Dubbelt norskt i topp på toppidrottsveckan

Men det blev också dubbelt svenskt på silverplatsen! Charlotte Kalla fick se sig omspurtad av Marit Bjørgen på upploppet. Kalla försökte grilla norskan i uppförsbackarna men plåstret Marit höll sig kvar. Ida Ingemarsdotter visade också fin form och blev trea! Sara Lindborg blev sjua till slut.

På herrsidan blev det en rafflande spurt mellan Pølsa, Marcus Hellner och Rønning. Pølsa drog det längsta stråt men det efter att han nästan petat ut ögat på Hellner med sin skidstav! Staven gick in i huden någon cm från Marcus vänsteröga – läskigt!!

Hellner verkar vara i fin form och jag börjar se väldigt mycket fram emot vintern!

Nästan samtidigt som toppidrottsveckan avgjordes sprang orienteringseliten medeldistans på VM i Trondheim. Sverige fick ett silver genom Peter Öberg, endast 7 sekunder från guldet! Men men, den infon hör hemma i någon annan blogg.

Etiketter: