Tack Fredriksson för de här åren!

8.jpg

Thobias Fredriksson tackar för sig. Det var iofs ganska väntat att grabben lägger av nu men det definitiva beskedet har inte kommit. Förrän nu.

Det har varit en härlig tid att följa från TV-soffan och utmed spåren!

Thobbe var ju en av pionjärerna inom sprintåkning tillsammans med bland annat Björn Lind. Men det var på den tiden sprintloppen hade fyra personer i varje heat och längden fortfarande var sprint-längd. Till Zport.se berättar han:

”Från början var sprinten inte värd vatten i skidförbundets ögon, och det var väl först efter mitt VM-guld 2003 som det blev riktigt etablerat. Intresset i media blev plötsligt mycket större och vi fyllde på med ett riktigt bra lag.

Sedan dess har det hänt väldigt mycket. Och det har märkts, inte minst på Fredriksson. Det var några säsonger sedan han fick till några bra lopp och sedan petningen till VM i Sapporo har det bara gått sakta utför. Vilket är lite trist, men man ska icke glömma att Fredriksson tog OS-guld, VM-guld och många pallplatser i världscupen!

Om några månader dimper ett nytt barn ner hos familjen Fredriksson och om framtiden kan det luta åt studier:

”Det finns inga direkta planer i dagsläget. Men under min karriär så har jag skapat massor av kontakter, inte minst utomlands, och på något sätt så vill jag gärna fortsätta att vara nära skidsporten. Kanske blir det också en vända på skolbänken för jag har ju inte läst sedan gymnasiet.”

”Skidåkningen har varit min trygghet, mitt liv och arbete under nästan 20 år. Så just nu känns det lite ovisst och jag är faktiskt lite livrädd.”

Vi önskar lycka till i det nya livet!