Längd.se listar 15 damfavoriter, vilka är era?

Idag publicerade längd.se en lista på vad de anser vara vinterns stora favoriter till att ta hem världscupen. Ganska väntad lista skulle jag säga. Jag skulle nog inte våga lista så många personer till att vara favoriter, men jag kan ha fel. Listan:

 1. Justyna Kowalczyk
 2. Petra Majdic
 3. Marit Bjørgen
 4. Charlotte Kalla
 5. Aino-Kaisa Saarinen
 6. Anna Haag
 7. Kristin Störmer Steira
 8. Marianna Longa
 9. Arianna Follis
 10. Natalia Korosteleva
 11. Riitta-Liisa Roponen
 12. Evi Sachenbacher Stehle
 13. Marthe Kristoffersen
 14. Olga Rotcheva
 15. Therese Johaug

Ni har redan börjat spekulera i en annan tråd men jag undrar vilka ni skulle lägga till och dra ifrån listan som Längd publicerar? Själv skulle jag nog kunna lägga in Hanna Falk om hon lyckas lika bra i vinter som annars. Visst, hon är renodlad sprinter än så länge men med många bra sprintresultat kommer man ganska långt i VC. Kolla bara på Follis och Majdic. Även Ida Ingemarsdotter kan bli farlig. Vad gäller tjejer från vårt grannland i väster så vet man aldrig var man har dom. Varje säsong dyker det upp en ny okänd jänta som på en gång presterar på internationell nivå. Sanslöst. Tyskorna är det också svårt att få grepp om. Och ryskorna är lite lite svårtippade också med tanke på den mindre trevliga dopinghärvan som pågått under längre tid där…

Etiketter: