Ulvang, får jag föreslå en trade-off?

Under de senaste gångerna jag kollat på de korta distansloppen med intervallstart har jag insett att den ultimata formen för intervallstart verkligen inte är 10/15 km.

På de kortare loppen blir det sällan så spännande som man vet att det kan bli i vissa längre lopp med intervallstart. På grund av just den korta åktiden hinner man inte följa så många skidåkare vilket gör att vissa nationer blir helt utan bevakning vilket är oerhört trist. På damloppen hinner man nästan bara med en enda mellantid innan det är dags för målgång. Det blir heller aldrig några ordentliga omkastningar på kortare lopp. Med andra ord, mycket av det som är spännande med intervallstart försvinner vid för korta lopp (även om det fortfarande är sjukt spännande).

Istället borde man göra om de korta loppen så att de går i masstart. Det tror jag kan bli riktigt spännande eftersom man blir tvungen att sätta i ett sjuhelvetes tempo redan från början för att få till en bra placering. En riktig huggsexa med andra ord. Man har alltså inte tid att fegköra utan måste gå på knock från start.

I gengäld för att 10 & 15 går i masstart borde vi kunna förhandla oss till intervallstart på tre och femmilen istället? Det är ju där om någonstans intervallstarten hör hemma!

Så snälla snälla FIS, lyssna på de 2778 personer som skrivit under namninsamlingen mot masstarter i tre (damer) respektive femmilen. Vi vill inte ha masstart!!!

Etiketter: