Några bloggare om gårdagen

blondinbella1.jpg
Vi väntar fortfarande på Blondinbellas kommentar tills vidare får ni nöja er med dessa:

Som ni vet har de flesta av våra blågula toppåkare numer egna bloggar där de skriver om sina liv i spåren. Tänkte att det kunde vara intressant att se vad några av dem hade att säga om gårdagen.

Ida Ingemarsdotter:

”Känslan i koppen var bra kändes lugnt och stabilt försökte helt och hållet göra mitt eget lopp och åka lugnt och sansat, och stödet ute i skogen kan jag heller inte klaga på vilken publik det finns här i Norge folk överallt och alla skricker och hejar på ett eller annat sätt =) Detta gillas starkt! Men jag tror det finns mer att plockar ur ;) var inte alls lika död efter målgång som för 2 veckor sedan i Sundsvall och det är positivt.”

Anna Haag:
Redan när jag testade skidorna i morse kände jag att kroppen inte kändes som igår, men jag har varit med om tidigare att när väl nummerlappen kommer på bli känslan och farten en annan, så jag hade inte givit upp innan start. Stack iväg med känslan av gårdagens fartdrag. Ganska snart insåg jag att den känslan skulle jag få leta långt efter idag. Det var att slita från första stavtaget till det sista. Känslan att känna sig stark när stavarna körs i backen, känslan av att man bara flyger fram av tekniken var långt, långt borta. Men igår kände jag den.

Markus Hellner:
Daniel krossade verkligen allt motstånd under dagens lopp. Riktigt imponerande! Härligt att han visar form trots rejäl träning på höjd. Det var nog länge sedan det var en så stor segermarginal. Blev ju själv riktigt sugen att åka när jag såg tävlingen. Kände mig som en hungrig varg som också vill ut å jaga..

Jag behöver ju ändå inte vänta så länge tills det blir dags för jakt, för imorgon är det dags för sprint. Har inga speciella förhoppningar inför imorgon, utan jag vill ha en bra känsla i skidåkningen både tekniskt och taktiskt. Allt fokus ligger just nu på VM så det här loppet får bli en bra och viktigt genomkörare. Ser hursomhelst fram emot att tävla!

Maria Rydqvist:
Min känsla idag var ok. Jag tappar även idag en del på slutet och borde kunna göra det något bättre där. Annars var tekniken bra och flytet ungefär som förväntat. En 27.e plats med lite för långt till täten men inte upp till 16.e plats. Täta sekunder placeringarna omkring mig både uppåt och neråt. Jag åkte inte lika bra som på SM men det går fortfarande bättre än i början av säsongen vilket jag finner KLART positivt. Jag åker alltsomoftast lite bättre på klättringsbanor och lite sämre på ”fina skidåkningsbanor” som denna. Normales

[…] Det blev att traska upp till målet igen istället för att resa hem. Inbjuden till juryn för att kolla på video från dagens lopp. Juryn menar att jag tagit skateskär i en utförskurva utan spår utmed banan. Inte mycket menar de, men tillräckligt för att bli diskad helt enkelt.

Baaa.

Jag hade ärligt inte mycket att säga om saken mer än att det var ett väldigt svårt ställe att veta hur man ska åka på med denna kurva utan spår. Jag har absolut inte medvetet tagit felskär (skjutit ifrån bakåt mer än att göra riktningsförändring) och även fast det var aningen hårt för att vara så marginellt, får jag ändå säga att det är bra att juryn är hård.
.”

Anna Olsson (om Johan):
Dagens lopp över 15 km klassisk åkning blev inte vad Johan hoppades på innan han åkte till Drammen. Benen var trötta och det rätta klippet i benen fanns inte där. Mycket strul har det varit denna säsong men nu är det bara att göra allt de sista dagarna fram till VM för att kunna klättra i resultatlistan. Hem och hämta ny kraft och energi.

Charlotte Kalla:
Dagens lopp var stabilt och jag är nöjd med min insats. Min plan var att öppna offensivt och så blev det också då jag låg bra med de första kilometerna. Jag hade en svacka under mitten av loppet som jag lyckades vända under de sista kilometerna. Det riktiga trycket har inte riktigt hittat hit till mina ben och jag upplever idag att skallen önskade att ha ett bredare register i fartväxlingar över krönen än vad kroppen kunde utföra. Men farten finns defentivt i kroppen, det känns lovande!