslaget underbara Hollands-match ungefär lika högt. Känns som om fotbollen alltid har ett ”övertag” i dessa situationer, även om jag inte riktigt kan motivera varför.

Jerringpriset ska ju också delas ut, men där har vi inga nominerade än. Kanske att SSF kan mobilisera röster precis som ”det andra” SSF gjorde förra året (egentligen i år)?

Inlagd: 2011-11-09, 13:32
Skriven av: toriv

Tror att Hellner har störst möjlighet att få pris och då för årets prestation. Killen tog ju VM-guld i lejonkulan Kollen på ett högst imponerande sätt!

Tror annars inte att det blir flera priser till längd, av skäl som redan nämnts ovan.

Inlagd: 2011-11-09, 15:43
Skriven av: Jörgen

Som skidnörd och orienteringsutövare så hoppas man ju såklart att dessa sporter ska ta all priser men tror tyvärr att ingen av dessa kommer klara av motståndet. Den med störst chans är nog marcus hellner och förbundkapterna.

Inlagd: 2011-11-09, 17:25
Skriven av: Markus

Tror nog Hellner och förbundskaptenerna har störst chans bland längdåkarna. På lagsidan lär nog damlandslaget i fotboll ta det för dito i handboll. Helena Jansson lär ta hem dampriset, Moa Hjelmer som årets nykomling och Tessan som årets prestation.

Inlagd: 2011-11-09, 18:49
Skriven av: swestam

Alshammar eller tar Ekholm tar priset bland tjejerna. Damfotbollslandslaget är självklara som årets lag. Moa Hjelmer bör bli årets nykomling. Årets prestation och bästa manliga känns ganska öpen. Förbundkaptenerna fick priset förra året så tror inte dom får det iår igen.

Inlagd: 2011-11-09, 20:13
Skriven av: Stefan

Jag hoppas på Hellner för årets prestation när han avgjorde i sin egen backe i Holmenkollen.

Inlagd: 2011-11-09, 21:23
Skriven av: Joel Burman

Tittade precis lite på nomineringsförslagen till idrottsgalan och faktum är att hela landslagsledningen (dvs. Hans-Eric Schultz, Joakim Abrahamnsson, Rikard Grip och Larry Poromaa) var nominerad. Varför de sedan tog bort Hans-Eric och Larry vet jag inte…

Inlagd: 2011-11-17, 00:04
Skriven av: toriv

Nomineringförslagen….”Varfør de sedan tog bort Hans Eric och Larry vet jag inte”…….Men hvilken pris skulle de gi Larry P?…Fiaskopriset…

Inlagd: 2011-11-17, 11:09
Skriven av: tolsrav

[…] Vad kan det nu betyda? Jo! Ikväll är det ju idrottsgala igen, som vanligt i Globen. Vi har skrivit om det tidigare. Nomineringarna hittar ni här. För ett par år sen var jag på plats, en ganska sömnig […]

Inlagd: 2012-01-16, 13:32
Skriven av: » Ovanligt många skidåkare i huvudstaden « Skidpepp

Toriv; både Hellner och Ingemarsson/Kalla är nominerade till Jerringpriset. Och DN spekulerar i att Hellner tar hem det.

Inlagd: 2012-01-16, 13:55
Skriven av: Aliide

Det skulle inte förvåna mig om orienteringsförbundet gör en samlad aktion och röstar jerringpriset till Helena Jansson.

Inlagd: 2012-01-16, 14:13
Skriven av: Manne

Alla skidvänner får gå inn och ge sin röst till Hellner! Det har jag gjort.

Inlagd: 2012-01-16, 14:40
Skriven av: Stefan

Glöm inte Jerringpriset!

Ida Ingemarsdotter / Charlotte Kalla, skidor – 099-206 01

Marcus Hellner, skidor – 099-206 05

Gillar inte organiserad röstning i någon form, så Du och bara Du väljer vem du vill rösta på… Hoppas varken Simförbundet el orienteringsdito (som Manne trodde) går ut till sina aktiva och uppmanar/uppmuntrar dem att rösta på ”sin” kandidat!

Tror förövrigt det faktum att Längdlandslaget tog storslam förra året har någon större betydelse, tror inte på någon särskild rättviseaspekt vad det gäller Idrottsakademin. Men vad vet jag?

Inlagd: 2012-01-16, 15:03
Skriven av: Aliide

Jo, orienteringsförbundet har kört stenhård lobbying bland orienterare. Man har till och med en egen sajt för det hele: rostapahelena.com.

Inlagd: 2012-01-16, 15:58
Skriven av: Oskar

Det ser man…

Jerringpriset brukar ju kallas folkets pris. Det blir intressant om det vinns av en idrottare som en majoritet(gissar jag)av dom som ser på idrottsgalan inte skulle känna igen, eller veta vad hon sysslar med.

Inlagd: 2012-01-16, 16:54
Skriven av: Manne

Jag imponeras mest av att någon idrottare går dit frivilligt. Mera seg och tråkig fest får man leta efter.

Inlagd: 2012-01-16, 17:23
Skriven av: nisse

Suck, jag tycker faktiskt det är så otroligt tråkigt. Varför håller man på så här? Hur känns det att vinna ett pris och låtsas som att man fått svenska folket. När man är fullt medveten om att det finns en sajt (/jag har en sajt? Vem fan står bakom?)

”Som vanligt låter Sveriges Radio svenska folket avgöra vem eller vilka som ska få Jerringpriset, Radiosportens pris för årets bästa idrottsprestation.

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Jo, tjena! Doping är heller inte tillåtet inom sportens värld!

Inlagd: 2012-01-16, 18:04
Skriven av: Aliide

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values