Skidpepp tar VM-tempen (del 3)

temp.jpg

Snart är det dags. I veckan börjar årets höjdpunkt i Oslo. Nu sticker vi upp termometern i åkarna och tar en sista formkoll på VM-laget. Läget är något svårbedömt eftersom det bara varit en tävlingshelg sen SM och enstaka lopp kanske inte ger hela bilden. Ta det med en nypa salt och låt diskussionerna om VM-laget börja!! Nu börjar det snart!

Stekhet

1. (↑10): Daniel Rickardsson: Överlägsen på den jämnaste distansen i världscupen senast. Oddsen för att Richie tar medalj har sjunkit rejält.
2. (↑5): Emil Jönsson: Vinst igen, nu är det bara mästerskapsspöket som står mellan Emil och en medalj.
3. (↓1): Markus Hellner: Stod över 15 km klassiskt men en fin insats i sprinten visar att formen är där den ska.
4. (↑11): Ida Ingemarsdotter: Visade med sin finfina femteplats att hon är grym på att toppa formen. Åkte säkerligen till sig förstasträckan i en stafett vilket borde ge en medalj om alla är friska.

Varm

5. (↑8): Charlotte Kalla: Helt okej på 10 km i Drammen, bättre i sprinten. Känslan är fortfarande att det finns mer att hämta.
6. (↓4):Maria Rydqvist: För första gången på länge såg åkningen inte så där sprudlande ut för Maria. Dock är hon bättre i fristil.
7. (↓2):Jesper Modin: Ställde inte upp i sprinten i Drammen och är därför svårvärderad. Sett bra ut hela säsongen och det blir ingen överraskning om Modin är med i sprintfinalen.
8. (↓3): Anna Haag: Samma känsla som med Kalla, bra men inte tip-top. Har egentligen medaljchans i alla lopp utom den individuella sprinten.
9.(↓6): Hanna Falk: Såg bra ut i Drammen tills Falken slutade åka. Yrsel var förklaringen men Falk har twittrat om att hon är okej. Lite OS-vibbar för en kort stund men förhoppningsvis är det inget att oroa sig för.
10. (↑14): Mats Larsson: Det känns som om att Mats är sjuk oftare än han är frisk. Ändå lyckas han på något konstigt sett komma tillbaka snabbt. Får starta i sprinten efter det fina loppet i Drammen som ledde till en final.

Ljummen

11. (↓7): Tiio Söderhielm: Startade inte i Drammen på grund av sjukdomskänningar. Har inte hört några nya rapporter.
12. (↑18): Sara Lindborg: Äntligen lossnade det lite för Lindborg. En riktigt bra 16:e plats i tuff konkurrens. Tyvärr för Sara gjorde Ida sitt livs lopp och snodde förmodligen stafettplatsen.
13. (↓12): Hanna Brodin: Hanna känns tyvärr lite ojämn. I Drammen gick det inget vidare – ut redan i kvalet.
14. (↓9): Johan Olsson: Kämpar för att få till formen inför favoritdistansen 15 km i VM. Efter SM blev det magsjuka och i Drammen blev det okej men inte mer.

Kall

15. (-): Jens Eriksson: Inga poäng i Drammen tyvärr. Blir ingen sjuk blir det nog bänknötning för Jens i Oslo.
16. (-): Lina Andersson: Det lossnar inte för Lina som rök redan i kvarten i Drammen och körde bort sin chans att få starta i den individuella sprinten.
17. (-): Anders Södergren: Oroväckande att det inte blir bättre resultat för Anders. Frågan är om Södergren kapacitetsmässigt platsar i ett stafettlag. Har dock rutinen!
18. (↓13): Teodor Peterson: Näee det blev ingen rolig dag för Peterson. Nu blir han istället reserv om någon sprinter blir sjuk.
19. (-): Britta Johansson Norgen: Tyvärr ingen förbättring sen sist.

Etiketter: