Inför helgen i Norge

Världscuphelgen i Norge börjar redan i morgon torsdag med sprinttävlingarna i Drammen. Sen blir det fem respektive tremil i Holmenkollen på lördag och slutligen sprint igen på söndag även det i Kollen. Roligt med två sprinttävlingar (en i fri stil och en i klassisk) så nära inpå varandra.

Tyvärr går den anrika fem och tremilen i masstart i år vilket lär göra ett helt folk (norrmän) förbannade, trots att man har en viss Petter. Varför? Jo, därför att i Kollen är det tradition att hänga utmed spåret och heja på skidåkarna. Det är kopiösa mängder med folk som grillar och super och ja, har folkfest! Men, eftersom man dels har kortat av banan till att bli 8.3 km istället för 16 som det var tidigare (och 25 ännu tidigare) samt låter loppet gå i masstart kommer ju publiken se skidåkarna ganska sällan, eller rättare sagt när den stora klungan passerar varje varv, och hur kul är det jämfört med att se en i minuten!

Jaja, ni vet hur mycket jag gillar, eller ogillar, masstarter så jag ska sluta gnälla nu.

Vi pratar sprint istället. För redan kl 15:35 i morgon startar sändningarna i SVT! Kommentarer bli det lite udda paret Jonas Karlsson och Anders Blomqvist. Ska bli intressant att höra hur de får ihop det. Det svenska laget ser starkt ut. Mats Larsson är tillbaka och alla vet ju hur grym han är i klassisk stil. Hoppas han fått lite mer träning… Antar att en viss Emil Jönsson kommer sälja sig riktigt dyrt också. Han leder sprintcupen och kommer nog göra allt för att ta hem den nu efter att OS inte gått som han tänkt. Ska även bli kul att se Brynte igen. Det var ett tag sedan sist. Äh vafan det ska bli kul att se allihopa i truppen!

På damsidan får vi hoppas att Falken är tillbaka i gammalt (nåja, inte så gammalt, bara några månader) gott slag. Anna Olsson vill nog bli bättre än fyra och Ida Ingemarsdotter hoppas jag får till det! Och Lina såklart.. och Pajala osv!

Upploppet (om banan går som förr) är i uppförsbacke hela vägen fram till målet vilket är lite speciellt, man diagonalar alltså in i mål! Odd-Björn Hjelmeset har gjort en del galna ryck i den backen förr, tyvärr är han inte uttagen till sprinten, trots att man tagit ut 19 pers!!

Så bänka er framför TVn eller SVTPlay.se!

Sverige

Damer Herrar
Anna Olsson (sprint)
Hanna Falk (sprint)
Magdalena Pajala (sprint)
Ida Ingemarsdotter (sprint)
Lina Andersson (sprint)
Eva Svensson (friplats)
Charlotte Kalla (distans)
Anna Haag (distans)
Emma Wikén (distans)
Hanna Brodin (distans)
Mia Eriksson (distans)
Emil Jönsson (sprint)
Björn Lind (sprint)
Robin Bryntesson (sprint)
Mats Larsson (sprint)
Jesper Modin (sprint)
Teodor Peterson (sprint)
Anders Södergren (distans)
Marcus Hellner (distans)
Johan Olsson (distans)
Daniel Rickardsson (distans)
Jens Eriksson (distans)
Patrik Johansson (sprint) (ny!)
Etiketter: