Skidpepptipset: Andraplats – Tolsrav

Silvret gick till norrbaggen Tolsrav som börjar med att berätta lite om sig själv:

Jeg heter Ole Varslot, bor i Verdal, Nord-Trøndelag, er 61 år, gift, har en datter og to barnebarn. Jeg har egen taxi, som jeg har kjørt i 39 år. Begge barnebarna er aktive på ski, noe jeg selvsagt synes veldig om.

I fjor bygde vi hytte(stuga), og tomta ble kjøpt av Lorns Skjemstad på Inderøya, nabokommune til Mosvik og Petter Nordthug. Lorns Skjemstad er en kjent skiløper i Norge, da han deltok i OL i 64 og VM i 66 i Oslo, han var og Norgemester på 3 mila i 65.

Vi har 6 hunder av rasen tibetanske spaniels her heime, vi driver med litt avel og utstillinger med disse, så det blir endel reising rundt om.

Vilket är ditt bästa minne från skidsäsongen som gått?
Mange store idrettsprestasjoner i langrennsporet 2010/2011. Men, Therese Johaug`s klatring i Final Climb i Tds, det er noe av det sykeste jeg har sett, så lenge jeg har fulgt med i langrennsporten. Utrolig idrettsprestasjon!

Hur startade ditt intresse för längdåkning?
Jeg er vokst opp på gård med fjellet som nærmeste nabo, så når høsten og vinteren kom, var ski hovedinterresse nr. 1. Vi gikk på ski hver dag til og fra skolen, likedan i friminuttene. Når OL i 1960 ble arrangert, og Håkon Brusveen overraskende tok gull på 15 km, det var fra den dagen min store interresse for langrenn startet.

Vilken är din egen bakgrund inom längdåkning. Åker du skidor själv och isåfall i vilken omfattning?
I dag har jeg nærmest lagt skia på hylla, sorry! Kun på hobbybasis….

Hur har din taktik sett ut i tipstävlingen?
Utelukkende går det på løpere som jeg mener er i form, likedan løpere som kanskje har en stigende form, dagsformen er værre å forutsi.

Vem är säsongens bästa kvinnliga respektive manliga skidåkare och varför?
Jeg er selvsagt norsk patriot, men den beste løper skal takle sesongens viktigste løp. I året 2011 var VM i Holmenkollen, det viktigste for samtlige deltagere i mine øyne. Derfor er svaret for damene Marit Bjørgen, og for herrene Petter Northug!

Hur ser du på längdåkningens utveckling mot färre intervallstarter och nya tävlingsformer?
Har ingen motforestillinger når det gjelder masstart, den værste forandringen er at man har byttet ut den mest spennende mesterskapsøvelsen 50 km intervallstart ut mot den nye øvelsen(untatt de siste 3 min.)nemlig 50 km fellestart.

Varför tror du att två norrmän vann tipstävlingen?
Når man er normann, tipper man mest på norske utøvere, og som sesongen 2010/2011 har vært, var vel de norske litt bedre enn sine konkurrenter, når man ser bort ifra Tds.

Hur ser din taktik ut inför nästa säsongs tipstävling för att kunna behålla pallplatsen?
Ingen taktikk på nåværende tidspunkt, men kanskje jeg skal legge inn mitt tips 30 sekunder før tipsstopp?:-) Ingen må føle seg truffet…..

Någonting annat du vill tillägga?
Tds er en fantastisk konkurranseform, men at verdenscupen skal bli avgjort bare på en uke(for mange verdenscuppoeng), når sesongen er så lang, gjør at jan/feb og mars, blir lite interresant både for løpere og publikum. Spesielt i en sesong uten mesterskap.

Etiketter: