Inför Bruksvallsloppet

Om två helger är det äntligen dags för vintersäsongens riktiga smygpremiär, Bruksvallsloppet! Det är efter den här tävlingen vi och de aktiva får det första kvittot på hur försäsongen varit. Har träningsupplägget fungerat? Har jag gått framåt? Och så vidare. Givetvis är det inte nu någon av dessa ska vara i sin bästa form (målet för många är ju VM), men för alla de som inte tagit plats i A-landslaget i vinter vill gärna bevisa att de borde höra hemma där, eller åtminstone ute på några världscuplopp i vinter. Därför tror jag att en hel del av dessa gör en liten formtoppning till just det här loppet.

Tävlingshelgen inleds med vad som är förhållandevis nytt på programmet i Bruksvallarna, ett sprintlopp i fri stil, följt av ett vanligt distanslopp med individuell start, också i fri stil.

Det man får tänka på när resultaten basuneras ut är att vi har en hel del klassisk-specialister som inte kan visa helt och hållet vad de går för. Jag tänker på t.ex. Mats Larsson och Sara Lindborg. Fast samtidigt, ligger de med där i toppskiktet så har de nog skött sig.

Startlistor sprint

Startlistor distans

Banskisser

I många fall har det gått att följa loppet direkt via en webbkamera och live-ljud från speakern.

Värt att notera är att under samma helg går andra tävlingar runt om i Europa. Norge har ju klassiska Beitostølen där NRK brukar sända live. Man kan ju undra när SVT drar igång med det? Det vore ju så sjukt mäktigt! Iofs har vi ju en tävling på hemmaplan i och med Gällivare strax efteråt, men ändå!

Så vilka tror ni kommer skrälla? Vilka kommer inte leverera?

Etiketter: