Björgen urstark i Gällivare

Då var säsongens första världscuplopp avklarat. Starkast var Marit Björgen som utklassade hela fältet från start till mål. Charlotte Kalla visade återigen att 10 km fritt är en distans som hon behärskar ut i fingerspetsarna genom att bli tvåa.

Det norska laget imponerade stort där sex damer placerades sig bland de 11 bästa – se upp för Norge imorgon!!

Även det svenska laget gjorde en fin insats där framförallt Maria Rydqvist visade att förra helgens resultat inte var en tillfällighet. Den av många uträknade Britta Johansson Norgren revansherade sig och blev 17:e kvinna i mål. Lovande Mia Eriksson som liksom Charlotte Kalla är från Tärendö gjorde sitt bästa lopp någonsin på distans och skidade in på en fin 18:e plats. Härligt!

Samtliga resultat kan ni läsa här.

Nu hoppas vi att det svenska herrarna kan göra en lika fin laginsats som damerna!