06 mars 2011, av Oskar

Hellner är cool

Hellner efter vinst
Hellner gillar att ta ut sig rejält. Här efter hans första vc-vinst uppe i Gällivare

Tomas Pettersson på Expressen har pratat med Marcus Hellner om detaljhysteri: stavspets-slipningar och datasimuleringar av banorna. Marcus skiter i allt det där.

”Då är det bättre att jag går och ser en film. Eller drar i väg med skotern. Då skulle jag i alla fall må bra.”

Han har en skön inställning till sporten. Att vara som Gunde verkar inte stå högt i kurs:

”Skulle jag stå där som Gunde och slipa stavar skulle jag bara känna: Men hallå? Vad är det egentligen jag håller på med? Det här ger ju mig ingenting.”

Inför dagens lopp är han lugn, men vet att det kommer bli jobbigt. Men:

”Tidigare när jag åkt femmilar har jag inte riktigt pallat. Inte varit riktigt beredd. Utan åkt omkring och varit skraj för att bli trött. […] Jag har lovat mig själv att kämpa hela vägen. Även efter det börjat göra ont.”

Lycka till Hellner!! Hoppas du plågar till dig en medalj!

10 kommentarer till ”Hellner är cool”

Såg precis inför femmilen intervjun med Marcus Hellner. Han låter rätt täppt i näsan faktiskt??

Inlagd: 2011-03-06, 12:26
Skriven av: Joel Burman

Ja, da er det klart for manndomsprøven! 8.3 km som skal kjøres 6 runder.. barneskirennene er historie!!!

Inlagd: 2011-03-06, 12:39
Skriven av: tolsrav

Joel, jag skulle också låtit täppt om jag kört 5 mil…

Inlagd: 2011-03-06, 22:37
Skriven av: Aliide

Aliide: Detta var innan loppet.

Inlagd: 2011-03-06, 22:41
Skriven av: Joel Burman

Joel: låt dig inte begränsas av kausalitetsspöket.

Inlagd: 2011-03-06, 22:50
Skriven av: toriv

Kausalitetsspöket? Jag försöker inte hitta nån orsak till att han kör dåligt idag (det har Larry gjort genom att valla bort hans superform), var bara orolig att han kör en femmil om han är täppt i näsan. Låter inte som den smartaste grejen direkt.

Inlagd: 2011-03-06, 22:52
Skriven av: Joel Burman

Joel: mitt inlägg var ett rätt skämtsamt sådant, helt i klass med dina egna (om jag får bedömma själv). I vilket fall: strunta i det. Med tanke på att Hellner inte är särskilt förtjust i femmilar så tror jag inte han skulle riskera något genom att köra med förkylning, han känns smartare än så. Tror för övrigt på att han hade haft god medaljchans om han inte hade tröttnat på tråkkörningen. Förstår honom dock.

Inlagd: 2011-03-06, 23:04
Skriven av: toriv

Ok jag fattade inte vad kausalitets spöke betyder och är för lat för att googla ikväll.

Inlagd: 2011-03-06, 23:09
Skriven av: Joel Burman

Vi droppar det helt enkelt…

Inlagd: 2011-03-06, 23:14
Skriven av: toriv

haha ok

Inlagd: 2011-03-06, 23:15
Skriven av: Joel Burman

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values