Andra guldet till Marit, Rydqvist sexa!!

Om ni tyckte det var svårt att följa skidåkarna i dimman från TV-sofforna, ja då ska ni veta hur det är att följa tävlingen som en stressad bloggare som kommer för sent till start och inte vet vart han ska ta vägen!!

Mer om mig sen. Nu ska vi prata langrenn!

Marit dunkar in sitt andra guld detta VM, hur många tror ni det blir? Man kanske borde ha en tipstävling om det, eller det kanske är för lätt – allt?

Kowalczyk slet ihop ett välförtjänt silver och Duracellhaug fick bronset. Sedan var dröjde det en liten stund i dimman innan fjärde dam dök upp. Till vår stora glädje var det Charlotte Kalla!

Eftersom jag själv missade större delen av loppet vet ni bättre själva hur det utvecklade sig, men damkaptenen Grip sa efteråt att han var riktigt nöjd med Kallas åkning, speciellt under den klassiska delen. Men, det märktes att Kalla inte var i fokus idag för honom. Istället började han prata om en annan svenska, nämligen Maria Rydqvist, som chockade hela världseliten med sin sjätteplats:

”Helt fantastiskt va skidor hon åker, och vilken kämparmänniska hon är som sliter och sliter hela tiden och verkar aldrig bli trött!”

Rydqvist själv trodde aldrig att det kunde gå så bra:
– Bättre än i drömmarna!

Men, hur kunde det gå så här bra?
– Jag vet inte! Jag litade på att jag skulle vara i form idag. Och så var jag det.

Och det tänker du vara under tremilen också?
– Det ska jag vara! säger hon självsäkert och skrattar glatt.

Formen verkade vara så pass god även den klassiska delen gick galant:
– Det var framförallt klassiskt som gick helt fantastiskt bra idag och jag hade så himla bra skidor i klassiskt! Det var underbart! Det känns så kul nu med fortsättningen. Nu kan jag gå in med ett lugn och det ska bli superkul att åka stafett på torsdag.

Angående dimman:
– Man hörde att det var mycket folk ute, men man såg dom inte!

Sätter du högre mål nu inför tremilen?
– Ja, det får jag väl göra, för det var egentligen tremilen jag hade störst förhoppning om!

Till slut berättar hon att hon gärna skulle vilja åka hem från Norge med en medalj. Frågan är bara om det blir i stafett eller tremilen? Eller både och?

Sara Lindborg, 29:a idag, kanske ni hade hoppats mer på, men faktum är att placeringen hennes är en bättre än hon någonsin gjort i skiathlon. 30:e var hennes bästa tidigare, från Falun. Som vanligt gick det bättre i den klassiska delen:
– Klassiska delen är jag nöjd med, skate-delen är jag inte nöjd med.

10 klassiskt är hon tveksam om hon kommer få köra:
– Vi får väl se. Jag vill ju i alla fall åka!

Anna Haag, tia idag swischade förbi den delen där jag stod i snöovädret men jag hörde att hon sa att hon gjorde så gott hon kunde. Det räckte inte hela vägen fram till pallen idag men hon kommer tillbaka tror jag, var så säkra!

Sen får vi ju inte glömma den svenska som åkte bäst idag! Charlotte Kalla. Fyra av fem äpplen gav hon sig själv i betyg i dag i SVT och det var väl också vad jag skulle gett henne också, fast kanske fyra pepp utav fem!

Trots att Kalla sparkade iväg skidan i växlingen hade hon faktiskt inte sämst tid där! 38 sekunder, 37:e tid, från stav till stav (hehe) hade hon i skidbytet. Haag var ännu sämre, 40 sekunder! Det är nästan tio sekunder sämre än snabbast idag: Sarasoja!

Till slut tre svenskor bland de tio bästa i ett mästerskap. Det måste väl ändå vara något som inte hänt på ett bra tag?! Jag är nöjd, även om jag inte såg ett skit av själva tävlingen. Hoppas ni hade det bättre där hemma i stugorna…

Resultat
1. Marit Bjørgen
2. Justyna Kowalczyk
3. Therese Johaug
4. Charlotte Kalla
5. Marianna Longa
6. Maria Rydqvist
7. Nicole Fessel
8. Aino Kaisa Saarinen
9. Kristin Størmer Steira
10. Anna Haag
30. Sara Lindborg

Hela resultatlistan

Återkommer om en stund med lite bilder från dagen. Inga höjdare men några ska jag nog kunna skrapa ihop!

Läs mer: Aftonbladet 1 2, Expressen.

Etiketter: