VC-tävlingarna i Lahtis en parantes

Inte nog med att vi hade ett OS förra helgen. Det var Vasaloppet idag också. Och för svensk del sände inte SVT världscuptävlingarna i Lahtis. Med andra ord, hur tänkte FIS? Det har diskuterats här på sidan en hel del om hur FIS-pamparna egentligen tänker. Att lägga en tävling så tätt inpå OS är ju som att skjuta sig själv i foten. Och hur klantigt är det inte att köra en stafett? Alltså, innan OS, FIS, innan! Men men, det var tävlingar idag och igår. Sverige drog dit med ett riktigt reservbetonat lag. Alla OS-åkare förutom Anders Södergren stannade hemma och vilade (med all rätt) och istället fick de yngre och/eller de mindre meriterade förmågorna prova på hetluften.

Den senaste tiden har man ju blivit ganska van med svenska framgångar och när det går så pass ”dåligt” som det gjort i helgen blir nog de flesta riktigt besvikna. Men man måste tänka på att i Sverige har vi inte den bredd som exempelvis Norge. Där kan man ställa upp med ett C-lag och ändå göra bra ifrån sig.

Men men, det finns ljuspunkter: Hanna Brodin åkte väldigt bra på stafetten. Det gjorde även Jens Eriksson. Nu vet jag inte hur fort det gick på förstasträckan… han hade ju inte den absoluta toppen mot sig på sin sträcka men Rønning och Østensen har ju åkt bra förut, även om deras form verkar vara lite sådär.

Själv såg jag inga av loppen under helgen. Det berodde inte bara på att jag var lite mätt från OS utan på att jag äntligen kunde åka lite skridskor igår. Idag arrangerade jag en orientering.. men men nog om mig. Hur var tv-sändningarna?