10 december 2010, av Oskar

Inför tävlingarna i Davos

200px-davos_wappensvg.png Inte konstigt att det brukar gå bra för Sverige i Davos. Ortens vapensköld är ju gul och blå!

Fast man kan ju undra om de nyligen bytt ut den med tanke på sjukstugan som svept in i svensklägret. Status just nu är att varken Johan Olsson, Anna Haag eller Charlotte Kalla startar under lördagens distanslopp 10/15 km klassiskt. Det finns en liten chans att någon eller båda tjejerna kör sprinten på söndagen, men jag tvivlar. Det blir Markus Ottosson som ersätter Olsson på lördag och Lina Andersson som tar Haags plats. Ska bli intressant att se vad Lina kan göra. Vill hon åka stafett är det här ett bra tillfälle att visa upp sig på.

davos5km.png
davoshojd.png

Distansbanans slinga är 5 km, damerna åker två varv och herrarna tre. Som ni ser är halva slingan uppför och sedan bär det nedför igen mot stadion. Kanske inte så bra masstartsbana men med individuell start funkar det fint. Senast man åkte klassiskt här tog ju Johan Olsson hem det och Södergren blev trettonde. Den här gången blir det ingen seger av Olsson eftersom han är sjuk, men den kan mycket väl gå till någon annan gulblå. Daniel Rickardsson tror jag på först och främst. Han kommer bli farlig!

Apropå Rickardsson, krönikör Karlsson har utrett(?) Daniels efternamn på sin twitter:

”Enligt uppgift heter han Rickardsson. Men vill heta Richardsson. Alltså borde han heta Richardsson. Fast i passet står det Rickardsson….”

Marcus Hellner skriver i sin nya blogg:

”Känner mig inte i bästa form men jag har tränat på rätt bra sista veckorna så det är väl lite enligt plan. Tanken är ju att ha lite mera kräm i benen under Tour de ski som börjar under nyår. Mitt mål imorgon är att framförallt åka tekniskt bra och göra en stark avslutning på loppet.”

Han berättar även att han har ny sponsor: Red Bull… Hmm säger jag bara.

Axel Teichmann som brukar åka bra i Davos har fått influensan och kommer således inte till start. Northug är tillbaka från sin lilla sjukdomsperiod eller vad man ska kalla det, men räkna inte med stordåd eftersom han inte brukar åka så bra här i Davos (55:a för två år sen).

Startlista herrar

 

På damsidan var Anna Haag bäst med en elfteplats. Det kanske inte låter så värst bra men när det upplevdes var det andra bud. Jag minns det som riktigt chockerande bra! Tösen som kom från ingenstans och bara åkte bättre och bättre för varje lopp i världscupen den säsongen… Idag är hon OS-medaljör.

Kuitunen vann sist och eftersom hon lagt skidorna på hyllan är det dags för en ny Davos-drottning. Kommer Björgen fortsätta att knocka resten av damerna eller blir det här första loppet utan seger? I en fin intervju i Expressen berättar hon att formen börjar plana ut nu:
”Jag är alltid i bra form i säsongens första lopp, sedan brukar det plana ut. Jag kände det redan i Kuusamo att det gick tyngre. Jag tror inte jag vinner. Jag skulle inte ens bli överraskad om jag missade pallen. Kanske är jag med i topp fem i alla fall.”

Baissar hon sig själv för att få slå i underläge eller är det verkligen så att formen är på väg ner? Well, i morgon får vi se.

Ida Ingemarsdotter skrev ett bra inlägg angående den höga höjden idag:

”Idag har jag testat banan och skidor, kändes helt okey både med mig på skidorna och med det under fötterna. Hoppas nu verkligen att det känns lika i morgon och att det finns lite att kräma ur. Eftersom Davos ligger på lite höjd 1500m.ö.h så måste man använda växlelådan när man åker… Annars finns risk för först syraattack och sen soppatorsk, så under passet kände jag på banan och de olika partierna för att få en känsla för hur hårt jag kan gå samt få in tempoväxlingar och andra förändringar som man måste göra under ett lopp.”

Hoppas hon får till det!

Vädret ser ut att bli snöigt. Omkring fem minusgrader och snöfall. Nu gäller det att hålla tummarna så att det snöar hela tiden eller inte alls. Finns inget tråkigare än att hälften av åkarna hamnar i snöoväder och resten utan.

Startlista damer

 

davossprint.png
sprinthojd.png

Sprinten på söndag är det inte så mycket att säga om. Sprint är sprint är slump är sprint. Men ändå ganska kul att kolla på. Banan avslutas ju med lång nedförsbacke och sväng som ofta ställer till det inför upploppet. Hur var det nu, ska man vara först utför där?

TV-tider SVT

12.30 Damernas 10 km (SVT1)
14.20 Herrarnas 15 km (SVT2 som övergår i SVT1)

I kommentatorbåset (på plats i Davos) sitter Jonas Karlsson och Anders Blomqvist.

122 kommentarer till ”Inför tävlingarna i Davos”

Kristin Størmer Steira tävlar inte imorgon…Fått bekymmer med hennes fot som hon skadade i somras…

Inlagd: 2010-12-10, 17:15
Skriven av: Andreas P

Vad tror ni om Lina A, topp 20 borde hon klara kanske…

Inlagd: 2010-12-10, 17:19
Skriven av: Andreas P

Mycket skador med Steira känns det som. Synd för det är en fantastisk åkare.

För Linas del gäller att om hon gör det bra får hon kanske åka i stafetten nästa helg och sen i VM-stafetten. Men skulle inte sätta en peng på det. Tycker att Pajala eller Brodin skulle ha fått åka istället.

Rydqvist flyger ner från Sverige idag till höjden i Davos. Ser ingen större poäng i det. Dels hinner hon inte anpassa sig till höjden och dels är hon bättre i fristil än i klassiskt.

Inlagd: 2010-12-10, 18:15
Skriven av: Jörgen

Tävlingen i morgon är väl bara bonus för Rydqvist? hon ska ju stanna på höjd till nästa helg då det blir fri stil.

Inlagd: 2010-12-10, 18:18
Skriven av: Oskar

Sverige behöver fylla kvoten och Rydqvist har redan tagit WC-poäng i distans. Vi behöver också bringa klarhet i vem som ska åka första sträckan i stafetten (och där åker knappast Rydqvist). Hon kan istället träna på höjden och anpassa sig inför nästa helg i La Clusaz, där hon åker i masstarten resp stafetten, bör passa henne utmärkt?

Inlagd: 2010-12-10, 18:23
Skriven av: Jörgen

jag hade också velat se vad Brodin kunnat åstakomma på en sådan bana och 10 km klassiskt. Hon känns som en bra reserv för stafetter på första. För stafetten nästa hälg bör det bli (om alla är friska och resultaten inte överaskar oss): Ingemarsdotter-Haag-Rydquist-Kalla

med Britta Norgren-Johansson som reserv.

Inlagd: 2010-12-10, 18:35
Skriven av: Alexander

Davos verkar vara en underbar plats att tävla på. Synd bara att det ska vara tre varv på en 5km. Vid snöbrist ok, men Davos borde väl kunna ha en 7,5 km slinga? Jag tycker att FIS borde kräva det av VC-arrangörer på 15km.

Inlagd: 2010-12-10, 18:55
Skriven av: Alexander

Grymt bra inlägg. Nu vet man att det nalkas helg när det är såhär matig info innan loppen!

Inlagd: 2010-12-10, 19:02
Skriven av: Joel Burman

Håller med Joel, mycket bra peppinlägg! Det här gör du bra Oskar.

Inlagd: 2010-12-10, 19:06
Skriven av: Gabriel

Hon har otur Steira. Annars är hon en åkare som alltid presterar bra på hög höjd. Men stressfraktur är inget att leka med. Tänk bara på Sanna Kallur och hennes fleråriga stressfraktur. Nåväl fristil kan hon ju åka trots allt och blir säkert farlig i La Clusaz.

Inlagd: 2010-12-10, 19:14
Skriven av: nisse

[…] More: » Inför tävlingarna i Davos « Skidpepp […]

Inlagd: 2010-12-10, 19:27
Skriven av: » Inför tävlingarna i Davos « Skidpepp | 9J

Klart Rydqvist ska åka.. har ju varit våran tredjebästatjej i år..,,man kan åka bra även om man kommer upp på fredag finns bevis på de sedan förr..man kan inte bara tänka på kvoten när man tar ut laget nu har vi tvåtjejer som inte tagit WC poäng med så…

Inlagd: 2010-12-10, 19:44
Skriven av: jossa

Steira har haft otur med skador men Astrid Jacobsen är då ändå värst fick ju en fraktur i ryggen fast slapp operation för det men opererade ju både armbåge och käke och året innan var det operation i båda hälsenorna och hon har ju inte kommit upp i samma kapacitet efter det ännu.

Ser att sprint banan är omgjord till detta år med 2 varv för damerna på en 650m slinga, Kör herrarna 3 varv då månntro? För övrigt så är start listorna släppta nu: http://www.fis-ski.com/pdf/2011/CC/2956/2011CC2956SL.pdf

http://www.fis-ski.com/pdf/2011/CC/2957/2011CC2957SL.pdf

Ser att dom bästa startar i mitten av startfältet är det för att dom har lovat snö? Northug nr 40 och Hellner start nr 60

Inlagd: 2010-12-10, 19:46
Skriven av: Andreas P

Med så pass många bra åkare strukna borde det vara goda möjligheter för WC poäng för våra som inte tagit några.

Inlagd: 2010-12-10, 19:50
Skriven av: nisse

Jo men varför inte fullt lag?

Inlagd: 2010-12-10, 19:57
Skriven av: swestam

Vem skulle ni vilja se i Davos förutom dom som är där?

Inlagd: 2010-12-10, 20:00
Skriven av: Andreas P

Off-topic men Oskar skrev ju om det…
Red Bull som sponsor – jo då fattas ju bara McDonalds, Swedish Match och Absolut Vodka så äro listan komplett :)
Vad gör man inte för lite pengar??

Inlagd: 2010-12-10, 20:13
Skriven av: Allan Vallan

Men Steira har väl lite sig själv att skylla då hon satsade stenhårt på löpning i somras.

Hellner t ex är ju livrädd för att löpa mycket på hårda underlag och dra på sig skador, benhinneinflammationer och liknande. Han hoppade ju t ex över 3 km-loppet i Aure.

Löpning på hårda underlag sliter och man får vara försiktig som skidåkare.

Inlagd: 2010-12-10, 20:19
Skriven av: Gabriel

Allan: Det rör sig nog inte om lite pengar. Och jag förstår Hellner. Inom idrott kan allt hända. En rejäl skada och det kan vara över. Så att samla i ladorna är inte fel.

Inlagd: 2010-12-10, 20:49
Skriven av: nisse

Det är ju först nu Hellner har skaffat sig en agent, han har inte varit så noga med det förut men det blev väl lite för mycket efter OS gissar jag så det är väl den agenten som har fixat detta kontrakt…

Inlagd: 2010-12-10, 20:57
Skriven av: Andreas P

Jossa: Ja vår tredjebästa tjej är Rydqvist men INTE på klassiskt. Hon är bra på fristil och har redan tagit WC-poäng i distans. Samt är inte lika bra i klassiskt (av tävlingarna i vinter att döma). Gäller att tänka taktiskt om kvoten ska fyllas.

Låt Rydqvist komma upp på höjden, träna och acklimatisera sig och istället tävla nästa helg i La Clusaz. Ge Pajala/Brodin chansen nu i helgen.

Sen håller jag med om att Red Bull känns så där. Man ska förknippas med ”rätt” sponsorer och inte sälja ut sig hur som helst. Kalla (eller hennes rådgivare/manager) har förstått det.

Inlagd: 2010-12-10, 21:28
Skriven av: Jörgen

Jörgen: Bordin / Pajala hade haft chansen vi åker ju inte med fullt lag,,tycker ändå de är helt rätt att låta Rydqvist..Brodin hade jag själv haft lust att se men nu väljer hon tydligen att bara satsa på sprinten..

Inlagd: 2010-12-10, 22:35
Skriven av: jossa

Rydqvist har ju ett barn nu( Wilda) därav kunde hon inte åka till Davos med dom andra men hon stannar kvar där till nästa helg då Bengt och Wilda kommer ner.

Inlagd: 2010-12-10, 22:51
Skriven av: Andreas P

Såg att Haag är ju ute med dom andra o knatar runt så det är nog inte så farligt med henne hon kan bara inte tävla.

Kalla har lite känningar i halsen inte så farligt med henne heller. (Om det inte har blivit värre nu ikväll)

Inlagd: 2010-12-10, 22:53
Skriven av: Andreas P

Vem är egentligen Sjur Røthe som har fått sista platsen i Norska herrlaget imorgon?

Inlagd: 2010-12-10, 22:56
Skriven av: Andreas P

Andreas: Sjuhr kör för ett privat norskt lag och han hade helt ok resultat i Gällivare om jag inte minns fel. En klar kandidat för norges tredjesträcka om de skippar skidskyttarna.

Ni som gnäller på Hellners Red Bull kontrakt sluta med det.

Har man vunnit dubbla OS-guld har man rätt att profitera lite så länge det inte går ut över träningen.
De enda produkterna jag skulle bli sur om han stöttades av är väl starkstprit och tobak, i övrigt tycker jag han kan får göra reklam för vad han vill så länge det inte går överstyr.

Inlagd: 2010-12-10, 23:12
Skriven av: Joel Burman

Tror faktisk den svenske landslagsledelsen vet hva de gjør når de utelater Brodin/Pajala. En 10 km i høyden i Davos er ikke bare bare for så unge og relativt uerfarne jenter, særlig på kort varsel. De trenger å bygge selvtillit med topp 30 plaseringer i distanserenn og det tviler jeg på at de hadde klart om de gikk. Potensielt kunne de ha gått på en real smell som hadde svekket deres sjanser i sprinten på søndag. Å bruke denne 10 km som uttak til stafetten blir også feil synes jeg, de får heller ha et testrenn i 5 km, med alle de svenske jentene nede på mellomhøyde.

Inlagd: 2010-12-10, 23:48
Skriven av: Hanne

Det är ju så att det är förbundskaptenerna som tar tar ut laget i samråd med åkarna och vi vet ju inte allt om hur dom resornerar och då menar jag både åkarna och förbundskaptenerna.

Tror nog dom vet vad dom gör…

Inlagd: 2010-12-11, 07:58
Skriven av: Andreas P

Haag skriver att hon ska ut o åka lite skidor nu o känna efter verkar inte alls vara nån fara med henne, kan ibland vara bra med lite extra vila.

Inlagd: 2010-12-11, 08:48
Skriven av: Andreas P

Joel Burman > Hellner är en härlig kille men i det här fallet tycker jag att han gjort ett rejält misstag oavsett hur mycket pengar han fått för det: http://www.utbildningscenter.se/dokument/nyhetsbrevenergidryck.pdf

Inlagd: 2010-12-11, 10:18
Skriven av: KSA

Damloppet börjar 12.15 på SVT Play och 12.30. efter skidskyttestafetten, på SVT1. Herrloppet går på SVT2 14.30. Detta eftersom IBU och FIS aldrig kan synka sina tävlingstider.

Inlagd: 2010-12-11, 10:26
Skriven av: JonasE

Hellner har rätt att göra reklam för Red Bull men jag har också rätt att tycka att detta var dålig reklam för honom.

Inlagd: 2010-12-11, 10:41
Skriven av: Gunnar Kar

Gunnar Kar: Personligen tycker jag inte han har gjort nått fel han gillar ju det o dricker det, vad är problemet?

Inlagd: 2010-12-11, 10:58
Skriven av: Andreas P

Andreas P. För mig är det enkelt. Jag har i min uppfostran av mina barn upplyst dom om vad som är bra och dåligt med olika drycker. Red Bull är en dålig dryck som jag avrått barnen från att konsumera. Så därför kommer Hellner att står för något som jag tar avstånd ifrån.

Inlagd: 2010-12-11, 11:13
Skriven av: Gunnar Kar

Jämför med den diskussion i Norge som varit kring Northugs sponsoravtal med Red Bull. Mycket stark kritik från delar av den norska idrottsrörelsen mot att Northug sponsrar sig av Red Bull. Jag tycker också det tveksamt av Hellner.

Inlagd: 2010-12-11, 11:22
Skriven av: swestam

Gunnar Kar: Okej jag förstår ju dig men var och en gör ju som dom vill.

Det var väl snack om detta i Norge också när Northug skrev sponsor avtal med Red Bull…

Inlagd: 2010-12-11, 11:25
Skriven av: Andreas P

”I flera länder har Red Bull-drycken varit förbjuden. Bland annat i Norge och Danmark. I Sverige går åsikterna isär när det gäller ett förbud mot Red Bull-drycken. Enligt Livsmedelsverket finns inga riktiga belägg ifall Red Bull eller andra energidrycker är farliga. Däremot avråder Livsmedelsverket att blanda energidrycker med alkohol eller använda de som törstsläckare vid fysisk ansträngning.”

Inlagd: 2010-12-11, 11:30
Skriven av: Frans

Det är väl som med andra drycker man ska inte överkonsumera det.

Nä nu snart damernas lopp, Höres…

Inlagd: 2010-12-11, 11:52
Skriven av: Andreas P

Klart Rydkvist ska åka alla de distanstävlingar som hon kan och orkar så länge hon är vår klart tredje bästa. Hon är ju nästan den enda av våra toppåkare på tjejsidan som har visat att hon gjort framsteg i år. Hon har blivit tveksamt sidsteppad förr så jag tycker inte vi ska börja dribbla med hennes plats igen. Så länge Rydkvist är bättre får de yngre slåss om resterande platser. Det vore bra om Rydkvist skulle kunna få fart på laggarna även i klassiskt med tanke på stafettlaget och eventuella sjukdomar framåt VM. Lina A är nog inte längre något realistiskt alternativ på 5 km, tyvärr.
I nuläget är stafettlaget helt klart: Ida, Haag, Rydkvist, Kalla. Tror jag.

Inlagd: 2010-12-11, 12:17
Skriven av: Tobbe H

Finns ingen som kan se så tung och långsam ut som Britta…

Inlagd: 2010-12-11, 12:32
Skriven av: Tomas

Eheheh, vad fan har norrmännen under skidorna egentligen?

Att Saarinen som blev fyra blir distansierad med nästan 1:40 (har jag räknat rätt?) på 10km känns ju sjukt.
Känns inte riktigt bra..

Inlagd: 2010-12-11, 13:09
Skriven av: Skidjan

& att svenskorna är så långt efter gör ju inte en särskilt optimistisk med tanke på herrarnas lopp. Måtte vi få bra skidor!!!!!1

Inlagd: 2010-12-11, 13:13
Skriven av: Skidjan

Tomas: Skulle tro att det kan bero på 10 kilos övervikt och en av dom sämsta tiderna i hela fältet, men det är bara min gissning…

Inlagd: 2010-12-11, 13:14
Skriven av: Fredrik

Synd att man inte fick se Brodin och Pajala och om de åkte bättre än övriga svenskor idag, särskilt som vi inte åkte med fullt lag idag.

VC-poäng till Lindborg och Andersson idag, vilket borde betyda åtta svenskor som tagit poäng på distans i världscupen.

Inlagd: 2010-12-11, 13:22
Skriven av: swestam

Björgen var knappt andfådd då hon gick i mål… I och för sig är det långt utför innan målgång, så man hinner ta igen sig lite. Men hon såg inte ut att behöva ta i. Att Johaug inte tappar nåt utför idag tyder också på väldigt bra skidor. Johaug har ju inga alpinlår precis, så hon brukar ju normalt tappa lite utför.

Jag skrev tidigare att jag tyckte det svenska laget stack för sent till Davos. Jag tror inte att man hunnit acklimatisera sig tillräckligt.

Inlagd: 2010-12-11, 13:24
Skriven av: Frans

Imponerande av de fullvuxna Björgen och Kowalczyk på hög höjd. Att två röda sugrör som Johaug och Elden gör bra ifrån sig är inte förvånande däremot. Mycket svag insats av de svenska tjejerna, att Lina är bäst av de våra över 10 km ger underbetyg åt de övriga. Ser inte så kul ut på tjejsidan hittills i år tyvärr, jag hade hoppats mer av de yngre, men säsongen är lång. Finland däremot tycks få påfyllning i toppen i år med unga Lahteenmäki, åtta i dag är mycker bra.

Inlagd: 2010-12-11, 13:25
Skriven av: Tobbe H

Det var ett riktigt skitlopp för de svenska damerna, Brittas åkning ser riktigt dålig ut när hon blir trött som vid 7 km.

Ändå nöjd att jag spikade hela dampallen i rätt ordning i dagen tips. Siktar på en 12 poängare idag. ;)

Inlagd: 2010-12-11, 13:26
Skriven av: Martin V

Full pott på tipset iallafall. :-) Det börjar lossna efter en trög inledning. :-D

Inlagd: 2010-12-11, 13:27
Skriven av: Jensa

Tobbe H: hur kunde du förvänta dig bättre av de yngre svenskorna när de inte ens deltog idag?

Inlagd: 2010-12-11, 13:28
Skriven av: swestam

Fredrik:
10 kg övervikt, kan du ange källa till det?

Inlagd: 2010-12-11, 13:30
Skriven av: Tobbe H

Kör Sjur Röthe? Kul! Det är min favorit bland norska åkarna, tror han kan bli vass om norska förbundskaptenerna börjar ge honom större förtroende/ansvar.

Alltså, visst är det upp till Hellner själv att bestämma vilka sponsorer han ska ha. Det är nog få här som tycker att det ska vara olagligt att bli sponsrad av Red Bull. Men man kan ändå vara besviken och förvånad över det besliutet, vilket jag är.

Inlagd: 2010-12-11, 13:32
Skriven av: Manne

Ja Björgen är oslagbar. Det enda hoppet är många tävlingar på kort tid så att musklerna inte hinner återhämta sig. Det är märkligt att hon blivit så överlägsen.

Inlagd: 2010-12-11, 13:33
Skriven av: nisse

swestam:
Jag tänker på hur det sett ut hittills i de tävlingar som de har deltagit i. Det är den enda grund jag har för min uppfattning, naturligtvis. Men som sagt, säsongen är lång och mycket kan hända. Kanske Larsen, Pajala, Brodin eller Wikén senare kan göra en ”Latheenmäki” eller en ”Elden”, det är bara att hoppas.

Inlagd: 2010-12-11, 13:36
Skriven av: Tobbe H

Tobbe H: Mia Eriksson har väl ändå åkt bra i fristil och hon måste väl ändå räknas till de yngre

Inlagd: 2010-12-11, 13:39
Skriven av: swestam

Hur tusan kan man säga att Britta har 10 kg övervikt.. hon har ju presterat bra iår ända tills dagenslopp å då åker storsågen fram på engång att tjejen skulle vara övarviktig otroligt man tar inte WC poäng som Britta gjort om man är överviktg (i 4 av 6 lopp har hon tagit poäng)

Inlagd: 2010-12-11, 13:41
Skriven av: jossa

Jeg tviler på at de norske har hatt så mye bedre ski enn de svenske i alle rennene så langt.. Jeg tror nok dere må innse at det norske laget er en del bedre enn det svenske, kalla og haag inkludert..

Blir litt som å si at det svenske laget har bedre ski enn nordmennene hvis richardsson slår Rønning…

Men gøy med Elden, hun var svært lovende men slet med skader i fjor. Bra at hun turte å satse!

Inlagd: 2010-12-11, 13:42
Skriven av: Hanne

tycker Hanna Brodin Mia Eriksson Hanna Falk kan räknas till dom yngre å alla dom tycker jag gjort de bra i år.. sedan så har väl Rydqvist å Norgren preterat bättre än många väntat i år..

Inlagd: 2010-12-11, 13:43
Skriven av: jossa

Chockerande tidsskillnader. Gör man inget testkör på morgonen? Varför ställde Norgren upp om hon är sjuk? Såg ut som en honduranska i svensk dress.
Tidsskillnaderna ger ett löjets skimmer över damskidåkning jmf med herrarnas.
Tydligen bara 2-3 damer som tränar på rätt vis och/eller som har en fysik -motor som de andra bara kan drömma om.
Polskan och MB presterar under alla förhållanden året om

Inlagd: 2010-12-11, 13:44
Skriven av: gnällspik

Alltså… Viktdiskussioner med fokus på enskilda individer blir lätt lite osmakliga…

Inlagd: 2010-12-11, 13:45
Skriven av: Manne

Väldigt bra att just Andersson och Lindborg åkte sig in på topp 30. 8 kvinnor på topp 30 redan nu måste nästan vara ett rekord.

Tycker det såg lite klent ut från svensk sida. Hoppas de tränat hårt och släpper upp lite till nästa veckas stafett. Vattnet i ôstersund och alla sjukdommar påverkar nog också lite. Jag blir också lite orolig över vallningen. Avståndet från första till fjärde plats måste vara ett rekord.

Att Rydquist ska få åka bör inte vara någon diskution.

Blir alla svenska tjejer friska så kan vi väl få två lag som ska kunna hänga med på klassiska delen av stafetten.
Lag 1 Ingemarsdotter-Haag-Rydquist-Kalla
Lag2 Brodin-JohanssonNorgren-Pajala-Andersson

Jag tycker att det är lite synd att Hellner valt RedBull. Hellner är en enromt bra förebild för ungdommar och vi påverkas mer av reklam en vi tror.

Inlagd: 2010-12-11, 13:45
Skriven av: Alexander

Damernas lopp är ju knappt roliga att titta på nu när Marit är så totalt överlägsen. Måste vara hopplöst för Justina som gör ett kanonlopp men ändå blir ikappåkt på tio kilometers åkning. Håller Marit´s form i sig så finns det ingen som kan stoppa henne i VM. Hon kommer att ta guld i allt hon ställer upp i.

Inlagd: 2010-12-11, 13:45
Skriven av: rs

Spännande damlopp. Not.

Det är synd att domtoppen är så liten. När tre bra tjejer saknas så blir det nästan parodiskt med 3 åkare som är totalt överlägsna.

Apropå Red Bull så finns det faktiskt en bra anledning för en toppidrottsman att använda den typen av grejer, då man fyller på tomma glykogendepåer mycket snabbt med en dos fruktos.

Tyvärr dricks ju Red Bull mest av överviktiga 12 åringar, och för dessa är det en katastrofdryck.

Knepigt det där, men jag tycker inte man kan gnälla så mycket på Hellner. Skidåkare tränar hårdare än de flesta idrottsmän men tjänar inga pengar. Man får försöka håva in det som erbjuds så länge man inte stödjer typ vapenindustrin eller liknande.

Inlagd: 2010-12-11, 13:46
Skriven av: Gabriel

Man undrar verkligen hur Eva Svensson som var tvåa på det klassiska loppet i Skellefteå förra helgen hade klarat sig idag, inte sämst svenska i alla fall.

Inlagd: 2010-12-11, 13:49
Skriven av: swestam

swestam:
Helt riktigt, ber om ursäkta att jag glömde Mia Eriksson. Hon verkar ha lyft sig en klass i distans till i år, borde inte ha glömt henne. Får nog sin chans snart eftersom många andra visar så svag form.

Inlagd: 2010-12-11, 13:54
Skriven av: Tobbe H

Eva Svensson var trea i Skellefteå, slagen med två sekunder av Lindborg. Gissar att hon hade fått chansen i Davos om hon åkt tre sekunder snabbare… Förståligt att hon inte blev uttagen, men jag hoppas hon snart får chansen för jag tycker hon åkte bra även förra säsongen.

Inlagd: 2010-12-11, 13:56
Skriven av: Manne

Svenskorna har gjort en dålig uppladdning i Davos. Fullt så långt efter skall dom ju inte vara. Dom borde åkt veckan innan.
Får se nu hur herrarna går?

Inlagd: 2010-12-11, 14:01
Skriven av: nisse

Mellomtidsanalyse fra damenes renn:

http://worldofxc.com/blog/2010/12/11/study-the-splits-10-km-classic-women-davos/

Bjørgen var suveren på alle mellomtider – selv etter å bremse ned på siste delen.

Inlagd: 2010-12-11, 14:03
Skriven av: WorldofXC

Manne: rätt där, fel av mig där om Eva Svenssons placering. Tycker ändå hon borde ha fått chansen idag.

Inlagd: 2010-12-11, 14:03
Skriven av: swestam

Swestam… Håller med dig. Jag tycker inte att det var nåt direkt fel i uttagningen. Man hade ju lite praktiska bitar att ta hänsyn till eftersom dom även ska vidare till La Clusaz. men Svensson bör få chansen snart. Kanske får hon det i Tour de ski, hon är ju rätt sprintsnavbb också när hon är i form.

Inlagd: 2010-12-11, 14:10
Skriven av: Manne

För övrigt hade Eva Svensson tionde tiden i sprintkvalet i Åsarna idag, där Jennie Öberg var snabbast före Linn Sömskar och Mia Eriksson.

Inlagd: 2010-12-11, 14:19
Skriven av: swestam

Är det bara jag som tycker att FIS nuvarande liverapportering är kass jämfört med den förra…?

Inlagd: 2010-12-11, 14:36
Skriven av: JA

jomar blekkås. 1,3 og 7plass til trønderne på 10 km damer.(Johaug bor i Trondheim) ække værst allså…..

Inlagd: 2010-12-11, 14:44
Skriven av: tolsrav

Lina (plac 26) och Lindborg (28) kan sägas få godkänt i dagens damlopp. Rydqvist (37) är bättre i fristil och kom upp på höjden så sent som igår. Ida (40) underpresterade. Britta (56) såg tung ut i spåren (men det brukar se ut så när det inte går bra för henne).

Björgen var verkligen överlägsen, vilken åkare! Inte många som åker ikapp Kowalczyk före på 10 km (och Björgen såg ut att ha krafter kvar i mål). Johaug var också riktigt bra. Saarinen lär bli bättre framöver, hennes säsongsdebut idag i WC.

Inlagd: 2010-12-11, 14:58
Skriven av: Jörgen

Ångrar mitt förra inlägg, bara jag som inte fattat tekniken. Den nuvarande liverapporteringen är tom bättre.

Inlagd: 2010-12-11, 14:58
Skriven av: JA

Gabriel skrev ”Tyvärr dricks ju Red Bull mest av överviktiga 12 åringar, och för dessa är det en katastrofdryck. Knepigt det där, men jag tycker inte man kan gnälla så mycket på Hellner.”
Det är väl just det som är problemet med att göra reklam för Red Bull – det är ju fjortisar som är en av deras primära målgrupper
Och det är inte bara vi som tycker det:
http://www.sydsvenskan.se/vetenskap/halsa/article585731/Skolskoterskor-vill-stoppa-Red-Bull.html
http://www.expressen.se/halsa/1.414739/att-ge-barn-red-bull-ar-att-ge-dem-kokain

Hellner får väl prostituera sig om han vill – men jag tycker det är tragiskt….

Inlagd: 2010-12-11, 15:21
Skriven av: Allan Vallan

Kan Sami J vinna ?

Inlagd: 2010-12-11, 15:28
Skriven av: jossa

Vilken skitdag.

Inlagd: 2010-12-11, 15:42
Skriven av: Gabriel

Trist dag men vi kommer igen.. Nog vann väl Smirnov massalopp för kazaktstan..

Inlagd: 2010-12-11, 15:44
Skriven av: jossa

5dagar på höghöjd är ju för lite det är bara att konstatera. Hoppas det blir bättre i La Clusaz nu när dom stannar på höjd. En usel dag.

Inlagd: 2010-12-11, 15:48
Skriven av: nisse

Tolsrav: Yes, flott innsats av våre jenter. Synes at gutta gikk bra også, Petter virket også bra etter sykdommen han har slitt med en periode. Han kan gjerne vinne sprinten i morgen

Inlagd: 2010-12-11, 15:52
Skriven av: Jomar Blekkås

Northug gjorde väl typ sitt bästa Davoslopp?

Inlagd: 2010-12-11, 15:54
Skriven av: Manne

Med dessa dåliga resultat i Davos så är det kanske intressantare med resultaten i Åsarna:

Herrar:
1 Patrik Johansson IFK Skövde SK
2 Qinghai SUN CHN
3 Johan Edin Kovlands IF
4 Jerry Ahrlin Brunflo IF
5 Lars Suther IFK Moras SK
6 Anton Lindblad Östersunds SK

Damer:
1 Dandan Man CHN
2 Jennie Öberg Piteå Elit SK
3 Linn Sömskar IFK Umeå
4 Mia Eriksson IFK Tärendö
5 Eva Svensson IFK Moras SK
6 Yingcui E CHN

På damsidan är det tydligt att Team 2015-åkarna positionerar som de klart bästa utanför landslaget. På herrsidan kan man notera att Theodor Peterson ännu inte kommit tillbaka till fjolårsformen (missade A-finalen men vann B-finalen).

Inlagd: 2010-12-11, 15:54
Skriven av: swestam

… på distans menar jag.

Inlagd: 2010-12-11, 15:54
Skriven av: Manne

Tror inte svenskarnas skidor var helt perfekta. Dom tappade mycket från 1.6 till 5 km. Hellner och Rickardsson kan inte ha gått i väggen efter 2,5km.

Blev ett spännande lopp om segern i alla fall.

La Clusaz ligger på betydligt lägre höjd än Davos.

Inlagd: 2010-12-11, 15:55
Skriven av: Stefan

Man blir ju lite orolig om det har blivit problem efter kylan i Kuusamo. Hur ser ni på det? Varför chansa i början av säsongen, kan ju sabba mycket? Kanske har det diskuterats i annan tråd?

Inlagd: 2010-12-11, 15:55
Skriven av: Pelle

Björgen gör 29:31 på Davos 10km klassiskt, om banan inte har ändrats är det en fantastisk tid då Virpi Kuitunen åkte på 29:51 2008. Björgen åkte 2008 på 30:37. Kowalczyk åkte 30 sekunder långsammare än 2008, Saarinen 1 minut långsammare, Longa en tio sekunder långsammare.

Undra vad hemligheten är? Ishida åkte lite snabbare – kanske är det den japanska vallan Gallium som är hemligheten? (Gallium är nån form sponsrat märke för norska skiforbundet)

Inlagd: 2010-12-11, 15:57
Skriven av: Skidjan

Britta och Ingmarsdotter bör nog petas till nästa klassiska distans. Speciellt besviken på Ingmarsdotter eftersom jag har haft på känn att hon skulle slå till rejält snart på distans. In med Sandra Hansson och en yngre talang. Sandra visade i meråker att förbundskaptenerna nog bör anstränga sig lite för att nå en lösning med henne. Vi är en lite nation och har inte råd med olösta konflikter på skidåkare som gör meriterande resulat. För meriterande får man säga att det var när man såg norskorna idag.

Tji fick vi när vi sa att Norrmännen var klena som inte åkte i ryssland. 3st borta för problem med luftrör. -17grader är nog en bra lägsta temperatur att rätta sig efter för att inte riskera hälsa.

Inlagd: 2010-12-11, 15:57
Skriven av: Gunnar

Ska Ingmarsdotter petas? Hon åkte ju helt suvuränt på 5 km klassiskt i Kuusamo.

Vi har ingen som är jämn på en hög nivå förutom Haag och Kalla. Men Ingmarstotter och Rydqvist är dom som haft högst toppar hittills.

Inlagd: 2010-12-11, 16:01
Skriven av: Manne

Manne skrev, ”Northug gjorde väl typ sitt bästa Davoslopp?”

Ja, og han slo alle svenskene :))))))

Inlagd: 2010-12-11, 16:03
Skriven av: Neithiri

Fyfan, vad deprimerande!

Kan inte SVT göra nån nytta och höra hur di svenske upplevde skidorna?
Vallamiss vore betryggande att höra efter omständigheterna.

Inlagd: 2010-12-11, 16:05
Skriven av: Skidjan

Northug var en överaskning för mig. Riktigt vasst lopp med tanke på hur få han har i kroppen. Under all kritik av Hellner att missa VC poäng. Varför testa gå ut så hårt på hög höjd?!? Nej detta var sannerligen riktigt dåligt och en väckarklocka för oss förhoppningsvis. Bauer ser också ut att vara på gång tillbaka efter sjukdom. Han kommer bli farlig!!!

Inlagd: 2010-12-11, 16:08
Skriven av: Gunnar

Förstår inte hur man kan tycka att det är bra att de går ut för hårt och stumnar efter ett par km. Hade skidorna varit dåliga så hade de knappast kunnat öppna i den farten. Feldisponerat lopp… Northug öppnade nog också lite hårt men hade det under kontroll. Ryssarna var bra idag..

Tiio som väntat, Jens Eriksson också, Södergren har uppenbarligen inte hittat formen än. Hjelmeseth missade nog VM där tyvärr..

Inlagd: 2010-12-11, 16:10
Skriven av: JA

JA: klart man kan göra det – man kan få skidor som fryser under när man kommer upp i högre terräng, man kanske också känner att glidet suger och går på extra hårt i backarna.

”VIDEO: Norge tjener på gode smørere, mener Bjørgen. ”
Uppenbarligen är det ingen nackdel med goda skidor om man ska vinna. Videon visar inte NRK.no för oss svenskar. Kanske nån norrman kan referera?
http://www.nrksport.no/langrenn/1.7420968

Inlagd: 2010-12-11, 16:17
Skriven av: Skidjan

Hellner knäckte väl ett par Red Bull innan start – då blir det lätt så där :)

Inlagd: 2010-12-11, 16:34
Skriven av: Allan Vallan

DAVOS (Aftenposten.no): Super-Bjørgen med supergli er helt ustoppelig. I dag tok hun sin 6. strake seier i verdenscupen denne sesongen.

Da norske smørere endelig fikk fullklaff på problemføret i Davos, leverte de norske jentene i sporet også. Men Marit Bjørgen var i tvil før start.

Marte Elden ble tredje beste norske på en 7.plass. Det var personlig rekord for henne som tidligere ikke har vært bedre enn nummer 10 i verdenscupen.

– Jeg er jo storfornøyd med løpet i dag. Hadde fantastiske ski og har tydeligvis formen inne, sa hun etter løpet.

Inlagd: 2010-12-11, 16:38
Skriven av: Skidjan

Norge har säkert bäst vallning, men jag tror inte norrmännen hittat nån magisk valla. Då borde väl norska herrarna vart på pallen och dom tappade ju t.o.m. på de lättåkta partierna in mot mål.

Snacket om vallan är nog även ett sätt att tona ner fokuset på Marits överlägsenhet. Den enda som har en sportmössa att hota henne är ju Kowalczyk och om hon hade lite sämre skidor blir det nog såhär.

Inlagd: 2010-12-11, 16:53
Skriven av: Manne

Kanske de norska herrarna skulle varit ännu lite efter om de hade jämngoda skidor med sina konkurrenter.

Att Marte Elden blir 7:a är ju en sensation – är hon lika bra som Rönning och MJS?

Jag säger inte att du har fel, men det här tål att tänkas vidare på – i flera olika riktningar.

Inlagd: 2010-12-11, 17:00
Skriven av: Skidjan

Britta känner tydligen fortfarande av magparasiten. Hittar ingen kommentar från någon av herrarna om loppet ännu..

Inlagd: 2010-12-11, 17:06
Skriven av: JA

Mellomtidsanalyse for herrene i Davos:

http://worldofxc.com/blog/2010/12/11/splits-analysis-15-km-classic-davos-men/

Se Rickardsson sin sprekk her:
http://worldofxc.com/splits/screenshots/rickardsson-davos.jpg

Inlagd: 2010-12-11, 17:12
Skriven av: WorldofXC

Skidjan… Nä, men är Poltaranin bättre än Cologna?

Norge har säkert grymma skidor. Men dom norska herrarnas resultat var ju inte anmärkningsvärda. Inte mer än man kunde förvänta sig. Och goda avslutare som Rönning tappade väl mot mål?

Jag har ingen sanning heller, men uppgifter som kommer ut i media vågar jag inte lita så mycket på. Det verkar finnas dolda baktankar med allt som sägs.

Inlagd: 2010-12-11, 17:20
Skriven av: Manne

Konstig herrtävling. Poltaranin slår Cologna som lekte med Poltaranin i jaktstarten i söndags. Cologna som kör på sin hemmabana inför alla sina polare som lyfter fram honom i spåret.

Och två toppsvenskar som spricker på exakt samma ställe.

Inlagd: 2010-12-11, 17:24
Skriven av: Gabriel

Finnarna har gjort en bra tävling på både herr och dam. Om jag minns rätt åkte dom på höjd redan förra veckan. Så hoppas att man nu lärt sig att det tar 8-10dar att vänja sig.

Inlagd: 2010-12-11, 17:28
Skriven av: nisse

VARNING: detta inlägg består helt eller delvis av spekulationer ;)

Ingen vinner ju med enbart bra skidor, men nog hade det blivit lite jämnare mellan Justyna och Marit, men Björgen hade nog vunnit likförbannat.

Det var nog mindre vallaskillnader för herrarna, de borde ju ha fått lite feedback från damernas lopp.

Tack WorldofXC för mellantidsanalyser! (Även om det inte säger allt: går man hårt i backarna kan man få betala lättåkta partierna och det i sin tur ger följder i nästa backe.)

Hoppas på stabila vinterförhållanden utan snöfall i La Clusaz!

Inlagd: 2010-12-11, 17:30
Skriven av: Skidjan

Gabriel>> Poltoranin är kanske den mest utpräglade klassiske specialisten i världscupen just nu. Han har faktiskt varit snabbast i Davos tidigare. Kolla andrastäckan från stafetten 2008.

http://www.fis-ski.com/uk/604/610.html?sector=CC&competitorid=75261&raceid=13201

Inlagd: 2010-12-11, 17:34
Skriven av: JonasE

Att Rickardsson chansade med hopp om topp tre kan jag begripa. Men vad tänkte Hellner med när han gick ut så hårt? Hoppas han lärt sig något.

Inlagd: 2010-12-11, 17:41
Skriven av: nisse

En artikel från oktober om vilka krav Hellner och hans rådgivare hade på kommande sponsorer:

http://www.nsd.se/nyheter//artikel.aspx?ArticleId=5745682

Inlagd: 2010-12-11, 17:53
Skriven av: Manne

Northug verkar vara tillbaka. Halv dålig uppladdning, preseterar normalt under par i Davos samt att han gick ut före de flesta konkurrenterna.

Jag tror Hjelmeset får chans i Otepää och på NM. Sundby, Rønning, och Northug är väl relativt klara till att gå 15 km klassiskt på VM. Dock är det ingen som har varit mycket starkare än Hjelmeset av de andra norska åkarna.

Jag tycker också att Sverige borde ge Fredriksson en chans. Han hade nog varit bästa svensk idag. Varför kunde han inte fått åka idag och stafetten nästa vecka samt Otepää och så får resultaten tala sitt tydliga språk.

Angående kylan så tror jag att det ligger en hel del i det Blomquist sa. Åkarna blir kanske inte förkylda direkt, men det kan få sämre luftrör i framtiden. Vi borde inte ha tävlat när det är så mycket kallare än -15 så länge det inte r¨ro sig om OS/VM.

Hoppas verkligen vi får några postiva överaksningar imorgon. För detta var en otroligt trist dag. Ferry är väl dagens vintersportsvensk.

Inlagd: 2010-12-11, 17:54
Skriven av: Alexander

@Skidjan: Det er sjelden jeg har sett så store utslag på bakkene – høyden gjorde virkelig utslag her. Drømmen hadde vært å få tak i GPS-data (det finnes for en del renn) for å gjøre en skikkelig analyse – jeg har sendt noen forespørsler med ikke kommet helt frem enda.

Inlagd: 2010-12-11, 17:56
Skriven av: WorldofXC

WorldofXC: tack än en gång! Du och Statistical Skier hjälper en verkligen med att ”se” hur loppen förlöpte.

Ja, Fredriksson borde fått chansen, han har ju samlat på sig rätt mycket tävlingsrutin och skulle säkert gjort bra ifrån sig i höjden. Men bra att många olika får chansen, Davos är kanske dock inte den mest uppbyggliga tävlingsorten för de i utveckling stadda åkarna.

Inlagd: 2010-12-11, 18:01
Skriven av: Skidjan

Fredriksson får nog inga chanser, han måste nog ta dom. Jag tror inte heller han hade åkt dåligt. Men så länge han inte gör resultat som räcker för vm, eller åker kvaltävlingarna tror jag inte han får nån chans. Då låter man nog yngre åkare få åka istället.

Vilka lopp finns det för honom att gå nu? Nån som vet?

Inlagd: 2010-12-11, 18:18
Skriven av: Manne

Underlig inställning en del har, så fort någon gör ett dåligt lopp så ska de petas ur landslaget. Vi skulle bara ha två tjejer fast i landslaget om vi gjorde så och övriga skulle åka jojo in och ut hela tiden utan någon som helst kontinuitet i träning och tävling samt noll trygghet. Och stafettlaget skulle styras av slumpen, vilka som fick vara med och gjorde ett dåligt/bra lopp strax innan.

Inlagd: 2010-12-11, 19:08
Skriven av: Tobbe H

Tobbe H: om man har landslagsåkare som inte gör några bra resultat och har åkare på hemmaplan som kör bra, skall dessa inte då få chansen att åka i världscupen? Jag tror på att konkurrens mellan åkarna är bra för då måste alla skärpa till sig.

Men du kanske tycker att längdlandslaget skall köra med den modell som skidskyttelandslaget hade för några år sedan: man tar ut ett landslag innan säsongen och de är bara dessa som får tävla i världscupen och på vm och det spelar ingen roll vad de som står utanför landslaget presterar.

Inlagd: 2010-12-11, 20:06
Skriven av: swestam

Swestam: inte alls säkert. Se på Tiio Söderhielm, vann den svenska FIS-tävlingen förra helgen i Skellefteå och 62:a idag i Davos. Låt de som presterar i skandinavinsk cup få chansen, för låg nivå i inhemska tävlingar (såvida inte landslagsåkare är med)?

Inlagd: 2010-12-11, 20:16
Skriven av: Jörgen

Jörgen: man måste naturligtvis värdera resultaten på hemmplan innan man tar ut dessa åkare, men jag menar om vi tar damloppet förra helgen (där det var betydligt bättre konkurrens än i herrloppet) som exempel, att Eva Svensson som kom trea i det loppet inte hade kommit sist av de svenska åkarna i dagens lopp utan kunnat komma kring en 30:e plats.

Eller om vi tittar på sprintsidan, Linn Sömskar som blev inkastad som reserv i Dusseldorf och kom på en fin 20:e plats och som blev uttagen utifrån sitt resultat i Bruksvallarnasprinten och som idag blev trea i Åsarnasprinten (nästbästa svenska) så ser vi att hemmaåkarna kan konkurrera internationellt (inte alla gånger men en del gånger).

Inlagd: 2010-12-11, 20:28
Skriven av: swestam

Men Swestam, är det inte precis så man gör? Dom flesta som gör bra resultat på kvaltävlingarna brukar ju få chansen, kanske inte omedelbart, men förr eller senare. Tror nog att det finns en plan för att ge åkare som Eva Svensson chansen… på tour de ski t.ex. Jag tycker man alternerar bra mellan dem som är potentiella vm-åkare.

Sen kan man ju inte peta folk så fort dom gör dåliga resultat, för alla utom Haag och Kalla gör ju riktiga bottennapp. Har man som Rydqvist och Ingmarsdotter gjort något riktigt topplopp i år (topp-femton på distans), tycker jag att det är vettigt att man får fler chanser. För då har man visat att man besitter en hög kapacitet, det är ju inte alla som ens gör det.

Inlagd: 2010-12-11, 20:44
Skriven av: Manne

Swestam: resultat i skandinavinska cupen värderar jag högre än svenska FIS-tävlingar. Sen vet jag inte om damloppet höll högre standard? Kalla (vars FIS-poäng stod i särklass) tog det nog som en träningshelg medans Eva Svensson & Co körde för allt vad de kunde… Då håller skandinavinsk cup högre klass med norska och finska åkare strax under världseliten som konkurrerar.

Angående stafetten: Rydqvist är jag inte orolig för. Hon är bättre i fristil än i distans.

Däremot borde vi börja oroa oss för vem som ska köra första sträckan i stafetten. Britta var dålig idag. Ida likaså. Brodin och Pajala frågetecken. Synd att de två sistnämnda inte fick åka idag.

Nu har vi sprint imorgon och 15 km fristil plus stafett nästa helg i La Clusaz. Blir spännande se vem landslagsledningen väljer att ta ut på förstasträckan och hur det går för henne. Sista stafetten innan VM.

Inlagd: 2010-12-11, 21:21
Skriven av: Jörgen

Det var ett jävla tjafs om tävlingarna i Kuusamo, om kylan där skulle varit orsak till förkylningar och att det skulle spoliera resten av säsongen så skulle det väl drabba alla åkare som tävlade där. Varför skulle det bara vara missgynnande för svenskar? Kom igen, släpp det. Marit var överlägsen i 18 minusgrader och han var precis lika överlägsen idag på hög höjd. Nej, idag kan jag nog köpa att skidorna var en stor del av misslyckandet, i alla fall för Daniel och Marcus. Anders Södergren är inte alls på den nivå man är van att se honom i, med tanke på att han haft en bra försäsong så borde det vara dags att prestera lite. Kommer han inte topp tio på pursuiten i Frankrike nästa helg så blir jag lite orolig för Anders. I övrigt så var ryssarna grymt starka idag, Legkov har lyft sig rejält i den klassiska åkningen och han ser urstark ut. Vylegzhanin (orkar inte kolla hur man stavar hans namn) hade vunnit idag om han inte ramlat två kilometer innan mål.

Inlagd: 2010-12-11, 21:43
Skriven av: rs

rs… Var inte Södergren borta från träning i en månad?

Inlagd: 2010-12-11, 21:48
Skriven av: Manne

Nä, det tror jag inte. Han fick en liten blesyr när han blev knuffad av någon polis i alperna under ett pass på rullskidor. Inte fan var han borta en månad efter det. Frånsett den incidenten så har han ju haft en perfekt försäsong, enligt han själv då.

Inlagd: 2010-12-11, 22:19
Skriven av: Rs

Jörgen: naturligtvis håller Skandinaviska cupen högre klass än Team Sportia Cup, där är jag helt enig med dig. Sedan var det fler och bättre åkare på damsidan än på herrsidan (Kalla, Mia Eriksson, Eva svensson, Jennie Öberg, Helene Söderlund m fl), därav mitt omdöme.

Inlagd: 2010-12-11, 22:33
Skriven av: swestam

Det där med kylan tror jag också är överdrivet. Ser man dagens topp10-lista så var det bara Jonsrud Sundby bland herrarna samt Saarinen(skadad) och Elden(petad) bland damerna som inte körde alla lopp i Kuusamo.

Inlagd: 2010-12-12, 07:41
Skriven av: JonasE

Apropå Björgens inställning före loppet så kan jag i alla fall dra slutsatsen att jag inte ska lyssna så mycket på vad åkarna själv tror om sin egen insats

Inlagd: 2010-12-14, 15:52
Skriven av: Gunnar Kar

Skriv en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values