Hur kallt är för kallt?

Ingen har väl missat det senaste lågtrycket som inneburit ett riktigt kallföre för våra skidåkare. I Kuusamo var det ner mot -20 och i sprintloppet i Gålå som gick av stapeln i helgen valde 256 av 357 anmälda att inte starta på grund av den stränga kylan.

Vissa anser att problemet är uppförstorat och att kallt väder tillhör sporten medan andra hävdar att det rent av kan vara farligt för hälsan på lång sikt att tävla när temperaturen kryper ner mot -20.

I och med skidskyttetävlingarna idag aktualiserades frågan igen. I videon ovanför intervjuas en nedfrusen Carl-Johan Bergman som nästan inte kan prata på grund av kylan. Även andra hade problem med väderleken i tävlingarna i Östersund. Österrikaren Dominik Landertinger tvingades bryta och fick efter loppet läkarhjälp. Rapporter säger att anledningen var magproblem och den stränga kylan.

Vad tycker ni, finns det något dåligt väder eller bara dåliga kläder?

Etiketter: