Vilken bredd!

Har Sverige någonsin haft så många bra skidåkare samtidigt? Jag tror nog inte det!

Eftersom jag ännu inte sett herrloppet (skulle spela in det men det sket sig eftersom hårddisken var windowsformaterad och därför bara klarade 3 gb stora filer.. och samtidigt lite grinig över att man inte lagt ut dagens lopp på play än..) kan jag inte riktigt säga något om det.

grafer_staff_dm.png
Grafer från worldofxc.com

Men tittar man i resultaten ser man ju att det finns en hel del att ta av! Kanske inte i allra spetsen men vi har ju helt klart klassisk Norge-bredd på herrsidan just nu! På damsidan är det inte så mycket sämre heller. Mia Eriksson åkte ju grymt bra idag igen! Det gjorde även Ida Ingemarsdotter som bara trappade dryga 30 sek på sin sträcka. Vad är hennes bästa stil egentligen? Verkar vara rätt så komplett.

Man skulle ju kunna diskutera om Britta skulle åkt i andralaget och kört Ida i förstalaget, men dom tappade ungefär lika mycket var på sin sträcka så det var väl hugget som stucket.

Även Sofia Bleckur och Helene Söderlund åkte ju bra! Alltså vi har två grymma lag helt klart.

Men: riktigt imponerande kört av Bjørgen idag igen! Vilket tryck alltså, det ser liksom inte ut som hon sliter alls i åkningen.

Resultat damer

 
grafer_stafett_herr.png
Grafer från worldofxc.com

Vad gäller herrsidan har jag inte så mycket att komma med eftersom man inte lagt ut loppet på play än, men av resultatet att döma så har ju Anders Södergren inte fått den säsongstart han önskat sig. Han har flaggat tidigare om att han inte kommer till säsongsöppningen med tillräckligt stor träningsdos, men så här svagt trodde jag nog inte det skulle bli. Vi får hoppas att han får samla ihop en hel del bra kvalitetsträning framöver så ska det nog bli bra.

Men alltså, den här vintern kommer det bli svårare än någonsin att ta ut ett stafettlag! OK det är ett lyxproblem som vi sällan varit med om men Jönsson visade ju grym form och Södergren blir ju säkert bättre. Fredriksson kanske kan vara ett alternativ, osv osv!

En annan som kanske inte riktigt infriat våra förväntningar är Jens Eriksson som även idag åkte ganska svagt. Han tappade minuten mot täten idag vilket kanske inte är så himla bra. Men, grabben är ung och kan kanske inte prestera på samma nivå efter de senaste veckornas hårda träning. Antar att han inte släppt upp så mycket på träningen han heller.

Spännande att Sverige 3 slog lag 2 idag. Fredrik Karlsson gjorde en toppensträcka på tredje. Kanske åkte han in sig i något världscuplopp på den tiden? Han var exempelvis 30 sekunder snabbare än Jörgen Brink.

Men just det, jag har ju inte ens nämnt att Sverige vann!! Jag har ju faktiskt sett upploppet och jag måste säga att hans ryck såg lite ut som ett Northugryck, även om det inte gick helt vägen (att han fick lucka). Han växlade ner till tvåans växel och blåste om Legkov som svarade riktigt bra, och när Hellner insåg att han inte fick någon lucka slog han av lite på takten. Näe, det hade varit roligt med en Northug där ändå idag. Mest för att se hur Hellners taktik och spurt har utvecklats.

Resultat herrar

Läs mer: DN, Aftonbladet, Expressen