Skidpepptipset: Vinnare – Hanne!!!


Årets tipsdrottning i Skidpepptipset blev Hanne. Hennes slutpoäng blev hela 234,5 p! Grattis säger vi samtidigt som vi ställde några frågor!

Namn: Hanne
Ålder: 29 år
Bor: Oslo

Vilket är ditt bästa minne från skidsäsongen som gått?
Hele VM var jo som en drøm for norske langrennsentusiaster, men høydepunktet må vel bli Johaugs gull på tremila. Norsk knockoutseier i kollen, og endelig ble det strålende vær. Bedre blir det ikke!

Hur startade ditt intresse för längdåkning?
Jeg er vokst opp i en ”langrennsfamilie”, så både det å se på og gå på langrenn har alltid vært viktig for meg.

Vilken är din egen bakgrund inom längdåkning. Åker du skidor själv och isåfall i vilken omfattning?
Jeg gikk aktivt til jeg var 14, da ble jeg lei og bestemte meg for at gutter, fyll og fjas var mye morsommere. Et valg som jeg i ettertid er veldig fornøyd med, selvom jeg elsker å gå på ski hadde jeg aldri talent eller viljestyrke nok til å bli en eliteutøver. Nå utnytter jeg nordmarkas fantastiske natur og går på ski så ofte jeg kan og gidder.

Hur har din taktik sett ut i tipstävlingen?
I begynnelsen av ”tipstävlingen” var taktikken bare å sette opp de jeg mente var best i de forskjellige øvelsene, men etterhvert brukte jeg mye tid på å sjekke ut om baneprofilen og forholdene passet de forskjellige utøverene. Etter VM safet jeg vel også en del, og tippet mot min egen overbevisning for å ikke tape for mye poeng til konkurrentene.

Vem är säsongens bästa kvinnliga respektive manliga skidåkare och varför?
At Bjørgen har vært årets beste kvinnelige utøver er der vel ingen tvil om, hun har vært fullstendig overlegen i nesten alle renn i år. For mennene er jevnere, men siden Northug har best resultater tilsammen i år, mener jeg at han må bli den beste mannlige utøveren. Det blir for vanskelig å gjette på hvordan Cologna hadde gjort det i VM med bedre ski, så jeg velger å la resultatene telle.

Hur ser du på längdåkningens utveckling mot färre intervallstarter och nya tävlingsformer?
Jeg synes både at TDS og fellesstartene er gode tilskudd til sporten, men det er synd at det ikke lenger finnes noen lengre distanser med intervallstart. Minitourene har jeg ikke så veldig sansen for.

Varför tror du att två norrmän vann tipstävlingen?
At to nordmenn vant er vel mest flaks, men årets sesong har til dels vært preget av nordmenn og det kan jo tenkes at vi vet litt mer om de norske utøvernes styrker og svakheter.

Hur ser din taktik ut inför nästa säsongs tipstävling för att kunna försvara segern?
Neste år har jeg tenkt til å fortsette og tippe sent, så jeg får med meg hvordan forholdene er. Ellers skal jeg bli mer offensiv og satse mer på outsiderne, det er i hvertfall planen, men det er mulig konkurranseinstinktet tar over hvis jeg har en mulighet på seieren også neste år.

Etiketter: