14 mars 2010, av Oskar

Vilken säsong, Hellner!!

Marcus Hellner
Hur bra återhämtning har inte den där gossen?! Marcus Hellner drar till med en pallplats mindre än ett dygn efter att ha kört världscupens längsta lopp, det är helt sjukt! Enligt DN är det hans första pallplats i en världscupsprint!

Jag säger bara så här: Det är bara en tidsfråga tills han dänger till Northug i en distansspurt, var så säkra!

När man fick se tidigare att Hellner blev 30:e i kvalet kändes det helt klart som att grabben var rökt redan från start och att han inte skulle klara att ta sig vidare från kvarten. Men han gjorde det. Sen var han inte ens säkert vidare till finalen utan hade turen att bli lucky loser dit.

Han åker också väldigt smart Hellner, plockar placeringar där det går och ja det var en fröjd.

Åh vi har så många genombrott i vinter. Hellner har denna säsong klivit upp och blivit mycket jämnare än han varit tidigare säsonger, vi har ett gäng sprinters som tagit över efter de gamla gardet, och gjort det med braveur! Vi har även några distansåkare som visat klass, inte minst Daniel Rickardsson. Roligt roligt!!

Just det vi snackade sprint..

Jesper Modin ramlade i finalen men hade nog tyvärr inget med täten att göra. Det är dock väldigt grymt av honom att gå till final!

Emil Jönsson har inte riktigt den där skate-finishen på flackt upplopp som man kanske vill att han ska ha. Det har skett förr att han blir nerspurtad på upploppen och de gånger han vinner brukar han ha avhängt motståndarna tidigare i loppet. Vi får hoppas att det var som SVT-kommentatorerna spekulerade om, att han testade olike scenarier under kvart, semi och finaler?

Hanna Falk gör också en svingrym tävling igen. Det märks att hon inte är nöjd nu när hon fått smaka på segerns söttma några gånger. Endast de ädlaste placeringarna är gott nog. Men jag säger bara: Vilken fighter och vilken framtid!!

Extremt trist att Anna Olsson föll. Det här kan ha varit hennes näst sista sprinttävling i karriären och hon hade gärna sett ett bättre avslut tror jag. Magdalena Pajala åkte också väldigt bra idag, även om det inte gick lika fint som i den klassiska sprinten i Drammen. Ida Ingemarsdotter fick inte riktigt till det. Hon vill högre upp.

Hur som helst, vad kan vi dra för slutsatser om hur man ska ligga in i sista kurvan egentligen? Några som vann låg i spets, andra kom med bra fart bakifrån. Jag tror att man ska ligga tvåa men få till en riktig rökare på krönet så att man börjar plocka tidigt i backen ner till upploppet. Puh, det blir en härlig nöt att knäcka.

Resultat herrar

Resultat damer

76 kommentarer till ”Vilken säsong, Hellner!!”

Om Hellner tar ett lika stort steg till nästa säsong så får Petter se upp!

Inlagd: 2010-03-14, 17:38
Skriven av: nisse

Vad är reglerna för världscupsavslutningen? Hur många åkare får Sverige ha med? Om det är de femtio första i totalcupen + 5 i nationell kvot så är det 13 damåkare som får ställa upp och 12 herråkare, eller har jag missuppfattat något?

Inlagd: 2010-03-14, 17:44
Skriven av: Josef D

Marcus Hellner är en av mina absoluta favoriter. Gillar hans inställning. Hans fantastiska förmåga att ta ut sig.
Han respekterar sina konkurrenter. Åker väldigt bra tekniskt…

Dessutom lyckades han i OS trots att han tävlat mycket och körde TDS. Det är imponerande. Tycker Kowalczyk, Hellner och Northug är säsongens bästa skidåkare.

Inlagd: 2010-03-14, 17:48
Skriven av: Frans

Precis, Hellner verkar allt närmare att utmana Northug. Nästa år, då vinner han TdS med den återhämtningen han verkar ha.

Tycker att det är konstigt att Jönsson skulle testa olika scenarier. Om det är så tänker han för mycket.

Inlagd: 2010-03-14, 17:52
Skriven av: uttern

Hellner er fantastisk. Jeg håper at han fortsetter å utvikle seg og gleder meg til duellene mellom han og Northug i fremtiden! Foreløpig er Hellner litt svakere enn Northug i alt, kanskje unntatt en 15 km fristil med intervallstart. Men han er veldig nære på et par punkter. Det viktigste er at han må bli enda bedre i klassisk.

Når det gjelder spurt, tror jeg fremdeles at han har mye igjen før han kan utfordre Northug. Han tar først og fremst pallplass i Kollen-sprinten på ren kapasitet, ikke taktomslag. Men det er klart at han kan ta skritt til neste sesong, mens Petter kanskje kan stagnere. Jeg tror nok Northug er på sitt maksnivå når det kommer til hurtighet. Han har imidlertid mer å hente på motor og ren kapasitet.

Inlagd: 2010-03-14, 17:56
Skriven av: drazyc

Hoppas att de yngre svenska åkarna som fått genombrott under den här säsongen kan hantera det rätt och inte överträna sig. Det fordras bra ledning där. För det är roligt att det finns så många talanger som kommit igång.

Inlagd: 2010-03-14, 18:01
Skriven av: Carl-Johan

Betala vad som krävs (någon)för att de nuvarande ledarna fortsätter. Rubba inga cirklar nu tack. Anna Olsson fortsätt över VM! Barnet kan väl vänta 1 år till

Inlagd: 2010-03-14, 18:22
Skriven av: gnällspik

Kändes som Dusseldorf, ungefär. Incidenter i säkert 70 % av alla loppen. Modin, Olsson, Pölsa, Brun-Lie, Brandsdaal är bara några som inte ens fick chansen att vinna. Gör om, gör rätt.

Inlagd: 2010-03-14, 18:28
Skriven av: Jonas

Josef D: FIS regler är inte helt lätta att tolka, men ja, jag tolkar dessa som att de åtta damer som ligger topp-50 i världscupen plus en nationell kvot på åkare. Dessutom har Eva Svensson en friplats i och med hon kom trea i Skandinaviska cupen. Totalt 14 damer, vilket visar svensk damskidåknings bredd just nu.

Inlagd: 2010-03-14, 18:29
Skriven av: swestam

Fan att Olsson trillade i semin för hon såg vrålstark ut idag. Jag tror att hon hade tagit hem hela skiten idag.

Hon hade visst blivit förbannad på norskan efter målgång då hon frågade vad fan hon höll på med, Anna ansåg att hon va före och jag tycker också att hon va det och borde fått en finalplats.

Däremot så tycker jag norrmannen som försökte tränga ut Emil va riktigt osportslig, han höll ut armen och försökte bromsa honom. Nu föll han iof själv..

Inlagd: 2010-03-14, 18:30
Skriven av: Osse

Jag kan inte riktigt hålla med de som anser att sprintarna var bättre förr. Det var mer chansartat med fyra deltagare per heat, där kunde någon göra en ”Bradbury” och komma till final och t. o. m. ta medalj på gynnsam lottning eller på att någon föll i tät.
Nu slås de svaga korten ut i kvarten. Bucher var väl en skräll idag som kom ända till final genom mycket tur.
Anna Olsson har gjort en fin insats den här säsongen men det är väl ingen slump att hon trots en så lång karriär så ofta varit fyra eller liknande. Nu har hon OS-guldet, som ingen kan ta ifrån henne. Självklart unnar jag henne all framgång, men hon har saknat det där sista lilla.

Inlagd: 2010-03-14, 18:53
Skriven av: Carl-Johan

Backen med den lösa snön var inte bra nej. Synd att den skulle spela så stor roll.

Inlagd: 2010-03-14, 19:00
Skriven av: uttern

Hellner vilken kanon den killen är alltså! Va sjutton fick han kraften ifrån, så imponerade! Min nya favorit sedan touren.

Hanna Falk är ju bara helskön ju! Man måste ju bara gilla tjejen. ”Bara” att fortsätta träna och få erfarenhet, samma med Pajala.

Å stackars Emil får alltid ställa upp med 140 norrmän i samma lopp. Utgången blir rätt väntad..

Grattis Marit!

Inlagd: 2010-03-14, 19:10
Skriven av: Sanna

en rättvis sprint sker på egna banor som i friidott! Annars blir det mest clownskidåkning. :D

Inlagd: 2010-03-14, 19:13
Skriven av: Sanna

eller jippo.

Inlagd: 2010-03-14, 19:15
Skriven av: Sanna

Sanna: Iden bakom dagens ”sprint ” är ju hämtad från jippo-loppen som vi hade på 80-talet när Wassberg, Svan med flera fick betalt för att dyka upp på så kallade jippo-lopp.

Anående trakaseringen av Olsson och Kalla så anser faktiskt 70% av norrmännen att svenskarna blev trakaserade. Borde Norge få arrangera VM utan publik?
http://www.vg.no/sport/ski/langrenn/artikkel.php?artid=594097

Inlagd: 2010-03-14, 21:06
Skriven av: Alexander

de kan ju ta upp ämnet i högtalarna innan VM loppen startar. Alltså inte bra för svenskarna utan för alla åkares skull.

Inlagd: 2010-03-14, 21:26
Skriven av: Sanna

Alexander: vore intressant med en länk som bekräftar det du skriver om jippo-loppen på 80-talet?

Jag har svårt att se Wassberg och Svan ställa upp i rena jippolopp, speciellt den förstnämnde dvs Skägget. I så fall måste snuskigt mycket pengar ha varit inblandade och varifrån kom de?

Bara nyfiken och vill få det bekräftat. :-)

Inlagd: 2010-03-14, 21:55
Skriven av: Jörgen

Alexander skrev, ”Anående trakaseringen av Olsson och Kalla så anser faktiskt 70% av norrmännen att svenskarna blev trakaserade. Borde Norge få arrangera VM utan publik?
http://www.vg.no/sport/ski/langrenn/artikkel.php?artid=594097

Hvorfor lyver du? Det er jo det motsatte av hva du sier som er sant, 70% mener de IKKE ble trakassert…

Inlagd: 2010-03-14, 22:06
Skriven av: Neithiri

Jepp det var så att Emil testade lite olika positioner under loppet, han skriver det på hemsidan.

Jörgen: Var på nått sånt där lopp på Dundret i GVE men kommer inte ihåg vilka som åkte men visst var det elit åkare.

Sen tycker jag att dett ska vara 4st i varje heat.

Jepp, norrmannen som försökte tränga ut Emil fick en varning.

Inlagd: 2010-03-14, 22:49
Skriven av: Andreas P

”Jepp, norrmannen som försökte tränga ut Emil fick en varning.”

Da burde Olsson få varning for att trenga ut Celine Brun Lie også. Hun så kom nesten på siden og skiftet spor.

Inlagd: 2010-03-15, 00:36
Skriven av: Janek Ermel

Situasjonene med Jönsson og Olsson var ganske like. Det er helt unødvendig av både Pettersen og Olsson å ligge så nærme løperen som kommer innerst, henholdsvis Jönsson og Brun-Lie.

Ingen grunn til å diske verken Jönsson eller Brun-Lie, synes jeg.

Inlagd: 2010-03-15, 01:01
Skriven av: drazyc

Skillnaden var väl om dom gjorde bedömningen att Olsson låg före Brun-Lie medan Jönsson låg jämsides med Pettersen så har jag fattat det.

Nå skit samma det är ju inte vi som ska göra bedömningar utan juryn el vad dom nu är.

Men partisk är då en i juryn inte, då han är från Norge.

Inlagd: 2010-03-15, 01:15
Skriven av: Andreas P

neithiri: Oavsett om det är 30% eller 70% så är det skandal. Är det sportsligt? Nej! Borde ni skämmas? Ja!

Inlagd: 2010-03-15, 06:34
Skriven av: nisse

Vart försvann korridorerna på sprintbanorna? De finns ju knappt kvar på upploppen numera. I stället för att skippa dem borde man ha mer korridorer. Det blir klarare vem som stänger vem och mindre trassel i uppförsbackarna.

Varför har man krånglat till det så mycket i skidstadion i Kollen? Det är för mycket broar och kurvor där nu. Rörigt. Annars tyckte jag det var fina banor.

Inlagd: 2010-03-15, 07:06
Skriven av: Frans

Jörgen: Här är ett klipp från ett ”jippo-lopp”. Vet inte om det var det här Alexander syftade på. http://www.youtube.com/watch?v=duF3GnHUp0c&feature=player_embedded#

Inlagd: 2010-03-15, 07:17
Skriven av: F

Tror ikke det var noen kollektiv hetsing av svensker i Kollen, de fleste som var der, var jo barnefammilier og tror ikke de driver med slikt. Kunne sikkert være enkelte fulle mennesker, men de hetset nok alle. Virker som en sak som er blåst opp av avisene.

Inlagd: 2010-03-15, 07:39
Skriven av: tkh

@tkh
Ja det blåses upp som vanligt… Och de norska tidningarna hakar på och så är det i full gång. enkelte idioter finns det ju alltid, både i Norge och i sverige. Hoppas vi kan svara upp mot eran folkefest när nu världskuppen kommer till Sverige. Jag ska i alla fall heja fram både svenskar och norrmän (men kanske inte lika mycket på ryssarna) utanför slottet!

Inlagd: 2010-03-15, 08:04
Skriven av: lasse

Anna Olsson låg först på upploppet så då vet ni det.

Brun-Lie kom på insidan och ville om men Anna flyttade inte på sig (Rutinerad) så om nån skulle haft en varning så är det Brun-Lie (Vet inte om hon fick det)

Gud vad ni tjatar om vad publiken gjorde och inte gjorde det är väl nu inte så farligt om dom skriker att man är stum osv.

Inlagd: 2010-03-15, 08:33
Skriven av: Andreas P

Varför diskutera tävlingar som varit?
Vad tror ni om slottssprinten? Upplopp liknande Drammen borde väl ge en seger till Emil? Om det nu var taktik att han åkte svagt i Kollen? Falk borde väl också gilla banan? Men med Björgens stim så lär väl alla andra falla och hon kan defilera i mål. Synd att man inte kan gå och se detta spektakel live.

Inlagd: 2010-03-15, 08:53
Skriven av: nisse

Gleder meg til helgen. Da er det verdenscupavsluting i Falun. Håper de klarer å skape like god stemning som i Kollen. Jeg var der selv og det var HELT RÅTT! Fikk frysninger på ryggen av stemningen

Inlagd: 2010-03-15, 08:54
Skriven av: Skidoo

Nehitri: då läste jag fel. Svenskar ljuger inte medvetet:-).

Jag hoppas bara att den svenska publiken beter sig beytdligt bättre i Falun.

Jörgen: Jag hittar inga bra länkar. Detta var före internetts tid. Jag har iaf varit publik på ett par sådana tävlingar i slutet av 80-talet. Mogren körde ofta bra medan Wassberg och Svan ofta inte satsade allt.

Inlagd: 2010-03-15, 09:06
Skriven av: Alexander

Rubriksättning i Aftonbladet!

När Northug är förvånad över att Anders Södergren inte gick med i utbrytningen blir rubriken:
Petter Northugs nya attack på Sverige

OS-drottningen …. …. i rubriken Texten handlade inte om Björgen utan om Kalla.

Inlagd: 2010-03-15, 09:10
Skriven av: Kjell

nisse: beror lite också på vilka som ställer upp i slottssprinten då det bara är topp-50 i vc som får åka. Jag har inte kollat upp vilka sprintrar som missar och sen tillkommer en del distansåkare som är kapabla som sprinters men som normalt sett inte åker sprint.

Inlagd: 2010-03-15, 09:26
Skriven av: swestam

Det lär väl inte vara många av dom bra åkarna som inte är topp 50?

Inlagd: 2010-03-15, 09:33
Skriven av: nisse

Hoppas på stämning redan i Stockholm, var bra mycket folk förra året, kan nog bli bra mycket fler med OS-framgångarna.

Säga vad man vill om kvällstidningarnas ljug men det ger ju publicitet iaf.

Ps. tycker Olsson borde be om ursäkt (kanske redan har gjort det) till Celine oavsett hur det förhöll sig, för utskällningen. Inte trevligt när andra börjar gråta.

Men Anna har ju haft problem med nacken var det väl, kan ju ha känts väldeliga om hon ramlar våldsamt (var det inte problem efter vurpa på TdS?), kan förklara hennes vredesutbrott.

Inlagd: 2010-03-15, 09:36
Skriven av: skidjan

Anna blev givetvis väldigt förbannad. Hon har haft så mycket otur och det såg onekligen ut som att hon hade en riktigt bra dag i går. Men hon har nog förklarat sig för Brun Lie. Så hoppas Anna får tröst på Slottssprinten och även Brun Lie.

Inlagd: 2010-03-15, 09:49
Skriven av: nisse

nisse: har som sagt inte kollat upp det, men nu tillkommer distansåkare med sprintkvalite som Haag, Kalla, Hellner m fl. Hur är Olsson och Rickardsson i sprint?

Inlagd: 2010-03-15, 09:55
Skriven av: swestam

Är de bara topp 50 i totalen som får åka? + 5 extra för sverige? intressanta namna som i missar om de är så är Pasini x2 Strandvall Kjolstad Parfenov Lassola Jauhojärvi Poltaranin Damer Falla Shapovalova Isida Östberg

Inlagd: 2010-03-15, 10:02
Skriven av: jossa

Mina 5 extra på damsidan skulle bli Brodin Larsen Wiken Eriksson Bleckur eller Vikman

Inlagd: 2010-03-15, 10:10
Skriven av: jossa

Hur många poäng är en 50:e plats? Är förvånad att så pass många finalister i sprint inte fått mer poäng.

Inlagd: 2010-03-15, 10:12
Skriven av: nisse

jossa: de tre bästa i kontinentalcuperna (om de har tillräckligt med FIS-poäng) och U23-vinnarna får också åka. På så sätt kommer bla Flugstad Östberg med (vinnare av Skandinaviska cupen).

Inlagd: 2010-03-15, 10:18
Skriven av: swestam

Ett par tunga namn kommer saknas på onsdag. Varken Kjölstad, Lassila eller Onda är topp 50 i WC. Kjölstad vann i Stockholm förra året och även Lassila var i final. Onda och Lassila var i final nu senast i Drammen. De är ju chanslösa totalt i WC-avslutningen, men det känns tråkigt att kvaliteten på Slottssprinten sänks. De lär säkert saknas ytterligare 10 åkare som kunnat vara topp 30.

Inlagd: 2010-03-15, 10:25
Skriven av: Digit

Både bland damer och herrar krävdes 134 poäng för att bli bland de 50 bästa i världscupen.

Följande damer med en topp-50-placeringen i sprintcupen missar vc-finalen: Bjallaanes (18), Gössner (45), Shapovalova (20), Paraelae (22), Falla (25), Cuinet (29), Jatskaja (35), Gjeitnes (32), Bucher (46), Moroder (37), Turysheva (36), Gruber (44), Natsumi (48), Chaikova (49).

Följande herrar med en topp-50-placering i sprintcupen missar vc-finalen: Pasini R. (19), Östensen (29), Koukal (26), Lassila (20), Tscharnke (33), Frasnelli (31), Strandvall (22), Pasini F. (24), Paakkonen (28), Miranda (30), Kjölstad (32), Zorzi (34), Parfenov (36), Onda (38), Einaste (39), Clausen (40), Alypov (43), Tambornini (41), Vaeaenaenen (42), Kozisek (48), Wenzl (44), Jyhlae (49), Leccardi (47), Eigenmann (50).

Inlagd: 2010-03-15, 10:36
Skriven av: swestam

Nån som såg när Jörgen Brink gästade vinterstudion i Söndags? Jag missade tyvärr detta då jag var ute och fiskade. Sade han nåt om kommande säsong? Hoppas innerligt på svar, Mvh Daniel

Inlagd: 2010-03-15, 10:43
Skriven av: Daniel

Nu är det ju en Tour det handlar om och naturligt vill man ju ha allroundåkare med i denna i första hand. men jag är förvånad att inte fler sprintåkare försöker ta distanspoäng i tex Rybinsk och TDS.

Inlagd: 2010-03-15, 10:47
Skriven av: nisse

En person her (kanskje nisse?) spurte meg om det var noen forklaring på Hattestads litt sviktende form denne sesongen. I dagens VG sier han at han nok har endt opp med å trene for hardt i et forsøk på å beholde fjorårsformen.

Inlagd: 2010-03-15, 11:34
Skriven av: Jeremiah

daniel; om jag minns rätt sa Brink att han satsar på långlopp+Vm 5-milen nästa år

Inlagd: 2010-03-15, 12:25
Skriven av: GunnarK

Brink sa att det antingen blev endast långlopp alt en bladning mellan långlopp och att fördöka kvalificera sig till VM. Det var iaf klart med att han inte lägger av.

Inlagd: 2010-03-15, 12:32
Skriven av: Per

Jeremiah: Det var nästan det jag misstänkte att Hattestad var övertränad.
Det är en svår balansgång på den nivån.

Inlagd: 2010-03-15, 12:37
Skriven av: nisse

Varför ska Anna Olsson be om ursäkt till Brun Lie? Hon sa ju endast ”Vad fan håller du på med” är det så farligt? Sen är det väl uppförstorat av tidningarna som vanligt.

Inlagd: 2010-03-15, 12:39
Skriven av: Andreas P

Om Anna O: här tror jag att tidningarna särbehandlar kvinnor. Om tex Jönsson sagt samma sak hade det inte skapat en enda rubrik

Inlagd: 2010-03-15, 12:43
Skriven av: GunnarK

Anna O har inget att be om ursäkt för. Hon låg först och Brun-Lie kom bakom på yttern (där det inte fanns plats) och fällde Anna. Samtidigt fanns det gott om plats på andra sidan, klart att hon blev förbannad.

Inlagd: 2010-03-15, 12:48
Skriven av: Jörgen

Det måste ju komma idag vilka som ska åka avslutningen för Sverige???

Inlagd: 2010-03-15, 12:49
Skriven av: Andreas P

Kul att Brik satsar på VM 5-milen. Hoppas att inte ledningen ratar honom. Utan ger honom en regäl chans. Vi har ju en SM 5-mil snart. Där jag hoppas att han ställer upp och visar vad han kan.

Inlagd: 2010-03-15, 12:49
Skriven av: Sten

Sten: Han kommer med till VM om han åker bra och får chansen i några uttagningslopp. Vasaloppet säger inte så mycket iaf.

Inlagd: 2010-03-15, 12:56
Skriven av: Andreas P

SM 5-milen ingick i Brinks planer för resten av den här säsongen.

Inlagd: 2010-03-15, 12:58
Skriven av: Fredde

Norges lag till världscupfinalen:

Herrar: Petter Northug, Martin Johnsrud Sundby, Tord Asle Gjerdalen, Ola Vigen Hattestad, John Kristian Dahl, Anders Gløersen, Eldar Rønning, Øystein Pettersen, Eirik Brandsdal, Ole-Marius Bach (friplats), Kristian Tettli Rennemo (friplats).

Marit Bjørgen, Vibeke Skofterud, Therese Johaug, Marthe Kristoffersen, Kristin Størmer Steira, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Celine Brun-Lie, Ingvild Flugstad Østberg (friplats).

Totalt 19 norska deltagare. Astrid Øyre Slind hade en friplats men avstår.

Inlagd: 2010-03-15, 12:58
Skriven av: swestam

Dett har mer med Falun att göra men är ändå lite lustigt:

http://www.hegnar.no/sport_fritid/article413951.ece

Det var ju en skandal av Valdifieme (hade VM 1991 och 2003) fick VM och inte Falun. Skulle nu Lahti (hade VM 1989 och 2001, med dopingskandal) få VM framför Falun så är det något allvarligt fel på den svenska ansökningen eller så är FIS-pamparna helt inkompetenta.

Inlagd: 2010-03-15, 12:59
Skriven av: Alexander

Det är nog sant att Vasaloppet inte är en så bra värdemätare inför en tex en 5-mil. Dock är ju en del av de andra långloppen inte helt olika en 5-mil även om de kanske inte är så lika just 5-milen i Kollen eftersom de banorna är stentuffa. Brink har ju varit bra med i flera av långloppen, tex i Tartu som var drygt 60 km.

Inlagd: 2010-03-15, 13:03
Skriven av: Fredde

Skulle ha varit roligt och sett han i helg när Cologna vann

Inlagd: 2010-03-15, 13:36
Skriven av: Andreas P

I avvaktan på att de offentliggör vilka som ska få de nationella platserna: Ser att Björn Lind och Britta Norgren är kvalificerade – de slutade på 50:e resp 48:e plats men kommer (och vill) de åka?

Inlagd: 2010-03-15, 14:18
Skriven av: Jörgen

Någon som vet något om Britta. Det enda jag vet är att hon åkte hem från OS när hon inte fick plats i stafetten.

Inlagd: 2010-03-15, 14:30
Skriven av: swestam

Tror brink är uttagen till stockholm. Vf skulle han annars vara i stockholm?

Inlagd: 2010-03-15, 16:10
Skriven av: Markus

Northug blir dragplåster för VM i Falun 2015. Vad vore livet utan Northug?
Säga vad man vill, han är en som piggar upp! Det vore trist att inte ha honom som mannen att slå under kommande säsonger. Och AB/Expressen har en never ending story.

Inlagd: 2010-03-15, 17:15
Skriven av: nisse

nisse, Jörgen, Andreas P:

Jag tycker Anna hade rätt i spåret och jag tycker Anna hade rätt att skälla ut Celine.

Men sen när det är gjort och det visar sig att Celine blir så ledsen att hon hamnar på gråten, då hoppas jag Anna ber henne om ursäkt.

Det är bara en sån sak man gör. Om inte för att behålla en bra stämning mellan landslag och länder.

Vore ju iofs typiskt kvällstidningar att bara omtala utskällningar och inte försoningar.

Jag förstår att ni kanske har en annan uppfattning.

Inlagd: 2010-03-15, 17:46
Skriven av: skidjan

Någon som vet den svenska truppen?

Inlagd: 2010-03-15, 17:58
Skriven av: Gurra

Skidjan… då är det en hel del som borde vara före Anna i be-om-ursäkt-kön…

Man måste ha rätt att visa lite känslor om man känner sig orättvist behandlad. Även om man inte får bli hotfull. Jag tycker det är bra att åkarna tar upp saker sinsemellan istället för att hänga ut nån i media.

Inlagd: 2010-03-15, 18:14
Skriven av: Manne

Har kollat igenom alla heat och funnit följande:
På damsidan var 6 av 8 lopp incidentfria. Bara Genuin(självförvållat) samt Olsson och Brun-Lie ihopkörning.

På herrsidan var det tvärtom. 6 av 8 lopp innehöll incidenter där 4 åkare försvinner pga andras fel. Trist att förlora ett VM av den anledningen. Jag tycker inte att det är okej. Och det lär inte bli färre incidenter när alla är tok-laddade för riktiga mästerskapen.

Inlagd: 2010-03-15, 18:44
Skriven av: Jonas

En annorlunda syn på det där med skidåkning… ;)

http://greetingsfrombermuda.wordpress.com/2010/03/07/vasaslappet/

Inlagd: 2010-03-15, 18:48
Skriven av: Bermudabenny

@Jonas: Ja, det er ting som kan utbedres på sprintbanen i Kollen. Det er nesten litt for mye plass! Dette gjør at det gås forbi på alle tenkelige plasser i løypa. De bør nok også gjøre oppløpet en del lengre til neste år. Det tror jeg de vil gjøre. Man er vant til å arrangere skirenn i Kollen og vet å høre på signaler.

Inlagd: 2010-03-15, 19:08
Skriven av: drazyc

En av mina största idrottsupplevelser är när jag som 11-åring tältade längs spåren i Nordmarka i väntan på 5-milarna.
Jag blev helt fascinerad av alla tält och eldar.

När jag i år tittade på NM i Stokke klagade flera åkare på röken från eldarna längs banan.
Jag märkte det speciellt under dubbeljakten, bl.a. i en hård uppförslöpa där åkarna behövde allt syre vände vinden ibland så att åkarna fick röken i ansiktet.

Under stafetten uppfattade jag att det var mindre problem.

Tyvärr fick jag i helgen följa 3 och 5-milen via TV-bilderna och kunde jag inte se särskilt mycket rök.

Ni som var på plats berätta hur det var.

Har arrangörerna infört restriktioner för eldning nära spåren?

Inlagd: 2010-03-15, 19:11
Skriven av: Elin

Nu var det ju en Norsk ledare som hade sagt att det var Anna O fel och sagt nått åt henne men det har väl Skjetland rett ut nu när det var Brun-Lies fel.

Nä kommer aldrig lag uttagningen?

Inlagd: 2010-03-15, 19:14
Skriven av: Andreas P

Skidjan; gråt är också ett vapen…

Inlagd: 2010-03-15, 19:15
Skriven av: Gunnar K

@Andreas P: Tror ikke det er noen vits å bruke mer tid på den situasjonen. Det er umulig å lage klare nok regler i sprint. Olsson reagerte som hun gjorde, og det er helt greit, synes jeg.

Inlagd: 2010-03-15, 19:26
Skriven av: drazyc

Jo jag vet.

Inlagd: 2010-03-15, 19:31
Skriven av: Andreas P

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values