Haag och Jönsson bloggar för Aftonbladet


Foto: Aftonbladet

Den senaste tidens stora grej verkar vara att de aktiva åkarna ger sig av till sponsrade bloggar och håller till där ett tag. Senast i raden är Anna Haag och Emil Jönsson som ska blogga och skriva krönikor under VM för Aftonbladet. Skillnaden mot deras vanliga bloggar är att de inte ska skriva så mycket om själva tävlandet utan allt annat. Haag:

”Det blir en inblick i vad som händer bakom kulisserna, när inte den vita tävlingsdräkten är på. När vi går runt i våra vanliga kläder. Tankar och känslor före och efter loppen, en mer nyanserad bild av vad vi egentligen håller på med.”

Jönsson:

”De ska få se vår syn på livet under ett VM. Vad gör vi om dagarna, hur förbereder man sig, vad äter Kalla till frukost? Lite sådant kan vi bjuda på och lite bilder hoppas vi att det blir.”

Personligen älskar jag när de aktiva berättar hur det är utanför spåret. Det finns inget tråkigare än inlägg som ”Idag har jag tränat så och så många timmar.” Fast samtidigt består större delen av deras liv av träning så visst måste de innehålla en hel del av den varan också. Men bara de där korta videobloginläggen som Marcus Hellner brukar lägga ut på sin blogg på nyheter24.se är ofta jävligt bra och roliga! Kort och enkelt.

Läs mer: Aftonbladet, Själva bloggen