17 december 2010, av Oskar

Expressen har träffat Legkov

När Expressen träffar ryssen Alexander Legkov är det oundvikligt att man kommer in på dopingfrågan. Men Legkov slår ifrån sig allt vad doping heter och levererar denna kommentaren: ”Doping är inget alternativ för mig. Jag tränar hårdare än alla andra i stället.” Jag hoppas innerligt att grabben är ren, för han verkar vara rätt så skön. Speciellt efter den härliga kommentaren på en presskonferens för ett tag sedan:

– I’m waiting for you, Petter!

Tydligen tränar han snuskigt mycket (eller är det bara kaxigt snack?) och håller sig utanför landslaget och därför har han inte full koll på om dopingen har försvunnit bland de ryska utövarna. Han är dock glad att en hel del ryska ledare rök förra säsongen då man rensade upp i dopingträsket.

Men den sista frågan Expressen ställer, om han själv blivit erbjuden dopingpreparat, känns svaret konstigt. ”Nej, aldrig” säger han och det känns ju inte helt ärligt måste jag säga? Jag menar, med tanke på hur mycket doping som verkar ha florerat bland i det ryska landslaget senaste åren måste han väl ändå blivit erbjuden något någon gång. Hade kanske varit mer slipat att säga, ”ja, men jag skulle aldrig tacka ja” eller något sådant. Äh jag vet inte. Han kanske sluppit all skit.

Hur som helst gillar jag Legkov. Håller tummarna för att han är och varit ren.

Läs mer: Expressen

13 kommentarer till ”Expressen har träffat Legkov”

Jag gillar också Legkov mycket och jag tycker att det är såååå tråkigt att han talar så dålig engelska. Det är svårt för gemene man att knyta an till en idrottman som inte kan kommunicera.

Men han är en fantastisk idrottsman. Legkov är benhård. Precis som en riktig skidåkare ska vara. Han är en Södergren upphöjt till 3. Aldrig rädd för att göra jobbet. All respekt till honom. Om han är ren dvs. Och det måste man ju ändå utgå ifrån.

Inlagd: 2010-12-17, 21:05
Skriven av: Gabriel

All respekt till Legkov (utgår ifrån att han inte är dopad) men varför håller han sig utanför landslaget? Saknar den följdfrågan från journalisten.

Inlagd: 2010-12-17, 21:27
Skriven av: Jörgen

Man är ingen riktig ryss om man ler efter framgångar. Som ryss ska man vinna och ha ett minspel som visar på exakt ingenting.

Inlagd: 2010-12-17, 21:34
Skriven av: Sixten

Ryssar ler aldrig, det är samma uttryck och röst oavsett om man är på begravning eller just ha vunnit OS-guld ;). Skämt åsido, jag hoppas verkligen Legkov är ren men tyvärr litar jag inte ett dugg på ryska längdskidåkare…

Inlagd: 2010-12-17, 22:11
Skriven av: Sara

Har aldri likt Legkov. Hovedsaklig fordi jeg er overbevist om at han doper/har dopet seg. Dernest fordi han ikke går pent på ski. Mine utenlandske favoritter er Hellner og Cologna. Fantastiske skiløpere.

Og ja – jeg er klar over at Legkov ikke har testet positivt – ennå.

Inlagd: 2010-12-17, 22:23
Skriven av: gif

”Och han kan sopa rent i VM i Oslo” som det står i ingressen känns ju som en klar överdrift. Den enda som jag tror kan sopa rent på herrsidan är Northug. Och på damsidan ska det också finnas en duktig tjej har jag hört.

Inlagd: 2010-12-17, 22:45
Skriven av: Manne

gif:
Vad har du för bevis mot Legkov som ingen annan har?

Inlagd: 2010-12-18, 08:32
Skriven av: Tobbe H

Gabriel; dålig engelska.
Tyvärr men det går ofta lite bättre med tyska.
Å andra sidan är tyskan snart ett bortglömt språk i Sverige.

Märkligt? att det är så mycket lättare att tala med ryska orienterare.
Ta t.ex. speakerintervjun med ukrainaren Pavlo Ushkvarok på årets 25-manna som visade att det går om viljan finns.

Jag skrev om att jag talat med min ryska väninna tidigare i veckan.
Två saker:

1.Legkov tycker att Välbe borde städa ännu mera runt landslaget. Därför står han troligen utanför.

2.Det börjar blåsa nya vindar i rysk längdåkning. Några av hennes bekanta har under hösten för första gången testats out-of-competition.

Inlagd: 2010-12-18, 11:03
Skriven av: Elin

Det är faktiskt ganska märkligt att svenska journalister som jobbar med att intervjua utlänningar ofta endast kan engelska. När jag gick gymnasiet, det är länge sedan nu, hade vi tre främmande språk på schemat, och jag gick ändå naturvetenskaplig linje (det är så länge sedan att det kallades reallinje då). Tiderna förändras och inte alltid till det bättre.

Inlagd: 2010-12-18, 11:38
Skriven av: Tobbe H

Håller med, vill också hejja på ryssarna och uppskatta deras framgångar. Fast alla doingrykten ställer till det.

Inlagd: 2010-12-18, 13:01
Skriven av: Sandra

Ska Vylegschanin (eller hur det stavas) få 17000 spänn nu? :-)

Inlagd: 2010-12-18, 17:31
Skriven av: Jensa

Jensa: 170 papp ska det vara och nej det gäller bara den svensk som spurtslår Petter (och vinner loppet).

Inlagd: 2010-12-18, 18:44
Skriven av: Jörgen

Vid vilken ålder börjar längdlöpare att dopningstestas från FIS-håll? Är det som förstaårsjunior (när man reggas hos FIS) man kan tvingas testas?

Jag spekulerade lite om hur tidigt man teoritiskt kan dopa ungdomar för att ge dem ett försprång, och när man då blir tvingad till att sluta för att vara säker på att inte torska.

Inlagd: 2010-12-18, 18:48
Skriven av: Sixten

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values